Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:21 | december 6, 2011

Tunga ögonlock

God kväll min vän. Gick och lade mig när jag sövde Liv vid åtta. Har legat i sängen och skrivit klart lite jobb och tittat på Desperate Housewives. Måste försöka sova snart. Imorgon ska jag gå upp tidigt för att flyga till Oslo. Jag och mina igentäppta bihålor ska dit med min kära mor för att göra en tv-intervju. Är bara borta över dagen och flyger hem på kvällen igen.

Idag kopplades vår diskmaskin in. Det var ett hallelujah moment. Jag har senaste tiden diskat i handfatet på badrummet. Med fem i familjen så blir det rätt mycket disk på en dag. Det börjar sakta men säkert likna ett kök men dessvärre är det nog långt kvar innan jag kan julpimpa vår undervåning, äta vid ett bord och framför allt laga mat i ett kök. Men den som väntar på något gott…

Tidigare ikväll såg det ut så här i soffan. Två killar djupt försjunkna i sina datorer 🙂 .

Jag har fått något konstigt eksem på ögonlocken. De är svullna, torra och röda. Har smort in med kortison så jag hoppas att det blir bättre. Kan tänka mig att det blivit så på grund av kylan. Jag har ganska känslig hud.

Här ligger jag insmord och flottig.

Tack för mig. Vi hörs imorgon.

Sov så gott.

All Kärlek ♥


12 kommentarer12 kommentarer om “Tunga ögonlock”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hoppas de blir klara med köket snart så att ni kan börja använda det igen. Visst är det underbart med diskmaskin?! Jag vet inte vad jag hade gjort utan den och då är vi bara två i vårt hushåll 🙂

  Sov gott och ha en fin dag i Oslo imorgon, där har jag bott i några år, en väldigt fin stad 🙂

  Svara
 • Men NEJ Hannah; kortison får man absolut inte ha kring ögonen!

  Svara
 • Hallå Hanna, jag vill bara heja! Varit dålig på att kommentera sedan jag skaffat iPhone 🙁 Men börjar lära mig nu hur den fungerar. Jag är in och läser på din blogg i stortsett varje dag. Så roligt att ni får fint i köket nu ska bli kul att se bilder sen. Du har jätte fin färg på håret. Stor kram till dig

  Svara
 • Jag har också haft problem med torra ögonlock och runt munnen, kom över en natt. För mig hjälper det att smörja med Elizabet Ardens Eight Hour Cream. Man ska vara ganska försiktig med kortison eftersom den tunnar ut huden om man använder den för flitigt.

  Svara
 • fina du hoppas at du kryar på dej o blir frisk

  ha nu så skönt me mami i oslo då stor kram

  Svara
 • NEEJ Hannah! Man får inte ens ha kortison i närheten av ögonen! Tvätta genast bort och gör aldrig om det!

  Svara
 • Hej,

  Jag får samma besvär varje vinter och det brukar klia på mig speciellt direkt under fransarna. Brukar även få så på överläppen. Jag smorde med vanlig Nivea kräm den blå klassiska. Testa med det, vet inte hur bra det är att smörja med kortison vid ögonen. 🙂 Jag får det just för att jag har känslig hy och stress.

  Kram

  Svara
 • Ohh jag ser att många kommenterat om dina torra ögonlock 😉 Sist jag bar förkyld fick jag en liten infektion vid ögat, fick lite svullet ögonlock och det blev lite fnasigt.. Då ska man man bara badda med lite ljummet vatten och absolut inte klia.. Nu behöver det ju inte alls vara så att du har det! Men IOM att du varit förkyld också.. Ha en fin dag, o tack för en mysig blogg! Kram

  Svara
 • Nej nej nej Hannah inte kortison kring ögonen.Jag har också haft besvär med torra ögonlock men sedan jag började använda Dermalogica så är det puts väck.Ha en skön dag i fina Oslo.Puss o kram.

  Svara
 • Kortison på ögonlocken IS A BIG NO NO NO !!!

  Det finns speciell salva till ögonlocken att få på recept!
  Min dotter brukar få eksem på ögonlocken, huden spricker i vecken och varar sig.
  Uppsök doktor så kan du få den utskriven.
  Annars har min dotter fått rådet att smörja med VASELIN.
  Detta råd har hon fått både från specialistläkare på allergimottagning och ögonmottagning.

  Lycka nu till med dina ögon!
  Kramkram Susanne

  P.S Idomin kan också vara bra. Visserligen innehåller den jordnötsolja MEN det är inte farligt att ta på huden även om man har jordnötsallergi.
  ( Dottern har det, 100%, men kan ha Idomin. )

  Svara
 • Eksem på ögonlocken får jag emmellanåt också. Kan vara av mascara ibland. Byter jag så försvinner det. Eller av någon ögoncreme eller ögonskugga.
  Make up innehåller ju ofta en massa hemska kemikalier. Finns några märken som är bra men kanske får beställas utomlands över nätet.
  Idomin och kortison på ögonen är ej att rekomendera. Kortison för det lagras i kroppen. Idomin för att den cremen är bla för tung för ögonen och kan orska svullnader.
  Hälsn.
  Anna

  Svara
 • Jag har oxå besvär med eksem på ögonlocken ibland och vet du vad jag fick rekommenderat av min läkare?? Sån salva man har för fotsvamp!!( kommer inte ihåg vad den heter just nu..) den fungerar faktiskt!!

  Svara