Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:53 | januari 19, 2012

Inget för ögat

Hej igen vacker. Jag går runt här hemma och pular. Rastlös som attan men fortfarande inte frisk nog för att fara runt utanför hemmets trygga vrå. Har som tur är orken att titta in här hos dig och säga hej. Det hjälper mig i min tristess 🙂

Håller på att tvätta lakan, kuddar och täcken. Allt ska bli rent och dofta sommaräng. Längtar nästan att få lägga mig i sängen igen.

Idag firade jag mitt tillfrisknande med att äta en lunch som inte innebar nyponsoppa. Leif Mannerström hade nog sagt att min mat liknade en hundspya och inte var ätabart för ögonen. Men gott är det det kan Jag lova.

Mammas kraftsoppa fylld med sojaprotein, linser, bönor, quinoa, och rotfrukter. Till den en hårdbrödmacka med makrill...

... och ett glas kall mjölk.

Jag och William har som vår grej att kolla på Sveriges Mästerkock tillsammans. Vi följde slaviskt varje kvalavsnitt och nu är onsdagkvällarna heliga. Du vet mardrömmar som att man inte kan springa eller ropa på hjälp när man är jagad eller att man står mitt på stan naken och alla tittar? En liknade mardröm för mig är att jag helt plötsligt hör Per Mobergs arga röst i Mästerkocken, ”Varsågod, lyft på lådorna” och där ligger det något som jag på fri hand ska tillaga. Min mardröm skulle vara att står där i programmet 🙂

Bara som igår när de skulle göra risotto. Hm, få se nu. Så mycket vatten och så mycket ris. Men, vad för ris? Lite grädde så kanske det blir krämigt? Eller ska jag inte ta och helsteka en gris och karamellisera lite fänkål?

Tack och lov för kokboken.

Avundas alla som är duktiga på att laga mat och jag försöker verkligen att bli det. Har några paradrätter men det blir lite slentrian att äta samma mat varje dag om inte annat får vi väl skörbjugg.

Passar på att tipsa om lite andra saker än matlagning när jag ändå har all tid i världen.

Den här vadderade anslagstavlan har en vän till en vän gjort. Visst är den fin? Perfekt för minneslappar, fotografier, räkningar eller barnens teckningar.

Bild från Design by Sigrid.

Design by Sigrid hittar du dessa och många fler.

Nu piper det i tvättrummet, dags att hänga tvätt.

Puss och Kram ❤


6 kommentarer6 kommentarer om “Inget för ögat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Du har helrätt. Det liknar en spya, haha.
  Vi följer oxå mästerkockarna här i denna familjen. Jag hade oxå fått psykbryt av att stå där och tillaga något som jag inte har en aning om ska komma skall.
  Ha det så bra.
  Kram Linda

  Svara
 • Åh! Ja, soppan ser ut som en spya men innehållet låter dundergott! Du kan inte skjuta till med receptet på den kanske?

  Varma kramar från Lomma, Skåne 🙂

  Svara
 • Fortsätt krya på dig Hannah.Var rädd om dig.Puss o kram.

  Svara
 • Hej!
  Vilken fin anslagstavla! Det tyget är ett av mina favorittyger, har det hemma på bl.a. en lampskärm.
  Kollar också på ”Sveriges mästerkock”, så bra!
  Hoppas du snart är helt kry igen!
  Kram

  Svara
 • Huvudsaken de smakar bra, sen tyckte jag inte den såg allt för hemsk ut 🙂 fin tavla du fått, perfekt att hänga lite kort smålappar mm på. Min sambo har skämt bort mig med maten så han lagar den för de mesta :/ men ja han e duktig och gillar att fixa och testa. Såg du inte var helt kry än, men en fin bild på dig ,Sveriges mästerkok e ngt vi också försöker se, men inte alltid hinner, barnen har sina program o läxor annars e det ngt jag tycker är lite kul halv 8 hos mig, men de var ett tag sedan jag såg det med, samma med Per Morbergs , vad blir det för mat och den stora matresan. Sambon gillar ju dessa program så de är ngt vi kan se ihop, samt han får tips o ideer…hehe.

  Krya på dig nu, kram

  Svara
 • Hej!!
  Ville bara rekomendera det här klippet: http://www.youtube.com/watch?v=1IAhDGYlpqY

  Du kanske har sätt det, men det är en kille som förklarar hans syn på kristendom och skillanden mellan religion och Jesus. Riktigt, riktigt bra! 🙂

  Kram

  Svara