Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:55 | april 3, 2013

Host, host, host

Hej min vän. Hoppas allt är väl.
Vi har precis ätit frukost och börjar sakta vakna till. Hasar runt i mina håliga mysbyxor med intorkad spya i håret. Fräsch!
Vida hostar så hon spyr och spyan har en förmåga att hamna på mig. Får panik när hon börjar hosta och vet inte var jag ska göra av henne. En gång hängde jag henne över soffkuddarna men för det mesta blir jag paralyserad och nerspydd.
Hon mår bra, ingen feber men har hostat i över en vecka. Hon avskyr dessutom sin hostmedicin och spyr direkt upp den av äckel.
Små barn spyr upp slemmet, vilket är bra på ett sätt men också otäckt.
Nu ska vi ner till vårdcentralen och se om vi kan få en annan hostmedicin än Mollipect.

Bästa leksakerna ligger i kökslådorna.


Inget bekommer Glada Bebben. Hon är alltid lika glad.


Nu är det dags för en dusch och rena kläder.
Hej på en stund.
All Kärlek ❤


29 kommentarer29 kommentarer om “Host, host, host”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Min lilla har samma problem just nu, jag sätter henne i mitt knä vänd bort från mig och masserar hennes rygg lite lätt, så spyan hamnar på golvet framför oss… Hoppas vida blir bättre snart kram.

  Svara
 • Eftersom det aldrig verkar gå över, så kan det ju vara allergi, som Vida
  lider av.

  Svara
 • Så harde min dotter med hosta o spy . Det är Förkylingsastma . min dotter Savannah fick det när hon var 3 mån gammal . O har det än i dag 5 år gammal . Så kolla upp det tycker jag för kanse behöver astma m . malin

  Svara
 • Quilla simplex då? Den smakar lakrits och är jätte god.
  Min kusin och jag delade på en flaska när vi var små, stackars min mamma som var barnvakt åt kusinen, hon fick ringa sjukvårdsrådgivningen och satt och vakade hela natten, vi sov som små grisar!!!
  Eller Lepheton, krupp hostmedicin, oxå god 🙂

  Svara
 • Vår son har haft problem med hosta flera gånger, nu känner vi igen symptomen och varje gång har det varit halsfluss. Bara ett litet tips:-) Gillar din blogg:)

  Svara
 • Vi blanda host medicinen i vällingen, då fick hon i sig det och blev bra efter bara 2-3dagar. Hoppas glada bebben blir bra snart!

  Svara
 • Barn behöver hosta för att få slem ur de små luftvägarna. Helst ska man undvika att dämpa hostreflexen. Återkommande trånga luftrör och långvarig hosta hos små är ofta förkylningsastma.
  Finns tyvärr inga andra hostmediciner att få på vc. Fråga hellre om flytande Ventoline, bronkvidgande, som kan ges till spädbarn.
  Krya på er!

  Svara
 • Lepheton & Desentol gör susen :).
  Min son har förkylningsastma och attans vad han hostade slem som liten tills vi fick rätt medicin. Ventolin och Pulmicort som han andas in istället för allt flytande. Blir klart mindre kräkningar av det! Lycka till och jag hoppas verkligen att söta Vida blir bättre jätte snart!!!

  Svara
 • Hej! Den enda medicin som hjälper mina barn vid hosta är Cocilana.. Men jag vet inte om Vida är för liten för den…. Den innehåller morfin o gör dem lite dåsiga…. Hör med läkaren om den för den är den enda medicin jag provat som hjälper…. Hoppas ni får hjälp o att hon mår bättre snart. Kram

  Svara
 • Frågade om just den men Vida är för liten.
  Kram

  Svara
 • Be att få bricanyl, ska egentligen ha slutat att skriva ut det men vi får det till våran son och de är kanon! Hjälper direkt! Hoppas hon snart blir av med den jobbiga hostan:)

  Svara
 • låter som astma i mina öron min 5åring fick det då han va 2 år gammal, det började med förkylning inga hostmediciner hjälpte för honom, det gick 1 vecka o det blev inte bra, bvc sa varje gång det kan ta tid men allt blev värre o värre på honom till slut hamnade vi på akuten med honom för han knappt kunde andas, och hans astma är värre idag än för 3 år sen
  kolla med läkaren om det är astma

  Svara
 • Fy vad jobbigt. Mio hade också det som bebis. For till akuten otaliga gånger med honom.
  Kram
  /H

  Svara
 • Stackars liten! Förra året var vi på Gran Canaria och fick med oss bästa hostmedicinen för små barn. I stolpiller! Perfekt. Synd att det inte finns att tillgå i Sverige, jag befinner mig dock bara ett par mil ifrån dig så du är välkommen att komma hit och få några 😉
  Kram

  Svara
 • Hej raring!
  Usch, vad jobbigt med sån hosta!! 🙁 Jag brukar använda Nipaxon till min son. Det tar 2-3 dagar sen lossnar det ordentligt.
  Har även hört att ljummen saft ska göra susen. Att det ska ha ungefär samma verkan som hostmedicin. Men det är klart, är det trånga luftrör, måste det kanske till medicin i alla fall.
  Många kramar

  Svara
 • Det är mycket viktigt att läkarna gör en ordentlig utredning om
  orsaken till Vidas långvariga hosta, för det kan vara förkylningsastma.

  Svara
 • Håller med. Ska gå dit igen om det inte blir bättre.
  Kram

  Svara
 • Jag tycker också ni ska utreda henne för förkylningsastma. Har man haft rs virus är det tyvärr väldigt vanligt att dessa barn även drabbas av förkylningsastma efter det…
  Krya på henne !
  Kram

  Svara
 • Usch jag vet 🙁 Mio hade och led mycket av förkylningsastma som bebis. Vidas hosta känns inte eller låter som det. Men jag kollar gärna barnen ett par gånger för mycket för att känna dig säker.
  För några år sedan ”missade” en barnläkare att Liv hade dubbelsidig lunginflammation. Och avfärdade mig med att vara en hönsmamma. Efter ett nytt läkarbesök som jag tjatade till mig (på en annan vårdcentral) fick Liv åka akut till lasarettet och blev inlagd en vecka.
  Det var hemskt. Så jag tar alltid det säkra före det osäkra 🙂
  Stor kram
  /Hannah

  Svara
 • Alla mina barn har kräkt sig igenom sina förkylningar, och har därför sällan haft nån hosta värd att nämna utan fått upp slemmet ändå. Allt som har med andningen att göra är traumatiskt. Vet inte hur många genom åren jag fått hjärtsnörp över att det varit lite längre mellan några andetag än vad det kanske borde. Jag antar att man får denna ständiga oro på köpet när man blir föräldrer.
  Jag önskar er alla en riktigt fin dag! <3

  Svara
 • Vi blandade molipect med mango provivajuice och då drack vår son utan problem, han till och med bad om det på morgonen. Lycka till

  Svara
 • Hej. Stackars liten Vida. Ljummet honungvatten brukar lösa slem ganska så bra. ❤

  Svara
 • Vad trött man blir på alla dessa sjukdomar! Är det nån mer än jag som är trött på alla gamla höstljung som står kvar i sina utekrukor sedan förra året hos folk? Penseer tål faktiskt 4-5 minusgrader:) tack för en trevlig blogg kram

  Svara
 • hej, att kräkas låter bättre än alla dessa spyor du nämner, sex gånger dessutom. Peter har säkert någon åsikt om detta , men vi som inte är wt, vi kräks..

  Svara
 • Ulla, du måste skoja? 🙂 Har lite svårt att tänka mig att Peter korrekturläser alla inlägg…. Kräkas eller spy? För mig som lider av emetofobi är det pest eller kolera. Det både är och låter lika äckligt. Att kasta upp är i så fall ett mer passande ord, om vi nu tvunget måste märka dem. Sen får du gärna berätta vad wt är för något, för oss som inte vet.
  Önskar dig en fin kväll med massor av kärlek! 🙂

  Svara
 • Jag spyr på kommentarer som din 🙂

  Svara
 • Hej Maja75.
  det verkar som om Peter är någon slags ”polis ” här. Han läser och har synpunkter, det var därför jag skrev det jag skrev.
  Wt är White trash, googla på det..

  Svara
 • Bara en omtänksam och fin man som står upp och stöttar sin fru när folk är elaka eller spyyyr galla. Jag orkar själv oftast inte lägga tid på typer som tar energi så då rycker han in.
  Tänk om alla kunde ha en vän eller partner som bryr sig om en. Då skulle världen se bättre ut och typer som spyyyr galla över andra skulle ha annat för sig 🙂 Vara glada och vilja sprida glädje istället.
  PS: Vill rekommendera dig livet som wt som du kallar oss. Tänk även på att använda versaler när du inleder en mening och endast en punkt när du avslutar. Bara ett tips från en wt.

  Svara
 • Vet du, Ulla. Vad wt betyder vet jag. Jag fick bara inte ihop det i sammanhanget. Menar du att H&P är white trash? Att fint folk kräks och b-folket spyr, eller vad är det du säger?

  Svara