Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:50 | augusti 22, 2012

Gammalt blir nytt

Hej min vän.Hoppas allt är väl.

Åh, vad glad jag blev över alla kommentarer på inlägget om näthatet. Är lycklig över att kunna bidraga med en sida som verkar ge många ett leende 🙂

Tack för ditt stöd och för att du är du ❤

Som jag skrev så vill jag att vi ska kunna ”prata” med varandra i kommentarfältet. Ge tips och råd, stöd och bjuda på roliga eller mindre roliga upplevelser.

När jag berättade för dig om min kamp med amningen och att jag skulle sluta så fick jag oerhört mycket stöd. Är verkligen tacksam över det. Det känns alltid skönt att höra att fler har upplevt och gått igenom samma sak. Mitt dåliga samvete blev genast bättre.

Nu är jag i full färd med att måla en stol och en pall som stått och skrotat här hemma.

Tänkte att de ska bli vita, lite shabby chic. Vad tror du om det?

Jag har helt plötsligt fått ett intresse som jag tidiagre inte haft. Nu vill jag bara fara på loppisar och hitta gamla möbler som jag kan måla om. Loppisar har jag alltid gillat, det vet du ju 🙂 Men då mest skräp och krafs.

Har spanat in ett vackert gammalt bord med spegel. Tror det kallas något med piga, om jag inte minns fel.

Det vill jag ha! Ska ta en bild och visa dig när jag har vägarna förbi den butiken. Tycker det är snyggt att blanda stilrent och modernt med en mer gammal och romantisk stil.

Vad gillar du för stil när det kommer till inredning?

Jag är lite splittrad för jag gillar stilrent och cleant men även det mer personliga med massor av grejer och prylar överallt.

Allt gott ❤


45 kommentarer45 kommentarer om “Gammalt blir nytt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad fina de kommer bli när du målat dem! Jag älskar också vitt och hade helst haft
  allt hemma vitt. Maken är dock inte lika förtjust så slänger i lite beige för att han ska bli nöjd:-)
  Kram och tack för en underbar blogg! Är dålig på att kommentera men är inne och läser den dagligen!!!

  Svara
 • Pigtittare heter det som du menar. 🙂

  Svara
 • Hurra! Jag upplever dig som en genomsnäll människa. Jag hejjar på dig som orkar trots elaka komentarer!
  Hejja hejja

  Svara
 • Blir nog jätte fint när det är färdigmålat.
  Låter som det är en pigtittare du vill ha=) har en sån själv efter min farmor som jag målat vit..jättefin=)!
  fortsatt en fin dag önskar jag dig.<3
  kram från Helena

  Svara
 • Vad har du hittat för butik ? Är det här i Sigtuna? Alltid kul att fixa till gamla möbler, om det är kvistar i så glöm inte att måla/täcka dem med speciell färg annars kan de ”slå igenom” 🙂 Säger som Dana, jag gillar också vita möbler men min man tycker det är ”tråkigt”…och ännu tråkigare tycker jag att det är med de där ”#%-högtalarna som är överallt i vardagsrummet bara för att man ska få så bra ljud…jag klarar mig bra med högtalaren på tv…
  Pigtittare heter spegeln.

  Svara
 • ”Pigtittare” är kanske ordet du tänker på.
  Bra med förra inlägget. Förstår inte hur det kan finnas så många bittra människor som orkar hålla på med sitt näthat. Och hur de kan tro sig veta en massa saker och ha åsikter om folk de inte ens känner i verkliga livet?! Beklämmande. De kan inte må bra helt enkelt.Jag hoppas verkligen inte du tar åt dig av dem. Förmodligen är de bara avundsjuka på dig.

  Försöker lära mina barn att man inte får säga taskiga saker till andra. Att man kan tänka saker om folk men om det är negativa saker och inte bidrar till något bra för den personen man tänker det om, så håller man tyst. Man har inte meddelandeplikt att få ur sig allt man tycker och tänker till andra. Något vissa borde fundera över.

  Tack för en bra blogg!

  Svara
 • När det kommer till inredning så vill jag ha det stilrent och inte så mycket saker.
  Gillar inte när det blir ”plottrigt” och gillar inte när det är färgglatt.

  Har mest svart och vitt i mitt hem, med lite inslag av beige/brunt.
  Nu bor vi i en hyreslägenhet men skulle jag bo i hus så skulle jag ha lite andra färger på väggar och golv. Tycker det är läckert med svarta golv och svart och vitrandiga tapeter eller svart som fondväggar.

  Så vill jag ha det! 🙂
  Önskar dig en bra dag.
  Kram.

  Svara
 • Sitter dagligen med näsan på olika inredningssidor osv då vi om några månader påbörjar byggande av vårt nya hus. Jag gillar det stilrena och rena hemmet, MEN för att det ska bli personligt så är det fint att bryta av med lite äldre eller chabby chic, bara någon sak här och där. Jag är allergisk mot plotter…;)

  Vi bor i skärgården och jag gillar även den stilen…i-lands problem, verkligen…

  Det blir nog lite lagom om allt till slut, men mest det stilrena. Ser fram emot byggandet och att kunna dokumentera allting.

  Kram

  Svara
 • Hej! Kul med lite inredning också tycker jag, så du får gärna visa hur de blev som klara sedan :). Håller med om näthatet. Läser bla Isabella Löwengrips blogg, blir så beklämd när jag ibland kikar ner i kommentarsfältet. Människorna mår så klart dåligt som håller på så där, men jag är mest fascinerad av att de går in och läser över huvud taget om de tycker så illa om henne?!!
  Kram Kristina

  Svara
 • Ps. Ser att ni har en ”grånande” trall. Precis som vår. Jag har hört att man nu kan lämna dem obehandlade och de blir fint grånande med åren. Men jag vet inte om jag vill chansa, kanske man ångrar sig. Eller kan man då börja olja in utan att det är för sent? Någon som vet? Eller någon som prövat att olja in med lite färg i oljan, har funderat på lite mörkare trall…
  Tack i förhand på om du eller ngn annan har något bra tips 🙂 !

  Svara
 • Hej Kristina,

  Vår trall är av ett träslag som ska bli grått. Minns inte vad det heter dock. Red något. Det är ett rött och hårt träslag. Ger inga stickor i fötterna 🙂 Gillar när det grånar. Vissa träslag kan man nig bara behandla med olja eller annat så får den en annan färg.

  Stor kram

  /Hannah

  Svara
 • Jag gillar gammaldags stil som gustavianskt.

  Svara
 • Hur går det med flaskan? Jag har en liten kille som vääägrar ta flaska. Några tips?

  Svara
 • Hej! Det kallas pigtittare, eller rakspegel som jag hört ibland. Jag tror att namnet varierar lite beroende på spegelns utformning, om den är mer feminin eller maskulin i formen. Min mamma har en sådan :). Min och min makes stil är modern. Vi gillar designklassiker och det som är minimalistiskt i stilen. Jag tycker också om att blanda upp det med föremål som är mer romantiska i stilen, Marimekkoskålar til exempel. Min man gillar att varva vår stil med danska antikviteter, teak etc. Jag har försökt att måla en byrå en gång, men jag har inget tålamod tyvärr så det blev inte riktigt som jag tänkt mig ;). KRAM

  Svara
 • Hej
  Jag gillar modernt, stilrent och New England stil. Har samma problem då det är lite svårt att mixa. Såå snyggt med högblanka köksskåp och andra möbler men passar kanske inte så mkt med andra vita bord och andra möbler med kryss och så. Man får nästa välja och då har det blivit mest New England stil hemma hos oss.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Kul med loppis!
  Absolut är det jättefint med ett stilrent hem!
  Jag tycker personligen om lite nytt blandat
  med gammalt ! Blir lite mysagre och mer personligt!
  Ha en fortsatt skön onsdag!
  Kram Linda

  Svara
 • Det är nog ”Pig-tittare” du menar 🙂 Håller helt med, det är jättesnyggt och trevligt att blanda modernt, cleant med annat lite äldre möbler, tavlor mm.
  Möblerna kommer nog att bli finfina vita.

  Hur går det förresten med lilla Vida, flaska mm nu?

  KramKram

  Svara
 • Hej! Undrar om du har tid och lust att någon dag ta en fika i Sigtuna med en trevlig tvåbarnsmamma (dotter på 3 år och son på 2 månader) som när jag inte är mammaledig jobbar i statens tjänst?

  Jag är mammaledig men känner INGEN som är hemma just nu. Dagarna blir sååååå långtråkiga. Bor i Järfälla.

  Jag skulle bli SÅ glad! 🙂

  Svara
 • hej hanna jag gillar romantisk stil o änglar o virkade dukar o blommor,o ha kort på mina föräldrar o syskon o våra två pojkar,,,,,,o gammla möbler är fint tycker jag,,,,önskar dej mysig kväll,,,,,kramisar christina

  Svara
 • Hej! Tycket absolut att du ska måla de vita, blir säkert jättesnyggt.
  Gillar oxå stilrent men blir lite trött på det så eg gillar jag nog mer en romantiskt stil, men mycket vitt , men snyggt att blanda gammalt o nytt. Blir personligare då. Lycka till!
  Ha en bra dag!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Jag älskar vitt och shabby chic. Försöker skapa ett sånt hem, men det tar ti och det finns så mycket som är fint. Men man måste ju välja lite, för mycket av allt blir inte bra. Jag gillar att blanda in rött, rosa och blått också. På detaljer som porslin etc.
  Ha en fin dag och hoppas du hitta lite fynd på loppisarna, kram Carolina

  Svara
 • Hej Hannah.
  Åhh vad roligt, nu vill jag också ta tag i mina projekt. Jag ÄLSKAR inredning, jag är helt tokig i det. Jag har till och med kommit på mig själv när jag ser film, att jag kollar mest på inredningen i dem olika hemmen. Haha.

  Jag gillar lite modernt stilrent, men att blanda med nytt och gammalt.

  Finns det nånting som kan göra en så glad som när man fyndar ett riktigt kap på en loppis!! Älskar det.

  Du verkar ha det så himla fint hemma hos dig. Det hade vart jättekul att få se mera bilder på ditt hem och dem olika rummen!!
  Men känns det för privat så förstår jag det.

  Hade bäst kram/ Isa

  Svara
 • Till Emma: jag fick själv tipset att testa flaskan ”Medela Calma” – den ska ha samma utformning som ett bröst vilket gör att sugtekniken blir densamma. Funkade perfekt för min lille son. Finns på många apotek och även på nätet. Lycka till! Kra

  Svara
 • Det är kul att måla om och fixa med gamla möbler. Och det blir så fint att blanda nytt och gammalt, ett levande och personligt hem. Tack för en härlig blogg! Kram

  Svara
 • Gammalt blandat med nytt är ju underbart, det blir personligt om något tycker jag.
  Just nu är jag i flyttagen så jag vet inte hur det kommer bli då vi flyttar till mindre. Har precis gjort ett kap när det gäller gammalt då jag lääänge trånat efter en skänk med spegel men tyckte de var för dyra på blocket, men så av en händelse tittade jag en kväll och DÄR STÅR MITT SKÅP!!!! till priset av 100:- ja du såg rätt 100 kronor så har jag nu mitt underbara skåp. Den glädje jag känner över detta skåp går inte att beskriva. Nu hoppas jag bara att det gör sig bra och framförallt får plats i vår nya lägenhet. Lycka till med flaskmatningen nu och njut av lugnet. KRAM!!

  Svara
 • Ja Hannah, jag älskar oxå att fynda på antiker och loppisar och måla om och göra till sitt eget! Hela vår lägenhet är inredd så och det ger en sån mysig ombonad känsla. Sen gillar jag att möblerna har en själ och karaktär och man kan ju bara drömma om vad vissa möbler sett..? 🙂 Spegeln du beskriver heter ”pigtittare”, ursöta! Och ang. förra inlägget kan jag bara hålla med. Här finns en varm stämning som gör att man vill vara medlem här, vilket är mycket ovanligt för mig! 🙂 Kram!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vad roligt att läsa om ditt ”projekt”:-) själv älskar jag att förvandla gamla möbler och loppis fynd med färg oftast vit men någon gång med svart. När du målar trämöbler i vitt (som har kvistar) måste du kvistlacka innan du målar för annars kommer kvistarna fram och det är snyggare tycker jag när det är helvitt. Denna sommar har jag gått lös på våra gamla trämöbler (typ furu) på landet och målat om dom i vitt och bytt ut knoppar till svarta i järn som jag hittade på Indiska. Det blev så fint! Ett budget tips är att leta på Blocket efter trämöbler typ köpmannadisk, byrå, bokhylla mm i ek (som var modernt förut) och måla om dom i vitt eller svart, byta knoppar så har man man fixat så fina möbler för jätte lite pengar:-) Har också köpt antika bord och målat om dom och sen kapat benen det blir jätte fint som soffbord. Lycka till med måleriet! STOR KRAM

  Svara
 • Att blanda gammalt och nytt är jättefint. Jag tycker det känns mer personligt då. Måla om gammal möbler är en jättebra idé. Det är kul att kunna ge gammal möbler ett nytt utseende och kunna använda dem på nytt istället för att bara köpa nytt.

  Svara
 • Det blir urtjusigt! Jag gillar att blanda. Design, kitchy och modernt. Vi hade för några helger sen vänner som bor här i Zurich men är från Australien och dom tyckte vinhade ett nordiskt hem och fint designat hem. Kul! Vi har sjuan stolarna till vårt bruno mathson bord och det gör nog mycket i det hela, sen har vi ju förståss klämt in lite Ikea möbler också. Älskar att blanda och även tillverka eget. Lycka till med målningen. Kram towe.

  Svara
 • God Onsdag fina Hannah.Pigtittare menar du nog.Jag fick en sådan av min Mormor när jag var barn.Vad tror du jag gjorde med den? Hmmm kastade den så klart som allting annat;) Nu ångrar jag mig bittert,hade varit fin i lillsnäckans rum nu ju.Jag är otroligt svag för dansk design.Vi har en del men ack så dyrt.Jag sparar nu till fåtöljen Ägget som jag velat ha i många år. Tror på att det är en investering man gör.Annars gillar jag stilrena möbler,inte för mycket färger.Enkelt och stilrent det är min melodi;) Ni har snygga möbler Hannah precis i min smak;) Sedan tycker jag det är fint hos andra med en massa pims men kan inte tänka mig det själv.Ha en fortsatt skön dag Hannah.Var rädd om dig.Puss o kram.

  Svara
 • Pigtittare menar du? ja dom är superfina!

  Svara
 • Förstår din kärlek till loppisar, är så kul o fynda o göra om!!
  Har en fråga angående joolz vagnen, går det att få skickat hem?
  ( bor lääängst upp i sverige) och undrar även om det finns en syskon-
  Modell?

  Kramar

  Svara
 • Nu registrerade jag mej äntligen. Läser din härliga blogg nästan varje dag. Det är så kul att få ”leva med er” på det här sättet.

  Önskar att Du Hannah får möjlighet att sova ur och vila upp Dej efter allt det jobbiga Du genomgått de senaste veckorna.

  Många finländska kramar!

  Svara
 • Älskar shabby chic! Men vi bor i en liten lägenhet å får inte plats med allt jag skulle vilja ha. ( vilket glädjer min man:-)) jag gillar shabby,stilrent å lantligt… Vill gärna ha ett lantligt kök den dagen vi har möjligheten å köpa hus. Men det är svårt när jag gillar många olika stilar å riktigt bestämma mig för hur jag vill ha det:-) I okt är vi ett gäng tjejer som drar t Ullared,där hittar jag alltid rolig inredning! Må gott! Kram

  Svara
 • Pigtittare!

  Svara
 • Det blir säkert väldigt fint att måla dem vita. Gillar romantisk och lite ”snirklig” stil. Häls. A

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vilken fin blogg du har och det är jättrkul och spännande att kika in här hos dig med fina familjen!

  Kände att jag bara var tvungennatt skriva då jag såg de fina möblerna du tänkt måla om. Är själv väldigt förtjust i loppis fynd och Shabby Chic stilen. Fanns/finns väl ett program på E! som hette just Shabby Chic. Nå väl.

  Jag är ingen expert eller så, men jag skulle nog gärna ha målat pallen i högblank svart. Tror det skulle vara supersnyggt och även passa in mot din stilrena stil i hemmet. Men det skulle ju givetvis bli ljuvlig i vitt också.

  Må så gott och ha en fin kväll!

  Mvh
  Isabelle

  Svara
 • Kära , rara Hanna ,
  Vill gratulera dig till er stora rikedom :Barnen …
  ni kan inte bli rikare eller hur ?

  Ang ditt val att inte helamma vill jag göra tummen upp !
  Arbetat många , många år på en BB avd på ett av våra stora sjukhus . Ingen bestämmer hur barnet ska få mat , det är det enda vi vet att bebisen ska ha mat frågan är hur ?
  Många ledsna mammor har jag träffat som känner sig totalt misslyckade som mammor , det enklaste klarar jag inte och självförtroendet dalar .
  Jag försökte vända på bekymret och påtalade ofta om de kvinnor som inga bröst har , hur ska de må ? Cancer som gjort att barnets ”matbord” opererats bort , har man sämre värde då ?
  Kärleken och mammaskapet sitter inte där , det är vi väl helt överens om ?
  En harmonisk mamma får en trygg , harmonisk bebis .
  Och du …titta på de andra tre fina som du har , det gjorde du bra eller hur ?

  Fortsätt dela med dig av ditt klokskap , njut även de dagar som är mindre bra .

  Svara
 • Hej Hannah,

  Vill bara säga, att jag blir uppriktigt ledsen när jag läser att många har kommit med kränkande och sårande påhopp om dig som person! Folk kan vara sååå vidriga att man mår illa….Det är ingen av oss som är perfekt i något avseende, så varför ska man kränka andra med sårande kommentarer som gör så ont…?!
  Gillar din blogg, gillar det du skriver och gläds med dig och din härliga barnfamilj! Wow, fyra barn, vilken rikedom!
  kram anna

  Svara
 • Jag är nog mera för moderna möbler, även om gamla oxå kan vara charmiga. Tycker om mörka möbler, är inte så mycket för bara vitt, vitt, vitt. Hemma har vi mest mörka möbler, och så färg på gardiner, kuddar etc. istället. Vet inte riktigt vad jag har för stil.. Men jag vet vilka färger jag gillar iaf 😉

  Svara
 • Hej Hannah!

  Måste börja likt så många andra att tacka för en fantastisk blogg. Du bjuder på dig själv och skildrar ditt och familjens liv med värme humor, värdighet och respekt. En perfekt balans som gör att man med glädje läser dina inlägg.

  Måste också berömma er på Bloggfamiljen för ert så tydliga ställningstagande mot detta vidriga näthat. Där menar jag att ni gör ett otroligt arbete och är riktiga förebilder. Dessvärre verkar det finnas en uppfattning bland människor att det skulle vara någon form av mänsklig rättighet att i digital form helt plötsligt alltid kunna vädra sina idiotiska, elaka och ogenomtänkta åsikter. Mycket märkligt och för mig helt obegripligt. Aftonbladets kommentarsfält är ett exempel på när Internetanvändningen helt har spårat ur. Aftonbladet bestämmer, som ansvarig utgivare, vad som ska publicerars på deras sida. Att ingen löpande läser och tar bort kommentarer är för mig en gåta.

  Så till er vill jag bara säga att fortsätt ert viktiga arbete för en varm och välkomnande blogg. Ta bort otrevliga kommentarer utan att tveka. Det är er blogg, ni sätter tonen, och ingen annan.

  Med vänlig hälsning
  Marie

  Svara
 • Halloj 🙂
  Först måste jag tacka för att du & din familj förgyller min vardag 🙂
  Men jag brukar läsa en bloggare hos er… Hon med smink! Vart har hon tagit vägen??? Saknar henne!!!
  Mvh Bettan

  Svara
 • Se ovan! Tryckte fel.

  Svara
 • Hej,

  Töm cacheminnet på din dator så tittar Niiinis fram igen

  Svara
 • Hej Hannah.Tycker att din blogg är toppen och den är inspererande.Gillar ditt kök.Var brukar du köpa dina kläder?Är ute efter någon snygg och bra väska gillar din som har bara ett handtag.Jag älskar inredning och prylar till hemmet både nytt och på loppis och blocket.Älskar att tända värme ljus när hösten närmar sig.Har ni skaffat pool?Det ska vi också fixa men vi måste göra kök och vardags rum och hall först.Och sen håller jag på stt avsluta inredningen i barnens rum.Mvh Malin.

  Svara