Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:56 | mars 25, 2012

… fortsättningen

Katterna låg i solen och sov och en låg i ett skafferi. Här skulle Liv lämna sina nappar.

Vi har pratat om det här med att sluta med napp hela veckan, så hon var helt med på noterna. Men det är ett stort steg. Hon ÄLSKAR sina nappar. Men med tanke på att hon nu är blöjfri, fyller tre år och snart får ett syskon så var det dags. Stora tjejen ❤

Förut lämnade man napparna och breven så de hängde i ett träd (tror jag det var). Men nu var det en ny grej... Nappmaskinen.

En napp i taget fick hon stoppa in i ett rör, dra hårt i ett snöre och så körde en liten vagn iväg med nappen som sedan ramlade ner i en kopp som en kattfigur höll i. Han i sin tur tömde sin kopp i ett rör som gick in till katternas hus och ner i en tunna 🙂

Allt gick bra tills vi satt i bilen på väg hem och tröttheten tog över. Då kom tårarna och längtan efter nappisen.

En liten tår.

När hon kramat sin nya Mimmi, som hon fick på leksaksaffären, och jag satte på en film till henne blev hon glad igen.

Nappabstinensen sitter i men jag tror att om vi håller ut en, två dagar till så är nappen ett minne blott.

Jag är trött som sjutton och har vidrigt ont i mitt bäcken, ben och mage 🙁 Men men, den som väntar på något gott...

Önskar dig en mysig kväll och god natt.

Kärlek ❤


11 kommentarer11 kommentarer om “… fortsättningen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken toppenbra idé!! Min 2 åring är en STROR tuttoman och jag fasar verkligen för den dagen vi ska sluta…:/ Hmm får nog åka dit i sommar och ge katterna napparna!!!
  Hoppas att det kommer att gå strålande för Liv!!!
  Kram o kärlek K

  Svara
 • Gokväll! Duktiga Liv, hon kommer klara det bra. Lider med dig Hannah, tufft med sådan foglossning,bäckensmärta, ta det lugnt. Har haft en go helg med trädgårdsjobb, fotboll, kärlek.

  kram

  Svara
 • Har du provat att göra knäböj mot foglossningen? Det funkar faktiskt bra! Man gör knäböj genom att ”sätta sig” som på en stol och hålla kvar där nere nån sekund, sen upp, och om igen. Gör det varje dag.

  Svara
 • Oj en veckas förberedelse jag höll på 6 månader innan haha, men de gick toppen bra inte ett knyst. Hoppas de går bra och att hon inte längtar aldelles för mycket, de gör ju så ont i hjärtat när de är ledsna även om de värsta snart e över, Hälsa Liv att hon är super duktig 🙂 och en stor tjej nu…

  Svara
 • Vad duktig hon är stora Liv! Det är ett stort steg i livet att ge bort sina nappar. Men, vilken fantastisk rolig maskin att stoppa napparna i, jag förstår att barnen vill lägga sina nappar där när det är dags att göra sig av med dem 🙂
  Tråkigt att du har ont och hoppas att det blir lindrigare idag, men som du säger…den som väntar på något gott…

  Ha en bra dag!

  Svara
 • Bra jobbat Liv! Vilken stooooor tjej!

  Min lilla Ester (fyller 3 i september) kommer ha det lite tuffare, eftersom hon suger på fingrarna. Jag har inga planer på att ge bort hennes fingrar till katterna, men dock mycket tankar kring hur vi ska få slut på snuttandet… Några idéer?

  Svara
 • hejja Livis!!!!

  Usch, Milo suger fortfarande på nappen på kvällarna och nätterna. Ibland även dagtid men där har vi blivit hårda. Vi har börjat prata om att lämna napparna till kattungarna på skansen och nu fick jag även se hur det gick till. TACK! Det där ska vi definitivt göra känner jag. Jag tror att det är bra att få vara en del i sitt eget avslut så att säga. Att man ser att napparna försvinner och att man lämnat bort dom själv. Elliot, min mellanpojke hade napp till han var 5!!!!!!!!! år. :-O Fruktansvärt men vi separerade och då kom nappesuget tillbaka på nåt sätt och jag fick rådet att låta honom ha den. Sen fick jag bara bestämma mig och då blev gjort på 2 dagar så var det klart!

  Milo tuggar sönder sina numera så det är liksom ingen idé att ha dom längre…. Jag känner mig bara så elak och hård när man ska sluta med sånt där fast jag vet att det inte är så! Jag är bara så fjantig och mes…..

  Nu blev jag ännu mer peppad i alla fall! TACK och hoppas du står ut med ditt bäcken, vet precis hur vidrigt det är! Stackars….. Puss & Kram

  Svara
 • Goa söta Liv, jag lider med dig att du att måste lämna dina nappar.
  Jag vet att det gör ont, med en vän som din napp var.
  Du var så duktig!!

  Din Mamma och jag har ju oxå varit med om det, och vi vet att det gör ont, men vi har oxå gråtit när vi var små.

  Tänk att du klarat att bli blöjfri, och det har du fixat, du fixar det här oxå.

  Jag håller tummarna för dig, du är sååå duktig och du ska snart få bli stora syster..du kommer att ha så mycket ”jobb” framför dig.
  Så oj va tiden kommer gå.
  Sänder STORA STORA KRAAAAAMAR TILL BARA DIG <3

  Svara
 • Kram till till dig oxå mamma Hannah.
  Hoppas att du blir bättre i ditt bäcken, men det är som du skriver…det finns ngt underbart inne i magen, som gör att det gör ont.

  Ni får ha en bra dag hela familjen.

  Ge lillkillarna oxå kram från mig.

  Svara
 • Vilken rolig maskin! Vad duktiga hon är stora tjejen!!

  Svara
 • Vad duktig hon, hoppas det går bra utan nappisen 🙂

  Svara