Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:02 | december 23, 2010

Dagen före dagen

Hej min vän. Hoppas att du är vid gott mod och att ett lugn och harmoni har lagt sig över dig i julhetsen. Vi firade vår jul igår och det var precis som det ska vara. Peter saknades dock, men vi tog igen det på kvällen. Oj, vad jag älskar min familj och är så tacksam över varenda en 🙂 Önskar att pappa, Marie och Leon också var här och hela Peters familj. Nästa år hyr jag nog en folkpark så vi alla kan få plats och fira tillsammans.
När vi kom hem från mor och Gunnar så fortsatte vår julafton. Peter, jag och barnen öppnade de paket som vi sparat under granen, drack varm choklad och glögg och myste. Helt plötsligt blev det strömavbrott. Alla hus runt oss fick också det. Vi tände massor av ljus och fortsatte vårt firande. Imorse var det dock inte lika kul när Liv inte kunde få sin välling och jag mitt kaffe. Men för en liten stund sedan fick vi tillbaka strömmen så datorn sattes på laddning, för att jag skulle kunna skriva till dig och jag och Liv fick våra morgondrycker.

Igår började morgonen med att barnen öppnade sina paket som tomten lämnat i deras strumpor.

Igår började morgonen med att barnen öppnade sina paket som Tomten lämnat i deras strumpor.


Liv fick legoklossar, Mio en hockeyklubba och puck...

Liv fick legoklossar, Mio en hockeyklubba och puck…


...och William fick ett spel som han önskat sig länge.

…och William fick ett spel som han önskat sig länge.


Jo, den 27:e far vi till Miami. Peters pappa fyller 70 år och har bjudit alla sina barn med deras respektive och barn dit. Helt fantastiskt. Det har alltid varit en dröm för mig att kunna åka dit med alla barnen. Jag blir dessvärre tvungen att fara hem en vecka tidigare. Peter, barnen och alla de andra åker då på en kryssning. De kommer stanna i Mexico, Cayman Island och andra vackra ställen för bad och äventyr. Jag kommer nog gråta som en en stucken gris av saknad och lite avund 🙂 De kommer få det helt underbart.
De får följa min premiärdans via internet. Tur att jag har min extra ”familj” här då 🙂
Peter har nästan blivit helt frisk, men har fortfarande sviter från campylobacter och halsfluss, men hans oroa över att inte kunna resa har lagt sig. Fick tid på vårdcentralen igår för att ta prover på mig och barnen bara för att kunna utesluta att vi var smittade. Ingen hade halsbacilusker, men stackars Livis hade öroninflammation så hon fick penicillin. Tur att de hinner läka bra innan vi ska flyga så hon inte har ont! Vi fick remiss för att operera in rör i hennes öron. Kanske lika bra att göra det, framåt våren, med tanke på alla öroninflammationer hon åker på titt som tätt. William var också öron- och halsbarn, men efter att han fick rör och tog bort sina halsmandlar vid fyra årsålder blev han aldrig dålig mer.
Livis underhåller sig med en vagn i väntan på provsvaren.

Livis underhöll sig med en vagn i väntan på provsvaren.


På eftermiddagen for vi hem till mamma och Gunnar för att fira JUUUUL.

På eftermiddagen for vi hem till mamma och Gunnar för att fira JUUUUL.


a619
a719
a812
Älskade Tristan, Mio, Lance, Liv, William och Isak. Liv blir så upppassad. Hi, hi det blir jobbigt för hennes framtida pojkvänner med alla dessa överbeskyddande killar och framför allt pappa.

Älskade Tristan, Mio, Lance, Liv, William och Isak. Liv blir så upppassad. Hi, hi det blir jobbigt för hennes framtida pojkvänner med alla dessa överbeskyddande killar och framför allt pappa.


a105
Julklappsöppningen är i full gång.

Julklappsöppningen är i full gång.


a1210
a133
Mammi fick ett löpband av oss alla. Hon har gått länge och sneglat på ett.

Mammi fick ett löpband av oss alla. Hon har länge gått och sneglat på ett.


a151
Gunnar fick en mysdress av oss. En Onepeice, som den heter. Jag vill också ha en. Alla var vi avis på hans julklapp.

Gunnar fick en mysdress av oss. En Onepeice, som den heter. Jag vill också ha en. Alla var vi avis på hans julklapp.


Jag ock Maggan fick två handgjorda mössor från Rumänien. Mamma köper det till oss varje år och skrattade gott åt att hon alltid glömmer bort det. Ibland köper hon även julklappar till barnen på kyrkans loppis och då är det oftast deras gamla som vi skänkt :-) Snacka om återvinning, men framför allt så är det storhjärtat för hon gör det föra att stötta de behövande.

Jag ock Maggan fick två handgjorda mössor från Rumänien. Mamma köper det till oss varje år och skrattade gott åt att hon alltid glömmer bort det. Ibland köper hon även julklappar till barnen på kyrkans loppis och då är det oftast deras gamla som vi skänkt 🙂 Snacka om återvinning, men framför allt så är det storhjärtat för hon gör det för att stötta de behövande.


Väl hemma fortsatte vi vår julafton med Peter.

Väl hemma fortsatte vi vår julafton med Peter.


Önskar dig en fin dag.
Hej på en stund!
Varma kramar ♥


20 kommentarer20 kommentarer om “Dagen före dagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej underbara Hannah.Det glädjer mig att Peter är på benen igen.Vilken underbar början på er Jul.Ni är så fina allihopa.Miami??? Nu blir man ju lite avundsjuk.Vilken resa va?Härligt det är ni värda Hannah.Trist bara att du måste resa hem en vecka tidigare.Men som sagt vi är här för dig.Längtar redan efter Lets Dance och att se dig dansa.Stor bamsekram från ett snöigt Skåne.

  Svara
 • Naturligtvis så önskar jag er alla en riktigt God Jul.Kram kram.

  Svara
 • Fina Hannah! Så härligt ni verkar ha det på er julafton igår. Önskar bara att jag kan få julkänsla någon gång. Nästa år ska jag inte jobba så mkt för man kommer inte i stämning direkt. Men i mrg smäller det o det ska bli underbart att mysa med familjen och se all förväntan i barnens ögon. Nu ska jag åka o köpa de sista sakerna. Ha d bäst o massor med kramar till dig o familjen.

  Svara
 • Undebart med julmys!
  Och Miami. Min favoritplats. Har varit dar manga ggr pa jobb och semester och jag har sa manga tips till dig. Underbart stalle. Vi aker tillbaks i var igen med lilla Dixie babyn.
  Har kommer nagra tips, maila om du vill ha fler, det ar som mitt andra hem.
  Om du ska shoppa sa finns det bara ett stalle som ar vart att spendera tid pa om man inte har tid att shoppa vareviga dag: Sawgrass Mills. Ett av varldens basta och storsta outlet malls, ca 45 min fran SOuth Beach men vart det. Dom har allt fran barn till vuxenklader, Burberry till Gap. Sen finns aven Aventura Mall ungefar 20 min biltur fran South Beach.
  Restaurangtips:
  Lincoln Road: Sushi Siam
  Lincoln Road och Alton Road finns Coldstone Icecream som ar helt fantastiskt gott.
  Lincoln Road ar aven perfekt for people watching. Skoj!
  I narheten av Fort Lauderdale finns Seewatch restaurant, fantastisk hummer. Jag menar om ni ska fira fodelsedagsbarnet.
  http://towe-anders.blogspot.com/2010/05/cruisin-along-a1a-and-lobster-dining.html
  Njut av familjen, julen och Miami!
  kram towe.

  Svara
 • Åh, Miami och kryssning!!! Har själv gjort den combon och som det verkar samma ”rutt” – HELT fantastisk!
  Massor av olika alternativ finns det vid varje stopp på vad man kan göra. Mata rockor vid Cayman Island t ex. Det finns något för alla åldrar!
  Synd att du inte kan åka med!
  Önskar er en riktigt God Jul!
  Kram från Maria

  Svara
 • Hej Hannah! Har läst (nästan) varenda inlägg du skrivit sen Liv föddes, och NU äntligen får jag tummen ur och skicka en kommentar..! Vill önska er alla en riktigt underbar jul! Vi ska fira imorgon, och lite idag innan jag åker till mitt nattjobb. Tycker du, Hannah, verkar ”för bra” för att vara sann; ofantligt vacker, skojig, och så rar och trevlig….! Ha det underbart, och hoppas din rolige make snart e frisk! Kram

  Svara
 • GOD JUL på er alla här på bästaste Bloggfamiljen.

  Svara
 • Hej fina Hannah! Först och främst så vill jag bara säga att ”Jösses va kul att du skall vara med i Lets Dance”!! Jag kommer garanterat att sitta bänkad varje fredag framför tv:n och självklart rösta på dig:-) Stort lycka till, du kommer att fixa det galant!!
  Sen vill jag önska dig och din fina familj en underbar jul och ett gott nytt 2011, o ha en supermysig resa!!
  Puss och kram hela dan:-)

  Svara
 • Hejsan. Ja imorgon är det julafton 🙂 härligt. Åh Miami vad underbart 🙂 . Skönt att Peter är bättre. Min son fick rör in opererat då han hade öroninflammation hela tiden. Sen dess har han ej haft det en endaste gång.
  Vill önska alla en riktigt god jul. KRAM

  Svara
 • ååå ha en underbar tid i Miami, du får öva dansen med Peter inför premiären 😉 ska bli kul att se dig i tv rutan!!
  ååå ännu mysigare med alla julfoton! mys!
  en fråga, jag letar desperat efter toningsschampoot som du och din syster använt. går det att köpa hos frisören eller är det via nätet? såg inget hos en frisör, har även kikat på ICA utan framgång 🙁

  Svara
 • God Jul Hannah och resten av din fina familj! 🙂 Och God Jul till alla andra som är härinne och läser! Kram Malin 🙂

  Svara
 • Såg dig på maxi nyss, men var lite för feg för att våga säga hej 🙂

  Svara
 • Fy fabian vad trevligt att få lämna ogästvänliga Suecia för värmen!Mexico är helt fantastico kan jag intyga…Kram

  Svara
 • …hälsa peter att han får passa sig för montesumas hämd om han vill slippa babian rövs problemet;)

  Svara
 • Ett tips (har nog skrivit det tidigare också) för öronbarn är zonterapi! Massera på vissa ställen under fötterna så kan det faktiskt stärka öronen och minska problemen med öroninflammationer! Tyvärr hann vi inte behandla vår son tillräckligt, men han slapp i alla fall tuber (det räckte med att rensa bakom trumhinnorna)! Det räcker att gå till en zonterapeut någon gång och sen fortsätta jobba med fötterna hemma. (Inga krångligheter alls!) Ha en riktigt God Jul!

  Svara
 • Hmm jag jobbar med öron dagligen och är nog liiiite skeptisk till din metod 😉 Om nu zonterapi är så bra varför har då så många kroniska besvär med öronen??

  Svara
 • Kanske inte många som vet att det kanske funkar? Jag säger inte ATT det absolut funkar, men jag tycker alla gånger det är värt att prova istället för att opa in rör som ramlar ur och sen måste sättas in igen osv. Du vet säkert rutinen om du jobbar med öron..

  Svara
 • Vilken fin familj du har! Man blir alldeles varm i hjärtat när man ser er tillsammans 🙂
  Hoppas ni får en fin julhelg!
  Kram och God Jul
  Anna

  Svara
 • God Jul goa Hannah med familj! Hoppas ni får vara friska nu o njuta av er härlioga resa nio har framför er!
  Många varma Julkramar till er från Helena i cityland

  Svara
 • Vad härligt ni verkar ha haft det med julfirandet. Såklart om man bortser från att Peter inte var med och att Liv fick penicillin. Men, som du sa, så verkar det ju bra för resan. Skönt det låter! Och jag kommer iallafall titta på dig i Let´s dance! Blev så glad när jag såg att du var en av dem som ska vara med! Heja heja! Men framför allt, så kul! Nu hoppas jag att ni fortsätter att ha en riktigt fin jul occh så önskar jag er allt gott under 2011. Du gör min dag ofta genom bloggen med roliga berättelser, tänkvärda ord och så all glädje! Och med ditt bak har jag fattat ”aldrig ge upp”. 😉
  Kram!!

  Svara