Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:17 | december 16, 2010

En liten gumma

God kväll min vän. Vill börja med att säga förlåt för att jag inte kunnat skriva på dagarna. Tänker på dig i alla fall 🙂 Har helt enkelt inte haft en sekund över och det är inte förrän på kvällen när barnen kommit i säng som jag kan sätta mig i lugn och ro.
Först och främst så måste jag än en gång bara ge världens största och varmaste kram till den ensamstående mamman (eller pappan). Jag har själv varit det men sedan jag träffade Peter så har vi varit en familj där vi hjälps åt med allt från körningar till skola, fotboll och kvartssamtal till städning. Nu när Peter är sjuk och inte kommer ur sängen har jag inte bara ett till barn att ta hand om utan får också känna på (och få flashbacks från) hur det är att vara helt ensam. All styrka till dig som gör detta dag ut och dag in utan en hjälpande hand! Oj oj oj, vilken kvinna!
Jag var som du vet på hälsokontroll imorse. Min fastande mage klarade sig utmärkt och mina händer var varma och sköna hela snökaosresan in till stan. På frågan om min coola rattmuff så köpte jag den på Mekonomen. Den finns även i rosa men den var dessvärre slut. More Rattmuffs to the people 🙂
Vilket väder det har varit idag. Huvva. Jo, väl på ”kliniken” så togs det blodprover, jag blev vägd och mätt (inte av mat), tog EKG både i vilande läge och på en motionscykel. Jag trampade för Kung och fosterland och när jag näst in till ramlade av cykeln efter fyra minuter tittade sjuksystern på mig och sa att hon trodde att jag i alla falla skulle klara sex minuter.
När alla prover var tagna fick jag träffa en läkare som gått igenom allt och skulle nu ge mig min dom. Mina värden var bra men mitt kolesterol var lite högt. Ja, ja det är väl pga all marängswiss.
När det kom till min kondition och lungkapacitet så brukar han jämför resultatet med en ålder. Jag vet att jag inte har särskilt bra flås men det här svaret fick mig att få en hysterisk skrattattack. Håll i dig…
Han jämförde mig med en PIGG 80-åring. Ja, du läste rätt! En PIGG 80-åring! Jag skrattade och väntade på ett skratt tillbaka men han kontrade då med att han kunde vara snäll och säga en pigg 75-åring utan kryckor. Han tyckte att jag skulle ligga i, träna och motionera och komma tillbaka om ett halvår. Kanske jag är mer som en 60-åring då 🙂
På frågan om jag brukar få hög puls och flås om dagarna (han menade då om jag motionerar) svarade jag att jag får det trettio gånger om dagen. Jag blir ju anfådd bara jag sätter på mig skorna. Min dagliga träning, som jag börjat med, kommer ge resultat det kan jag lova. Om ett halvår ska läkaren få möta en fit, power-mama 🙂

Ikväll var det trötta barn som satt i soffan. Ungefär lika trötta som sin GAMLA mamma.

Ikväll var det trötta barn som satt i soffan. Ungefär lika trötta som sin GAMLA mamma.


William är en klippa och älskar att ta hand om Liv. Mata och gosa med henne. Titta så fina de är!

William är en klippa och älskar att ta hand om Liv. Mata och gosa med henne. Titta så fina de är!


Liv har kommit in i en trotsperiod och får hon inte som hon vill på en sekund så börjar underläppen darra och hon gråter hjärtskärande. Jag har lärt mig att se igenom hennes försök till att få som hon vill för jag vet att det sorgsna gråten efter en stund går över i argt skrik. William och Mio blir dock så sura på mig och vill trösta henne. Snart förstår de nog att lillsyster spelar på deras kärleksfulla hjärtan.
Kankse stämmer det som Peter säger, att jag är världens yngsta gumma. han tycker ju att jag pratar och beter mig som en gumma. Nu visade det sig att hon finns där inom mig, ända ut i fingerspetsarna. Kunde jag inte fått en gummas vishet istället för flås?!

Kanske stämmer det som Peter säger, att jag är världens yngsta gumma. Han tycker att jag pratar och beter mig som en gumma. Nu visade det sig att hon finns där inom mig, ända ut i fingerspetsarna. Kunde jag inte fått en gummas vishet istället för flås?!


Så här sover jag och Liv numera. Jag har dragit ut hene sspälsäng och pumpat upp luftmadrassen ute i pojkarnas vardagsrum. Vi vill inte sova i sjukstugan med Peter.

Så här sover jag och Liv numera. Jag har dragit ut hennes spälsäng och pumpat upp luftmadrassen ute i pojkarnas vardagsrum. Vi vill inte sova i sjukstugan med Peter.


Lite mysigt är det att sova där med Liv trots att jag saknar P. Jag drog upp persiennerna och låg och tittade på rådjuren som smög förbi vårt hus.

Lite mysigt är det att sova där med Liv trots att jag saknar P. Jag drog upp persiennerna och låg och tittade på rådjuren som smög förbi vårt hus.


img_3631
Här är svaret på vad den sjuka och bisarra boken heter. "Får man skratta åt det här?".

Här är svaret på vad den sjukt äckliga och bisarra boken heter. "Får man skratta åt det här?".


Åh, jag måste bara få visa något som gladde mig jättemycket idag. En god vän skickade den HÄR länken. Nu ska jag handla ännu mer på LIDL.
Du är värdefull!
All kärlek ♥


19 kommentarer19 kommentarer om “En liten gumma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det ska bli så kul att se dig i Let’s dance! Det är första gången jag kommer att följa det varje fredag 🙂

  Svara
 • Hej vännen!
  Håller så med dig ang ensamma mammor. Shit hur klarar ni av det alla ensamstående? Det är sjukt jobbigt att ta allt själv, märker det när sambon är iväg på resor i jobbet. Man är helt färdig!
  Ha det så jättebra! Det är vackert ute nu, här i Skåne är det massor av snö som ligger vackert på träden…myser!
  Trist att man måste ge sig ut och köra bil i vädret bara, men men.
  Ska på julbord imorrn till Big Bowl!
  Hoppas det går bättre än sist jag var där med er, haha det kan nog inte gå sämre 😉
  Puss o Kram!
  /Annika

  Svara
 • Puss på dig oxå avantgirl:)

  Svara
 • Du lär få upp flåset i lets dance kan jag lova. Det är motion och samtidigt så kul. Vågar inte tänka på hur mitt flås skulle vara efter 4 minuter på motionscykeln under press…nä, dags att få upp flåset igen inom kort. Vad mysigt W och Liv har det och du o livan i eran sovhörna..
  kram

  Svara
 • Åh vilket härligt inlägg!
  Vet inte vart jag ska börja.
  Tråkigt att Peter är sjuk, och jag hyllar precis som du de ensamma föräldrarna. De är grymma!
  Liv & William i soffan… Så söta! De verkar så himla goa med henne. Men de ser nog igenom hennes trots snart som du säger. 😉
  Och jaa! Hälsokollen! My god vad rädd jag blir! Jag väger MYCKET mer än du och har också jättedåligt flås. Vill inte veta min ålder. Men jag är nog en pigg 100-åring då. Får trösta mig med att jag fick visa leg. på bolaget igår. 😉
  Länken du la in:
  Du är för bäst! Härligt att läsa!
  Och så är du sjukt snygg också! 🙂
  PS. Lyssna på musikhjälpen i P3 om du hinner. De sänder dygnet runt tills på söndag. Helt underbart gäng för en god sak. DS.
  Stor kram till dig!
  DU är värdefull & ger mig så mycket mening.
  /O.

  Svara
 • Min Mille är ju i princip i samma ålder som Liv och han har fått ett jäkla humör han istället 🙂 Han blir ibland jättearg och vrålar när han inte får som han önskar! Jag försöker verkligen att inte skratta så att han skall känna sig kränkt, men han är så förbaskat gullig när han blir sådär arg att jag blir så full i skratt 🙂

  Svara
 • Undrar hur gammal jag skulle bli, 135 år ? Keep it up! Förresten! Vi skulle inte kunna starta en 100-dagarsklubb där vi kan gå ned i vikt och ålder tillsammans? Alla som vill! Det blir mycket lättare om man får stöttning av varann. Och ännu värrre/bättre att man tvingas delge sina mål, uppdateringar och resultat med varann 🙂 Hehe, tänkte att du kanske ville ha fler projekt på g, du brukar inte ha nog med saker att göra 😉

  Svara
 • Jaaa!! Vilket bra förslag! Jag är PÅ!
  /100-åringen. 😉

  Svara
 • Åh va kul Ofelily! Hur ska vi lägga upp det här då? Vi borde definitivt ha målbild, delmålsdagar, uppdateringar och självklart före/efterbilder 🙂 Hehe, är det några fler som vill haka?? När ska vi köra igång? Efter eller innan jul? 🙂

  Svara
 • god morgon du vackra människa!
  Du ska bara veta hur inspirerande du är, oavsett din ålder!!! Jag sitter och myser med tända doftljus och snön yr utanför fönstren, och får mig både goda skratt och tänkvärda insikter när jag läser dina inlägg. DU är värdefull för mig!!!
  KRAM Johanna

  Svara
 • Jag håller med – mer rattmuff åt folket!
  Funderar på att köpa en till min bil på jobbet 😉 Undrar om mina elever skulle gilla det…
  Finns bra regler för när man ska ta på och av rattmuffen, dock. Kolla här: http://limelight.blogg.se/2010/november/rattmuff-pa.html
  Kram
  Anna

  Svara
 • Dina inlagg ar alltid sa arliga och roliga. Pigg 80 aring, ja ja, men ar man snygg som en kvinna i sina basta ar sa vad gor val det. 🙂 Trevlig helg! towe.

  Svara
 • Allt är så mycket lättare och roligare när man hjälps åt…
  Hoppas Peter kryar på sig snabbt och att ni får en bar helg 🙂
  Kram

  Svara
 • Tack för de fina orden om oss ensamstående mammor på heltid. Vi jobbar verkligen dubbelt upp, är både mamma o pappa utan en minuts avlasning. Värst är det när man själv är sjuk… men inte får vila utan man måste ju köra på för barnen ska ju till förskola/skola/simskola/träffa kompisar/ha frukost-middag-mellanmål- osv osv….
  Ja en extra stor KRAM till alla oss ensamstående fantastiska mammor (o pappor) !!! 🙂

  Svara
 • Det har ar forsta veckan som jag laser din blogg & tycker att den ar jattemysig! Du verkar vara en supergo mamma & dina barn ar sa fina 🙂 God Jul
  lenalondon.blogg.se

  Svara
 • ja det där med ensamma mammor det imponeras jag också av. speciellt efter den senaste veckans nätter då vår son har underhållit oss nätterna långa, det var ett tag sen man sov en hel natt och utan min underbara blivande make vet jag inte vart jag skulle kravla iväg och gömma mig!
  All styrka till er ensamma mammor (& pappor)!
  stor kram

  Svara
 • God fredag kväll,
  har inte mycket koll vad som händer utanför min bubbla just nu…den senaste ”6 månaders vedermödan” har satt sina spår med flera gråa hår-JO,jag lovar det är helt sjukt!
  Hannah,du får unna dig mycket knäck och fet julmat nu,du har blivit så tunn…i synnerhet om du ska dansa järnet:) Lyssna på den här om du inte redan hört den Ruskigt bra! http://open.spotify.com/track/0aWVShto7sASav5NkbwZvj
  Jag önskar alla ensamstående en förträffligt trevlig kväll och alla andra oxå för delen.
  Kram

  Svara
 • Hej fina.Du måste skoja pigg 80-åring??? Hade jag gjort det testet så hade jag nog fått min dödsdom direkt.Det får bli ordning o reda till nästa år.Bättre mat och mycket mer motion.Tråkigt att Peter är sjuk du får hälsa honom att krya på sig.Kram kram.

  Svara
 • Din blogg ger mig hopp i den mörkaste av tider. För två veckor sedan lämnade min sambo mig, jag är gravid i v 25 med vårt första barn och förstår ingenting. Han har ramlat runt i sänghalmen med en annan de senaste två månaderna och säger att det inte finns något kvar mellan oss. Från en dag till en annan försvann hela mitt liv och det finns inget jag kan göra åt det. Mer än att överleva och då hjälper andras ord samt deras tidigare erfarenheter som visar att allt går bara man lever. Liten mår fint i magen och sparkarna håller mig vid liv- en sekund i taget!
  Hoppas Peter mår bättre och att ni får en strålande jul.
  Varmar Kramar från mig och Liten

  Svara