Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:47 | mars 27, 2012

Tjockiskläder

Hej vacker. Tack för alla gravidberättelser. Tror att det är skönt för många att känna att man inte är ensam om att må dåligt och att någon förstår hur jobbigt det kan vara.

Det fantastiska är ju att man glömmer all smärta och alla krämpor så fort man får sitt barn på bröstet. Trots att man låg med värkar på förlossningen och grät och skrek att man aldrig mer ville föda barn, så är man här igen. Och det jag längtar efter mest, är just upplevelsen på förlossningen. När man förväntansfull, med packad väska (och kanske med utomjordiskt onda värkar) beger sig dit för att snart få möta det lilla pyre man burit på i nio månader. Eller så gör man en Lotte och föder i hallen 🙂

Mitt besök på Mamma Mia gick bra. Vår efterlängtade lilla flicka växer och hjärtat låter finfint. Jag däremot har superlågt blodtryck och blodvärden. Inte konstigt att jag känner mig yr.

Fick tips att kontakta sjukgymnast, göra akupunktur och prova TENS-apparaten mot min värk. Någon med erfarenhet som kan/vill tycka till, så varsågod. Alla tips gör mig glad.

Väl hemma igen kom likt ett brev på posten både gott humör och två paket som jag väntat på 🙂

Mina ballerina i skinn från H&M och två vackra sjalar från Rabens Saloner. Pudriga färger á la Hannah.

Åh, så fina. Nu längtar jag, om möjligt, ännu mer till vårvarma dagar och sommar.

Har fått flera frågor om var man kan hitta snygga gravidkläder. Det är inte det lättaste, men det finns så mycket större och bättre utbud än då jag väntade William och Mio.

Jag tycker H&M har bra och prisvärda gravidkläder. Jag gillar även TopShops Maternity linje, men de är snäppet dyrare. Asos.com har snygga klänningar för stormagade. Det senaste märket som jag provat heter Sonovaso.se och har både bekväma och snygga gravidkläder.

Fick tipset av min vän Camilla Läckberg vars syster har detta märket.

Bl a den här...

... och den här har jag från Sono Vaso. Längtar tills jag slipper byxor och bara kan gå runt i sköna klänningar och kjolar.

Har du något tips på bra gravidkläder?

Allt gott.

Kram ❤


13 kommentarer13 kommentarer om “Tjockiskläder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har foglossning from hell. Väntar barn nr 4 i början av maj och har haft besvär sedan v 11. En av de bästa sakerna som har hjälpt mig är draglakanet i sängen som gör att jag kan vända på mig. det har gjort att jag ändå har fått sova hyffsat och även mannen ,min. Har även haft bälte hela tiden och TENS samt kryckor. Nu är det riktigt illa men det är ju inte så långt kvar och den som väntar på ngt gott…….Har haft foglossning de andra graviditeterna men att be om hjälp är inte min starka sida men jag ångra inte den hjälp jag fått nu av mina hjälpmedel. Använder även en griptång och en glidplatta som jag kan ha i bilen så jag lättare kan förflytta mig. Våga ta emot hjälp även om det känns som man är 85 år, jag vet ju att jag kommer att bli mitt vanliga jag igen och då med en ny ögonsten vid min sida……..Fortsatt lycka till med din graviditet och foglossning.
  Många varma kramar från en som vet hur det är, för en som inte har haft det kan inte förstå.

  Svara
 • Hej Hannah!
  Nyfiken på den brun utan aolsdu hade från Clarins. Choklasbrun kräm som du förrut visat. Är den bra? Kan du inte visa ett före/efter när du använt den:-)?

  MVH Anna

  Svara
 • Jag har inte testat TENS mot foglossning men däremot använde jag TENS under förlossningen och klarade mig på bara den (och sterlila kvaddlar precis mot slutet). TENS funkade superbra tycker jag så testa det!
  Foglossning måste vara pest 🙁 så hoppas nåt kan hjälpa – det mesta är väl värt att testa eller hur?

  Svara
 • Haha nja, jag rekommenderar ju ingen att föda hemma 😉

  Svara
 • Det gör jag 😉 Födde vår dotter – planerat!! – hemma 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!

  Jag är gravid med mitt tredje barn nu och är i vecka 21. Har inte haft några problem med nått då jag väntade mina andra barn. Nu denna gången har jag fått ryggvärk som är molande och superjobbig. Humöret tar sååå mycket stryk genom att gå och ha ont. Jag var hos naprapat men tyckte inte det hjälpte mig. Så närliggande här jag bor finns en barnmorskeklinik som utför akupunktur. Jag har nu varit 2 ggr och ryggvärken är nästan helt borta… Så prova och ge det ett försök, kanske kan det hjälpa dig med:-)

  Varma kramar Cissi

  Svara
 • Hejsan:-)
  Härligt att allt var bra med den lilla i magen och dig oxå,förutom blodvärdet och blodtrycket…jag har 5 barn senaste kom för 4 år sen och jag hade likadant fick ta det försiktigt då jag klev upp ur ex.säng eller annat.Men för blodvärdet så tog jag 2 st Hemofer tabletter varje kväll.Finns att köpa på Apoteket och de var bra snäll mot magen oxå.(man kan få problem med att göra nr:B pga järntabletter)Viktigt fick jag höra att äta järntabletter eller få i sig järn även efter graviditeten så man orkar och inte blir helt slutkörd.
  Härligt att få följa din graviditet.,hoppas det inte blir för jobbigt för dig med foglossningen.Jag har haft förmånen att få må fantastiskt bra under alla mina graviditeter och kommer alltid älska bebisar,barnvagnar,m m Joolz vagnen är super snygg!! men tror ej den fungerar så bra i djupsnön vi har i Norrland eller…?)(Tänker då på de små framhjulen? Kör just nu med en Mountain Buggy som jag är supernöjd med!
  fina färger på dina scarfs och skorna=längtar after sommaren!
  Önskar Dig en skön kväll:-)
  p.s vilken överraskning att få vinna Lars Wallin sminket!!!Tack<3

  Svara
 • Härligt att höra att bebisen mår bra där inne! Hoppas att du hittar något sätt att lindra smärtan på, tyvärr har jag inget tips eftersom jag inte har varit där själv. De där ballerina skorna tror jag bannemej att jag skall lägg beslag på också här i vår/sommar, de var superduper fina!!

  Ha en fortsatt fin dag fina du!

  Svara
 • Hej Hannah! Jag använde tens när Lea föddes! Det var kanon i början, genom de första värkarna. Det vibrerar kan man säga precis på stället där det känns som man har en värk. Jag rekommenderar dig att testa det. Jag tyckte det var bra, men det funkade bara för mig under den första tiden av förlossningen. Förlossningen tog 51 timmar så det var ju rätt länge ändå 😉

  Svara
 • Hej Hannah
  Grattis och härligt att lilla tjejen mår bra. Å ja visst är vi som har barn eller är/kan bli gravida otroligt lyckligt lottade men jag håller med ibland får man sucka lite;)
  Jag har två underbara tjejer en 2åring och en 2månaders håller på att lära mig bolla två guldklimpar, tycker första tiden varit tuff då min äldsta tjej helt naturligt har reagerat på lilla syster plus då en stor portion trots, jag hoppas vi går mot ljusare tider. Jag har också fått foglossning nu efter förlossningen, har inte haft det under graviditeten med någon av mina tjejor. Jag hade aldrig hört att man kunde få det efter:( jag har ialla fall fått en TENSapparat av min sjukgymnast och jag tycker det lindrar det är skönt att sitta med den när det gör riktigt ont jag liknar den lite vid en alvedon:)
  vad jag hört om foglossning så här efter ska det höra ihop med amningen och de hormoner som produceras i samband med den. Så om jag slutar amma ska det försvinna säger sjukgymnasten, någon som har erfarenheter eller vet något om det? Jätte tacksam om någon vet något har lust att skriva.Gällande TENS kan du ju prova jag fick låna grattis först för å se om det var något för mig. Lycka till!!.
  Kram

  Svara
 • Hej, en dag i taget och mycket vila om du kan när du är trött! Det är mycket som händer i kroppen just nu. Isabella Olivier är ett märke där jag köpte jättefina och sköna omlottklänningar. De växer ju med en så att säga! De finns här i UK- jag tror de kan leverera till Sverige?
  Kramar

  Svara
 • Hej Hannah!!
  Ang ditt blodvärde – tar du järntabletter?
  De har ju tyvärr ofta en förmåga att sabba magen lite. Jag testade Blutsaft och det funkade bäättre än Niferex som jag åt först- Ett annat tips som jag vill ge dig är: GRÖNA SMOOTHIES!! 🙂 Jag säger bara mums!! 🙂
  Supergott och ett enkelt sätt att få i sig många nyttigheter.
  Jag gör basen med spenat (som är väldigt järnrikt) och sedan mixar jag det med mango, hallon eller kiwi. Går att ta vilken frukt man vill 🙂
  Det ger mycket energi!!

  Skickar med en länk: http://friendlyfruits.se/friendlyfruits.se/friendlyfruits-nyheter/Poster/2010/2/17_Hyllning_till_den_grona_smoothien.html

  Svara
 • Finfina Mamma och barnkläder på : http://www.blooming.nu

  Svara