Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:52 | augusti 19, 2011

Första dagen

Hej min vän. Hoppas allt är väl och att du är vid gott mod. Idag var det dags för Livs första dag på förskolan. Hon har varit hemma hela sommarlovet, i hela nio veckor. Det lustiga är att hon tjatat om förskolan under sommarlovet, hur mycket hon saknar sina kompisar, Elvis som hon har en liten crush på och Maggan, hennes favorit pedagog. När jag ringde förskola här om dagen så grät hon och deppade i en halvtimme för att hon inte fick prata med Maggan.
Igår berättade jag att hon skulle till förskolan idag och hon blev så glad. Imorse vaknade hon först av alla, hämtade sina favoritkläder med Hello Kitty, klädde på sig och ställde sig vid dörren 🙂
När pojkarna en stund senare var klara för att fara till fotbollsskolan sprang hon efter och hämtade sin sparkcykel och ropade på mig. När det äntligen var dags och vi for till förskolan så höll hon mig handen när vi gick över parkeringen men släppte sedan min hand och sprang.
a138

Mot Maggan och kompisarna.

Mot Maggan och kompisarna.


När hon kom fram till gården sprang hon mot Maggan och kastade sig i hennes famn och skrattade.

När hon kom fram till gården stannade hon först upp och var lite blyg i två sekunder sedan sprang hon mot Maggan och kastade sig i hennes famn och skrattade.


Är så glad och tacksam över att hon trivs så bra på sin förskola. Hon vinkade och slängde pussar till mig och Peter, sedan var det bara fokus på gungorna och leken 🙂
Ett fint hjärta med texten "Välkommen tillbaka" satt på hennes skåp.

Ett fint hjärta med texten "Välkommen tillbaka" satt på hennes skåp.


Minns när William var i Livs ålder och jag lämnade på förskolan. Vissa gånger stod han vid grinden och grät och sträckte armarna efter mig. Det var fruktansvärt. Så fort han inte såg och jag kommit till bilen så kom Lille Skutt-tårarna sprutande. Hade ont i hjärtat hela dagen trots att jag visste att så fort jag gått så skulle han bli glad och börja leka. Har du varit med om det?
Idag kunde jag dock lätt i hjärtat fara in till stan för möten och jobb.
Just nu sitter jag på Anglais och har haft ett jätteroligt möte. Den 11 september ska jag vara med på Allsång på Steninge slott med Gabriel Fors. Är redan nu sjukt nervös bara av tanken. Ska berätta mer om du kanske vill komma dit. Det är flera andra kvällar med bl a Andreas Weise, Shirley Clamp och Pernilla Wahlgren.

Just nu sitter jag på Anglais och har haft ett jätteroligt möte. Den 11 september ska jag vara med på Allsång på Steninge Slott med Gabriel Fors. Är redan nu sjukt nervös bara av tanken. Ska berätta mer för dig om du kanske vill komma dit. Det är flera andra kvällar förutom "min" med bl a Andreas Weise, Shirley Clamp och Pernilla Wahlgren.


Nu ska jag rusa vidare till nästa möte och sedan möta upp min man som är på möten på annat håll.
Önskar dig en fin dag och allt gott.
Kärlek ♥


9 kommentarer9 kommentarer om “Första dagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men åååh så sött med den där välkommen tillbaka skylten! Sånt där betyder ju så mycket. Min Milo började förskolan i måndags, han var så glad att få återvända. Hade värsta störtsa Blixten Mcqueen ryggan på sig så han gick böjd bakåt som en banan av tyngden. HAHA…sötis. Det tog väl 1 år för oss att ”skola in” honom utan att han grät vid lämning. Det började funka när min man tog över lämningarna, antar att jag utsöndrade ”fel” energi och spände mig som en pilbåge väd lämning. Dom känner ju sånt där. Så nu lämnar han ALLTID förutom när det inte går då… och då gnäller han ju såklart direkt. Jag måste vara sämst i mellaneuropa på just lämning! =(
  Ha en urmysig helg nu Hannah panna! KRAM

  Svara
 • Min äldsta son som är lika gammal som Liv, (fyller år en dag efter Liv(!)) började också förskolan denna vecka efter ett långt sommarlov. Han har varit jätteledsen när jag gått på mornarna men sen har det gått bra, säger fröknarna..Värst för en annan att se de små så ledsna…Som tur är hämtar jag honom kl 15 på dagarna, eftersom jag är hemma med lillebror!
  Trevlig helg!

  Svara
 • Oj söta rara Liv! 🙂 Vad fint att se att hon tycker så mycket om förskolan! Gullunge!

  Svara
 • Tjena hallå,
  jag har blivit så blödig på äldre dar att jag daltat jättemycket med yngsta dottern.Det har blivit många tår fyllda farväl vid förskole grinden-svälj.
  Ha det finemangers i helgen,vetja!

  Svara
 • va söt hon är lilla Liv. Va skönt att hon vill tillbaka, samma med Alva, hon har verkligen länktat efter sina kompisar. Va kul med allsång, får se om man kan gå då, bor ju med en kvarts gångavstånd:) kram jennie

  Svara
 • Välkommen tillbaka skylten måste jag införa på vår Förskola.

  Svara
 • Såå skönt det måste kännas med så lättsamma lämningar…. :)… Liv måste vara hur trygg som helst!!! Härligt!
  Minns absolut tuffa lämningar med gråt och småutsträcka armar….hemskt….var inte bara en gång jag ringde dagis efter en stund för att höra att det ”gått över”..
  På måndag börjar min tjej 1:an och hon verkar se fram emot det som tur var.. 🙂 !
  Kram!

  Svara
 • Jag har haft inskolning med Oliver den här veckan, första dagen var på självaste 1-års dagen!
  Igår var första dagen utan mig och det var en SJUKT NERVÖS mamma som gick till förskolan igår. Vi gick in och det var som om Oliver visste för han blev ledsen med en gång, ena fröken tog upp honom i famnen och då grät han ännu mer. Vi sa hej då, jag försökte vinka glatt sen var det bara in i hissen och ut! Satt och grät för mig själv i närheten på en parkbänk och hade en tung känsla i både hjärta och kropp stora delen av dagen igår :O(
  Men Oliver hade bara varit ledsen en stund, när ena fröken ringde mig efter några timmar sa hon att han hade varit glad, ätit med god aptit (som vanligt då då hihi) och var den första att somna på vilan! Vilken lättnad!!
  Idag blir det 1-års kalas för min lilla fisekorv med hela familjen och imorgon med vännerna.
  Jag önskar er en superfin helg du fina.
  Stor kram
  http://prinsessbakelsen.blogg.se

  Svara
 • Åh vad söt hon är Liv 🙂

  Svara