Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:57 | december 17, 2012

Julgransfascist

God kväll min vän. Hoppas att du har haft en fin dag.

Här har det varit fullt hus. Pojkarna har kommit hem, svärfar Kai är på besök, granen har klätts och det har varit en väldans liv 🙂

Tog fram alla mina vackra pumlor, änglar och annat glittrigt och härligt.

Jag, Mio och Liv bestämde att det krävdes partyhatt för att få klä granen. Det är ju fest 🙂 .

Vårt kök och vardagsrum går i ett så man umgås trots att man är på olika ställen av rummet. Peter och Kai hängde i köket och William googlade julklappar när vi klädde granen.

Trasslade in mig i alla min ljusslingor.

Mio hälsade på Vida som stod i sin hoppgunga och tittade på oss. Hon ville stoppa alla pumlor och partyhattar i munnen så hon fick sitta där istället.

William hittade många saker att skriva upp på sin önskelista.

Vi har som tradition att Peter sätter dit stjärnan.

Nu är det så att jag är en riktig julgransfascist. Så det här funkar inte.

När jag hade satt dit ljusslingorna så fick barnen klä granen helt själva. Jättefint absolut men det måste justeras.

Så nu när alla sover så ska jag smyga ner och ändra om lite. De kommer inte märka något i alla fall. För dem var det kul att få sätta pumlor och grejer lite var de ville. Jag log och sa att de verkligen gjorde sååå fint, men egentligen sved det i hela bröstet. Kunde knappt titta 🙂

Sov så gott min vän.

All Kärlek ❤


19 kommentarer19 kommentarer om “Julgransfascist”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det brukar vara så att barn hänger allt pynt inom ett litet område på granen eller massor på en enda gren, tycker i och för sig att dina barn lyckades ganska bra 😉 Då får vi kanske se ett nytt resultat imorgon? 🙂

  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram kram

  Svara
 • Haha! Hade samma känsla när vi dekorerade vårt pepparkakshus. Jag började med kristyren och barnen fortsatte, fortsatte och fortsatte lite till 🙂 Så nu är hela taket tyngt av all dekoration och balkongen trillade av 🙂 Men fint blev det och barnen var nöjda!
  Ni har verkligen hittat en fin gran!

  Svara
 • Åhhh, jag vet såååå precis vad du menar! Man får ångest för man vill ha det på sitt eget vis.
  Och sen får i alla fall jag ångest för att man inte kan låta barnen göra som dom vill, iiii, så svårt, men jag MÅSTE möblera om när dom inte ser.

  Svara
 • Här är en till som vill klä granen själv…så jag gav dottern en egen liten gran som hon fick klä som hon ville och hon blev nöjd 😉

  Svara
 • Haha jag är likadan, men i år lät jag det va faktsikt, men då gick Hanna in ochbsa till lillebror att man kan inte hönga allt på samma ställe och så ändrade hon. 🙂 mission complete

  Svara
 • Jag vill oxå klä granen själv. Den ska vara perfekt och då funkar det ju inte att barnen klär den. 🙂

  Svara
 • Ha ha, kul! Är precis likadan. Det tar verkligen emot när barnen ska klä granen. Men som du säger, när de sover så fixar man till det! =)

  Svara
 • Ha ha ha
  ”Jag bara rättar till glittret lite så att det inte ramlar ner”
  Jisses. Det skriker i hela kroppen när de ”hänger fel”

  Svara
 • Hahaha!

  Svara
 • Ååå vill oxå ha en julgran. Blir först på tordagen här då vi ska åka och leta.
  Saknar detta med mindre barn o julen , mys då man klär granen mm.
  Mina stora här 19 och 21 har ju egna hem , sonen vill inte en enda julsak ha , hmm…gillar inte mamma men man får acceptera det oxå.
  Tänk då dom skulle klä granen och jag fick upp efter dom somnat för att klä om i min stil. Fy, men så var det haha.
  Igår lånade jag kusinens 4 åring och bakade pepparkakor, det är vår tradition.
  Idag ska jag slå in lite paket och hitta på rim igen, så det finns något att lägga under granen.
  Har mina fina änglar framme och tänker på dig Hannah , jag gav ju dig lika på Malmös bloggträff. Fina Hannah , en stor kram till dig.

  Svara
 • Exakt så känner jag också. Det svider verkligen till i bröstet. Julgranen är väldigt viktig för mig och jag kan verkligen reta mig på om det är två kulor för nära varandra tex. Gör precis som du. Låter barnbarn klä, sedan är jag framme och justerar när dem har somnat. Min sambo tycker att jag är otroligt fånig som håller på. Kan knappt själv förklara mitt beteende. Hehe. Du har väldigt fina kulor mm 🙂

  Svara
 • Haha, jag känner igen mig och jag är genomskådad av 8 åriga dottern. Hon sa när vi klädde granen ”mamma du kommer ju flytta om alla saker när vi har lagt oss”. Men faktiskt så gjorde jag inte det. I år kunde jag släppa ”ångesten” över en ojämnt prydd gran :).
  Ha en fin dag!
  KRAMAR Anna S

  Svara
 • Haha! Förstår dig funderar på att lära Gustav att det är mamma som klär granen!
  Skrattar så åt att dina blickar är väldigt övervakande, man ser att du tycker att det är lite jobbigt!

  Svara
 • 😀 Förstår dig precis. Gör själv lite likadant. Men jag vet ju sedan tidigare att du VERKLIGEN vill ha julgransklädseln på ditt sätt… Så Hannah, det var stort av dig att låta barnen klä granen(även om du var där och pillade om lite sen 😉 .
  Fint o mysigt ni har det, så underbart med många fina barn……
  Kram!

  Svara
 • Hahaha, ja här är det lika dan´t. Jag har ALDRIG haft glitter i min (ja du hör;) ) gran. Jag får krupp av det. Det räcker gott och väl med ljus och fina kulor. Min karl däremot, har trissat barnen att det måste väl vara lite glitter också. Har man då en dotter på 6 år som ÄLSKAR bling, bling så kan du ju tänka dig….. Jodå, gubben köpte RÖTT GLITTER, så j-a fult så jag får hjärtklappning. Ska jag vara ärlig så grät jag nästan när kaln och dottern gick på i ullstrumporna för nu minsann var det deras tur att bestämma för jag har ju bersämt i 15 år. Men siddu, det kan dom glömma för jag har gömt glittret och kommer att kasta det.

  Så du har mitt fulla stöd:)
  Kram och god jul.

  Svara
 • Haha.. känner igen mig 🙂 Men det verkar ha smittat av sig på min 5-åring för i år hörde jag henne säga ”Ojdå, så här kan de inte sitta, inte på samma gren” 🙂

  Svara
 • Ha ha du är för skön! Fast som jungfru är jag likadan, kontrollfreak 🙂

  Svara
 • Hej Hannah! Vad mysigt ni har det du och barnen. Jag har en liten undran, vad är det för program du använder dig av för att göra svart/vita kort med bara någon detalj på bilden som är i färg? (som den på Liv och granen) Tycker det är så fint med sådana kort men har inte lyckats lista ut hur man gör;)
  Kram

  Svara
 • Du är inte ensam om att ha ett stort kontrollbehov vad det gäller att klä julgranen….jag måste bita mig i tungan för att inte säga nått & titta bort hehe gör ont i hela mig 😉 tur man kan ändra när de lagt sig 🙂

  Kram ♥

  Svara