Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:48 | april 8, 2017

Be för världen

Förlåt att jag inte hört av mig. Jag och familjen mår bra. Har dock varit så chockad och bara varit med barnen, hållt om dem och gråtit. Men samtidigt varit tacksam att de jag älskar klarat sig. 

Hur mår du??!!!

Min syster och hennes pojkar Tristan och Charlie var där. De fick kasta sig undan lastbilen och fly för sina liv. De såg människor dö och skadas.

Jag och Vida hade precis gjort oss klara för att lämna kontoret i stan då jag fick höra vad som hänt. En lastbil hade kört in i Åhléns-huset fick jag veta. Tänkte först att det varit någon som tappat kontrollen över lastbilen och inte något terrordåd. Kom direkt att tänka på min syster som jag visste skulle på bio med pojkarna på Hötorget vid den tiden. 

Jag ringde och hon svarade och skrek. Hon var hysterisk, pratade om Isak och lastbilen, men jag lyckades få fram ur henne att hon och pojkarna klarat sig oskadda sen bröts det. Ringde säkert hundra gånger igen men kom inte fram. Nätet var överbelastat. Jag ringde alla mina nära som jag vet brukar vara däromkring. 

Mamma svarade inte och jag visste att hon skulle in till stan och strosa runt då hon var ledig igår. Hon parkerar alltid i Hötorgsgaraget och brukar gå i affärerna där. 

Efter en timme fick jag tag i henne och hon var hemma. Tack och lov. 

Ångesten och klumpen i magen fick mig nästan att kräkas. 

Tanken på att jag och Vida skulle gått där. Jag tar alltid tåget till och från stan när jag kär själv. Men just igår så körde jag. Annars hade vi gått där precis då.

När jag väl fick tag i syster, hon var lugn på rösten och hemma så kunde jag andas ut. 

Jag visste att mina pojkar William och Mio var hemma och i skolan och Liv också så klart. De var i tryggt förvar. Peter var på ett möte långt från terrorplatsen och mådde bra.

Har sovit dåligt inatt. Drömt mardrömmar. Vaknat genomsvettig och rädd. 

Lider med de som förlorat någon nära, tänker så mycket på min syster och barnen, att de var där och såg allt. Mina tackar och kärlek går till alla som på ett eller annat sätt drabbats av detta. Alla har vi drabbats av detta då det hänt nära oss, men skadade man sig inte, såg man det inte, fick fly eller förlorade sitt liv eller någon nära så mår vi ändå bra.


Be för Stockholm, för mänskligheten och för världen.

Det är det enda som kan rädda oss.

Kärlek och styrkekramar ❤


31 kommentarer31 kommentarer om “Be för världen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag finner inga ord! Jag tänker på dig och din systers familj och skickar värme och styrka härifrån, kram <3

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • Svara
 • Tänker på din familj och din syster som hamnade mitt i ondskan med sina barn. Från ljus och glädje till död och den hårfina skillnaden att leva eller dö. Ta hand om er och fortsätt sprida ert ljus och er kärlek! Jag beundrar Enoch tänker på er för allt ni gör och orkar. Kram från växjö

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • Det är så ofattbart hemskt att jag inte har ord för det…
  Stora kramar till dig och de dina! Idag känns det som en bra idé att sprida kramar och välvilja i stället för mer hat.

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • ❤❤❤❤❤❤

  Svara
 • Jag har tänkt så på dig Hannah 🙁 ❤️

  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️❤️

  Svara
 • Så hemskt och fruktansvärt. Din syster och hennes pojkar hade änglavakt tack och lov, men vilken mardröms upplevelse, usch!
  Hon har verkligen varit med om så många hemska saker, stackars människa 🙁

  Skönt att alla är i säkerhet.

  Stor kram

  Svara
 • Vi gick av på Hötorget då tunnelbanan inte stannade på t-centralen pga trafikhändelse och order av polisen. Vi kommer ut vid konserthuset och det är poliser, ambulanser, helikoptrar och nån skriker terror! Vi började springa ner mot Stureplan och in i en pressbyrå, får höra då att tre är döda!!!Vi blev fast några timmar i en restaurang och vid midnatt tog vi taxi hem. Hemskt för din syster och familj! Lider med anhöriga till avlidna och dom som mist livet.

  Svara
 • Hej va hos dig igår på rasten från skolan och shoppade massa fina kläder. Är så oerhört tacksam att jag gick när jag gick från dig att tunnelbanan tog mig till skolan så jag kunde ta mig upp på lektionen 15min innan detta hemska. Vi va precis där på drottninggatan. Satt i ett hus ovanför och hår nog aldrig varit så rädd när jag trodde nu smäller lastbilen oxå. Trodde den va full med bomber. Ovissheten. Kunde ej sova inatt ser alla människors ansikten som jag sett innan jag gick upp? Så fruktansvärt. Är tacksam för jag lever men gråter för alla andra som va där nere för nära och kära till dom anhöriga. Detta får inte ske någonstans inte här i Sverige inte i något land inte på denna jord. ❤ ge syster din en kram tur att dom klarade sig kramar

  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • Så fruktansvärt känner ju inte dig men läser bloggen varje dag tänkte på dig o vida skönt att ni mår bra o sänder en medlidande tanke till dom som mist någon kär stora kramar från Småland till vackra Stockholm jag ber för er ❤❤❤❤❤❤

  Svara
 • Skickar kramar och kärlek till er och till din syster med familj!

  Svara
 • Stor kram <3. Finns inga ord, för er som är så nära känns det som ni verkligen förtjänar kramarna.

  Svara
 • Det är så fruktansvärt det som hänt. Så svårt att ta in. Tänker på alla som miste någon och även alla andra som var där och upplevde det hemska och kaotiska. Chockerande. Ofattbart.

  Svara
 • Så fruktansvärt det som hänt det gör fortfarande ont i hjärtat..tänker på alla anhöriga och alla som var där och fick se helvetet komma..vilka trauman som säkert sätter sina spår Kan förstå din frustration i det hela. Skönt att du fick tag på dina nära och kära och hoppas de får bearbeta det dom varit med om (din syster och hennes barn) bl.a massor av kramar från Jämtland

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • <3<3<3 Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

  Svara
 • Hedda tänker du bara på dig själv

  Svara
 • Men Paula, det ena utesluter väl inte det andra för guds skull! Dessutom skrev ju faktiskt Hedda hjärtan innan.

  Svara
 • Hon gör reklam hos alla bloggare varje DAG även när det händer tråkiga saker som nu så ja då tänker hon på sig själv.

  Svara
 • Framförallt! Bför de drabbade och dess anhöriga! Dom har det allra svårast nu ❤

  Svara
 • Det som hänt är så fruktansvärt, ledsamt och totalt meningslöst. Jag kan inte förstå men jag vet att det goda vinner till slut! Kärlek och varma kramar till dig och de dina! Var rädda om varann ❤️

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Det är så hemskt och man lider så med de som förlorat sina anhöriga..läste om den 11-åriga flickan som hade hela sitt liv framför sig då känner man vanmakt, blir så förbannad och ledsen ❤️MEN i allt kaos så är jag så stolt över vårt land och hur vi har hanterat det, människor har verkligen varit ett och haft kärlek i sina hjärtan man har hjälpt till både stort och smått så så fintNu ska de som upplevt detta hemska på plats gå vidare det måste vara svårt hoppas alla får hjälp att bearbeta..Jag fick lov att skriva till Maggan på bloggen på eftermiddagen och fråga om hon och familjen mådde bra och inte var i kaoset hade en konstig känsla att något var fel kändes konstigt hennes namn kom upp ganska fort i mitt huvud och pockade på min uppmärksamhet ,hon berättade att det var så är så glad att det gick bra❤️✨✨kram kram

  Svara
 • Kram ❤

  Svara