Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:14 | april 27, 2013

Inställda planer

Hej min vän. Har precis kommit in efter en dag ute… på altanen. Vida har sovit i sin vagn, Liv lekt med grannbarnen och jag har legat i en solstol och njutit av solen, värmen och dagen.
Inget blev egentligen som det var planerat idag men men så blir det ibland.
Imorse skulle hela familjen åkt in till stan och gått på öppningen av Gröna Lund, åkt karuseller och ätit sockervadd. Men istället är jag själv hemma med Liv och Vida. Peter blev tvungen att jobba och besöka JOOLZ-butiker i bl a Göteborg, Mio sov hos en kompis och William är på fotbollsläger på Åland. Trist att vi missade Grönan men vi får väl fara dit en annan dag.
Tänkte att jag skulle låna en blöja av Vida och åka den nya attraktionen.

Får svindel av bara synen.


Imorgon fyller Liv fyra år. Min lilla bebis blir fyra år. Jag började ju blogga när hon låg i min mage.
Har du följt mig så länge?
Har en hel del att fixa med. Det ska städas så inga barn får dammallergi, jag ska slå in paket, dekorera och köpa tårta och godis.
Femton barn kommer hit. Tror att jag måste gå och lägga mig redan nu om jag ska orka morgondagen.
Jag älskar att fixa inför kalaset. Det är ju, på Livs begäran, prinsesstema som gäller, så jag kommer göra det perfekt rosa och prinsessigt. Så långt från ”hen” man bara kan tänka sig. Men där stannar min förtjusning.
Jag genuint avskyr barnkalas. Det tar på psyket. Vill helst åka hemifrån när det börjar och komma hem när det är över och alla spår av kalas är borta 🙂

Liv och Vida imorse.


Liv ritade och sjöng för Vida så hon skrattade sig hes.De senaste dagarna har jag fångat Vida på bild ”in action”. Hon äter alltid på något, helst papper och skräp och så rotar hon i allt.


Nu har jag äntligen köpt en gåstol. Den ska premiärköras imorgon 🙂
Hoppas hon kommer gilla den. Då kan hon vara ute med de andra barnen på gatan utan att behöva sitta i vagnen och dessutom ha sten och grus utom räckhåll.
All Kärlek ❤
 


38 kommentarer38 kommentarer om “Inställda planer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!
  Jag har följt dig så länge!! Tänk vad lång tid!
  Tycker så mycket om din blogg!
  Nu sitter jag och pustar ut efter sonens barnkalas, 14 barn i två timmar, så intensivt!
  Är skoj att fixa iordning men sånt röj sen med alla barn…
  Ha det fint!
  Kram

  Svara
 • Hej! Jag måste få fråga vilket golv ni har i huset? Vi håller på och bygger vårt hus och ska snart välja golv, ert är precis i den ton vi vill ha. Vilket märke är det?
  Mvh Anna

  Svara
 • Nej, jag har inte följt dig i 4 år, eller jo…stundom…jag är ingen större läsare. Jag föredrar att skriva. Läser gör jag periodvis. Ibland tittar jag in här varje dag, för att sedan inte göra det på nån vecka.
  It´s not you, it´s me…;)

  Svara
 • God Lördag fining❤tänk jag har följt dig ända sedan mamatiden. Tiden springer verkligen iväg. Flickorna är så söta och lika men ändå inte. Här har vi haft en lugn och skön lördag utan en massa måsten. Jag älskar och hålla i barnkalas så det brukar falla på mig när barnbarnen fyller år:) ha en mysig Lördag. Puss❤

  Svara
 • Jag har följt dig så länge Hannah 🙂
  Min dotter Evelina blev 4 år i januari, så minns att jag satt med henne som nyfödd,hade lämnat storebror på dagis
  o promenerade hem gjorde frukost o loggade in på din blogg med nyfikenhet om när du skulle få din bebis och sen har jag följt dig sen dess 🙂
  nu väntar vi barn nr 3 som är beräknad i oktober, Så spännande =D
  Jag följer din blogg för den gör mig glad,en
  mysig, trevlig o välskriven blogg om familjelivet 🙂
  KRAMAR

  Svara
 • Hej! Japp, jag har följt dig och din fina familj ända från starten 🙂 Följer några andra bloggar, men din är min favorit. Superdålig på att kommentera, men plötsligt händer det ♥

  Svara
 • Härliga bilder.
  Tack för en supertrevlig blogg. =)

  Svara
 • Hej Hannah!Jag har också följt dig sen du väntade Liv och jag tycker att du är en så klok och bra mamma och människa.Dina barn är också så fina som du kan vara stolt över.Önskar dig en härlig vår och sommar !!

  Svara
 • Jag har också följt dig sen du var gravid med Liv. Inte klokt vad tiden går 🙂

  Svara
 • Den där åldern är inte lätt 🙂 Jobbigt när dom ska vara på allting och inte har någon känsla för faror. Ha en trevlig kväll!

  Svara
 • Hannah…Jag har oxå följt med sen starten.
  Tänk att hon blir 4 år nu. Söta fina Liv. Vänta bara tills hon ska ut på stan lördagkvällar*L*
  Önskar er en skön kväll…kram

  Svara
 • Fina Hannah,
  Tack för en supertrevlig tjejkväll! Fantastiskt mysigt och barnen älskar vinsterna jag kom hem med! Cirkusen kommer att bli toppen! 😉
  Jag har följt dig hela tiden nu och eftersom att min Wilma är jämngammal med Liv har det varit extra roligt. Hoppas att hon får en härlig födelsedag!
  Tack också för all blogginspiration! Du har inspirerat mig till att blogga och nu utvecklar jag mitt mat- och bakintresse på min matblogg. Så roligt !
  Stor kram!
  Hannah

  Svara
 • Jag har följt dig sedan Liv låg i magen 🙂
  Min Hanna föddes ca 1 månad senare, brukar inte kommentera men att jag tycker
  Om att läsa det du skriver förstår du säkert! Du är ju uppenbart väldigt vacker på utsidan, men
  Det kombinerat med en väldigt vacker insida gör dig mysig att följa- så tack!
  Kram från Isa

  Svara
 • Åh stort Grattis till Liv 🙂 Då har jag tittat in och läst din blogg i fyra år. Började läsa den under tiden jag gick min sista termin till sjuksköterska och höll på att skriva min kandidatuppsats. Du underhöll mig när pluggandes blev trist 🙂 Tyckte det var så kul att följa din graviditet och önskade själv att jag skulle få uppleva detsamma… Nu fyra år senare har du fått en liten flicka till som är söt som socker och jag har fått två underbara pojkar 🙂 Du inspirerar på många sätt och jag känner mig alltid glad över de varma ord och hälsningar du sprider till dina läsare. Mvh H

  Svara
 • Finns det någon mer som känner som jag? Jag får ”krupp” av barnkalas. Har alltidönskat att jag skulle bli sådär pysslig och påhittig men nej….Vår lillkille fyller 7 nästa vecka och har beställt ett bowlingkalas. Puh! Längtar tills det är över.
  Kram Mia
  http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/04/27/nominerad-till-tjejplanet/

  Svara
 • Jag har följt din fina blogg sedan du var gravid med Liv då jag väntade min första son som är född i juni samma år. Nu har jag en son till som är född augusti förra året, så roligt att följa nån med barn i samma ålder! Jag känner igen min minsting såväl på bilderna på Vida, precis samma upptåg! 🙂 O den stora ser fram emot sitt fyra års kalas, fast så många som 15 får han inte bjuda 😉 barn är härliga! Kram!

  Svara
 • Hej Hanna
  Jag började läsa din blogg för fyra år sedan när du började och jag väntade min son Sigge som nu fyller fyra i juni.
  Jag var ensam under gaviditeten och så jäkla skraj och rädd hela tiden att något skulle gå snett, förlossningen höll på att gå snett men i slutänden gick allt väl och jag har en pigg, frisk och fantastisk liten kille. Vad jag skulle komma till var att din blogg varit ett fantastiskt stöd för mig som ensam förstagångsmamma!!
  Tack för ett ljus i mörkret!

  Svara
 • Vad synd att ni missa grönan idag! Då hade ju du kunnat få umgås med syster din och barnen med varandra. Tråkigt när det blir ändrade planer!

  Svara
 • Självklart har jag varit med enda sedan Liv låg i din mage! Jag går på college i USA så det är kul att få lite svensk känsla här bort och jag gillar att följa din vardag. 🙂 Måste säga att du har en underbar liten familj! Massa Kärlek! <3

  Svara
 • Hej fina du!
  Självklart har jag följt dig sen starten, men på den tiden var jag den som aldrig kommenterade utan bara läste.. Tänk att det redan har gått 4 år!
  Jag längtar tills den dagen kommer då jag själv får barn. Jag ääälskar barn & dom är så himla goa. Är glad att jag går barn & fritid, för det yrket är verkligen något för mig! hehe 🙂
  Ha en trevlig kväll med dina fina, puss & kram <3

  Svara
 • Ja jag har följt dig sedan starten 🙂 tack för att du delar med dig så fint. Kramar

  Svara
 • Oh yes, jag har följt dig sedan day one 🙂
  Jag va själv gravid/nyförlöst när du började. Minns dej på omslaget av mamas gravidbibel. Den tidningen tvingade jag min man att gå och köpa åt mej medans jag låg på förlossningen och blev igångsatt pga preeklampsi. 😉 vilka minnen man har 😉
  Grattis Liv på din 4årsdag! 🙂

  Svara
 • Vad härligt att sitta på altanen och bara njuta =)
  Och hoppas ni får en toppen kalas. Jag älskar din blogg och läser den så ofta jag får en stund över….<3
  Kramen och ha en fin söndag

  Svara
 • Hej! jag har såklart också följt dig sedan starten. Är det så länge du bloggat? Så fort tiden går. Under den tiden har jag hunnit byta man, få två fina barn och gifta mig! Ur det perspektivet är allt underbart. Däremot är jag utsatt för mobbing på min arbetsplats och har det ganska tufft just nu. Stort lycka till med kalaset idag! KRAM

  Svara
 • Klart jag har följt dig från början.
  Har alltid tyckt att du verkar vara otroligt trevlig och normal 😉
  Är roligt att läsa om allt som händer i er vardag och dessutom följe någon som har en dotter i samma ålder, min dotter är nämligen född i juni 2009 så jag har också snart en fyraårig 🙂
  Hoppas kalaset går bra, förstår precis vad du menar att det man helst inte vill vara hemma under tiden men vad gör man ite för barnen 😉

  Svara
 • Hej du fina!
  Ja, jag har följt dej från början. Har en son som föddes några dagar före Liv och tycker du har en jättetrevlig blogg. Kram på dej o de dina

  Svara
 • Jag har också följt dig från början, min dotter fyller 4 år den 28 maj! Jag har aldrig kommenterat dina inlägg men läser dem alla med glädje! Tycket om att följa din vardag!

  Svara
 • ”Hen” som du skrev eller genusmedvetenhet handlar inte om
  det materiella, utan att se bortom det materiella. Saker gör inte oss
  till den vi är. Flickor FÅR ha rosa och pojkar FÅR ha blått men därmed
  inte sagt att man ska rata alla andra färger. Vi kan se över könsindelningen
  i det materiella som finns i samhället idag och låta alla, inte bara barn, vara
  individer. Sen finns det alltid de som tar allt ett steg för långt.
  Fokusera på personen och inte könet. Rannsaka sig själv är ett kul tips, vad
  gör jag för att släppa stereotypa föreställningar kring kön och könsindelningen.
  Varför är det så viktigt att hitta skillnader istllet för likheter. Kul att ifrågasätta
  och fundera 🙂 Din blogg är fin. Tack! Kramar

  Svara
 • Hej!! Jag har oxå följt dig sen starten!! Så himla roligt!!
  En liten fråga: den fina pallen som är med på bilden tillsammans med lilla Vida, den är randig på sidan, med någon prinsessa ovanpå, var är den köpt?? Letar efter en pall till min dotter. //Maria

  Svara
 • Massor av grattiskramar till Liv på 4-årsdagen!! Här är det 10-årskalas!! Emil och hon fyller på samma dag 🙂
  Kram och ha en fin dag!!

  Svara
 • Hipp hurra för Liv som
  Fyller 4år idag .
  Hoppas ditt prinsess kalas blev en fin dag.
  Kram lilla Gabriel&mamma carin

  Svara
 • Grattis till Liv : )) Vilka fina foton på tjejerna, de är ju såååå goa! ha en fin dag!
  Linda : )

  Svara
 • Grattis till Liv 🙂 stora tjejen 🙂 jag har följt dig sen du väntade henne ..och du och din familj är bara för underbar 🙂 kram Lisa

  Svara
 • Japp jag har följt dig sedan livis låg i magen, tänk så fort tiden går. Supertack för en trevlig tjejkväll i torsdags <3

  Svara
 • Jag tror att jag följt dit i stort sett från början …. skulle vara kul att se ditt första inlägg igen 🙂 …. grattis till Liv, stora tjejen nu. Kramar

  Svara
 • Hej Hannah! Jag är en av alla som följt dig från början! Det har varit en väldigt spännande resa tillsammans med sig!
  Just nu befinner jag mig i Göteborg, helt barnfri 🙂 Bara jag & en tjejkompis & Göteborg Horseshow 🙂
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Första gången jag kommenterar din blogg trots att jag liksom många andra följt dig från starten (förutom någon tävling om jag inte minns helt fel)! Tycker du ger en ärlig bild av familjelivet och allt vad det innebär, bra som dåliga saker! Känner igen mig i mycket 🙂
  Stort Grattis till Liv i efterskott och en stor kram till dig!

  Svara
 • Jodå jag har följt dig ända sedan första början…underbart att se hur dina barn har vuxit upp utan att riktigt förstå det, Jag skrattade mig hes av det här Hannah
  ”Tänkte att jag skulle låna en blöja av Vida och åka den nya attraktionen.”
  hahahahhahaha du är verkligen rolig ibland när du skriver.
  Vida är ju assöt, de här bilderna visar verkligen att hon börjar bli riktigt stor hon med, jag minns ju när hon var i magen (!?!?!?!)
  så tiden går…
  Kramar

  Svara