Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:04 | juli 4, 2013

Använd fantasin

God kväll min vän. Har du haft en bra dag? Allt gick bra i Malmö. Var på barnbutiken BEBA på Mäster Nilsgatan och hälsade på Radde och Ann-Marie. Bästa barnbutiken i Malmö med de trevligaste ägarna 🙂

Ann-Marie och jag.


På väg hem till Båstad igen tog jag och Peter en sväng inom Bjärred och åt lunch med Marita från me&i.
Åh, vad vackert det var där.

Marita och jag planerade in jobb inför hösten.


Varmrökt lax med en sommarsallad, färskpotatis och örtcreme. Gott!William ser inte lite uttråkad ut 🙂 Fick köra ner honom och Mio till skateparken. Vad har hänt med fanatsin? Det finns så mycket att utforska här. Vackra skogar, hagar, barn som bor på samma gata och en pool att bada i. Men ändå finns det ingentiiiiiing att göra här.


Dator- och mobilförbudet så länge det är soligt och fint väder uppskattas inte. Står dock fast vid att jag tycker barn behöver använda fantasin, vara ute och röra på sig och inte sitta som säckar och stirra på en skärm.


Nu ska vi fara och hämta pojkarna och hälsa på hos Pernilla, Amanda och Tim.
Puss och Kram ❤


13 kommentarer13 kommentarer om “Använd fantasin”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Helt rätt med det elektroniska. De hinner sitta med det sen ändå!

  Svara
 • Vad kul att du besökte Bjärred! Jag bor där, bara 100 meter från havet så jag har bryggan och den vackra utsikten i sikte. Om du har vägarna förbi igen så prova mjukglassen vid bryggan nästa gång. Du kommer inte att ångra dig. Även Persbrandt gillar den! 😉

  Svara
 • Gud så rätt och underbart att du kör med såna förbud vid fint väder. Alltså det är galet vad barn i dagsläge sitter framför en skärm och bara försvinner. Usch generationen efter oss blir ju som datorer själva, osociala och okunniga på att skapa kontakt eller andra samtalsämnen utom data/spel/appar etc.
  Så jädrans rätt och jag blir glad av att få höra att fler (även kända bloggare) som mig tycker så.
  Stå på dig, han blir en fin, intelligent, social och klok pojk när han blir stor. =)
  Kram
  /Diana

  Svara
 • Hej Hannah! Har läst din blogg ett tag och du är en stor inspiration! Jag undrar om du inte skulle kunna beskriva dina 4 barn i ett inlägg, hur dem är som personer osv om de nu själva går med på det och tycker att det är okej! Tycker nämligen att Mio har så vänliga ögon och är väldigt nyfiken på hur han och hans syskon är som personer. Ha det fint! Kram

  Svara
 • Håller med om tv/data det förstör fantasin! Jag har tv/data förbud på dagen! Och när dom leker med kompisar..det dumma är att dom börjat med ipads på dagis fritids. kram

  Svara
 • Aha, med Chrome ser man din blogg på ett annat sätt. Då ser jag vad jag skriver i kommentarsdelarna NAMN, E-POST och WEBBPLATS. Äntligen!

  Svara
 • Åh, måste åka och hälsa på min väninna i Båstad. 🙂

  Svara
 • Kul att ni varit i Malmö!

  Svara
 • Gäller det elektroniska förbudet även för er vuxna 😉 Lite intressant att fundera över faktiskt. Ofta tycker jag att det är vuxna som nuförtiden försvinner in allför ofta i mobiltelefoner mm. Ungarna pendlar ofta mellan skärmarna och aktiva lekar/ röj automatiskt….
  Kram

  Svara
 • Det såg ut som ett fantastiskt lunchställe det där och maten såg inte ut att vara sämre den, mums! 🙂
  Hihi, ja William ser minst sagt väldigt uttråkad ut, men vad bra att de kunde åka till skateparken i alla fall, för trixa på sparkcykeln verkar han gilla att göra 🙂
  Kramar

  Svara
 • Hej Hannah!
  Visst är Bjärred fint och Långa Bryggan!
  Du kan tro det är mysigt även på vintern där man kan vinterbada och sedan äta på restaurangen, väldigt fridfullt.
  Ang barnen så är du inte ensam om att barnen surar när de inte får sitta vid datorn.
  Har ett barnbarn som bara sitter och spelar men han har fått begränsad tid för att sitta vid datorn.
  Men inget är kul att göra då allt är sååå tråkigt,ha,.ha!
  Han är nu tretton år.
  Men jag minns faktiskt när jag som barn gnällde över att vi inte hade något att göra då sa min pappa men det finns ju massor att göra ute i naturen och skogen!
  Jag tror det löser sig av sig själv för när de blir stora kommer de vilja göra allt som ni gör med dem nu så håll ut.
  Önskar dig en härlig dag i Båstad där jag också tillbringat en del somrar.
  Kram Iréne

  Svara
 • Håller verkligen med om att det blir för mycket tid framför skärmarna. Stå fast vid ditt beslut, till sist lossnar fantasin och de kommer igång. Och ibland måste ungar fakiskt få ha lite ”tråkigt” för de pumpas så fulla hela tiden av information och intryck från alla håll.

  Svara
 • Jag måste bara säga att det finns en så extremt mysig barnaffär i Örebro, våra små. De förra ägarna var hur bra som helst och även så de nya ägarna. Där är blir man en familjemedlem i våra små familjen!
  Apropå skärm-förbud under soliga dagar, vi kör samma grej. När kompisar sitter vid en varsin skärm när de träffas för att leka, då har det gått för långt. Mitt barn är bara 8 år och det är så det såg ut ett tag. Men nu har vi förbud för sådant när kompisar är över och leker och även vid fint väder etc.

  Svara