Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:32 | mars 23, 2018

Tröttmössa

God fredag min vän. Hopps att du är vid gott mod. Snart är det helg och påsklov för barnen.

Hur härligt!

Somnade tidigt igår så jag känner mig utvilad idag. Annars är jag alltid trött. Har tänkt att jag kanske är en trött person men det blir inte bättre hur jag än gör, hur länge jag än sover, hur hälsosam jag än är.

Kan somna hursomhelst och varsomhelst. Iofs lite av en superkraft. Men den superkraften borde funka bara när jag vill använda den.

En gång somnade jag mitt i ett samtal med Mios lärare. Kan ha varit i en microsekund så hon kanske inte märkte det, men jag märkte då att mina ögon föll ihop och jag nickade till. Kämpade som en galning mot sömnen.

Googlade kronisk trötthet och gjorde ett test lite på skoj.

Thats Me. Kan jag ha kronisk trötthetssyndrom?

Men igårkväll kämpade jag mot tröttheten och latmasken i mig och släpade mig upp från denna sköna position i sängen och tränade.

Har så där ont-skönt i hela kroppen idag.

Tröttheten ligger tydligen i generna 🙂

Ha en ljuvlig fredag.

All Kärlek ❤️


24 kommentarer24 kommentarer om “Tröttmössa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gumman, du har fyra barn, jobb, hus och man! Fullt förståeligt om du är trött. Jag är också alltid trött. Älskar att lägga mig tidigt. Det tar på krafterna att vara produktiv på jobb, se fräsch ut, uppdaterad på nya maträtter, senaste modet…. vara en bra mamma, bra fru, ha fin trädgård…

  Nej, man skulle bara jobba halvtid. Så som det är i andra länder…. Bara i Sverige vi ska jobba fulltid med detta system. Det är underbart att man kan vara självständig men som det sliter.

  Puss och ha en bra dag.

  Svara
 • Är beredd att hålla med dig Galet egentligen. Puss ❤️

  Svara
 • Spot on!

  Svara
 • Du kanske äter för nyttigt? inte får i dig tillräckligt med kolhydrater? man måste stoppa in energi och mycket energi.

  Svara
 • Nej då! Har bara kört juice förra veckan några dagar. Annars äter jag väldigt mycket av allt. Tröttheten har hängt med mig lääänge.

  Svara
 • Kolla upp så du inte har B12-brist. Bara ett tips 🙂
  Ha en fin helg!

  Svara
 • När jag hade järnbrist var jag extremt trött hela tiden. Efter en vecka med extra järn kände jag mig genast piggare. Ha en fin helg 🙂

  Svara
 • Åh, Vida är väldigt lik mitt lilla trollbarn när hon sover!! (11 år och sover bakom mammas rumpa ännu. Både mysigt och förfärligt antar jag)

  Kronisk trötthet låter jobbigt. Jag sover dåligt i omgångar. Började äta magnesium och banne mig, placebo eller ej, jag tycker att det är bättre. Har hela denna vecka vaknat före väckarklockan. Bara en sån sak.

  Svara
 • Hej Hannah! Jag har haft kronisk trötthet i nästan 10 år och jag trodde alltid att det hängde ihop med mitt krävande jobb som högstadielärare. Men nyligen fick jag diagnosen glutenintolerant och tydligen är trötthet det symptom som samtliga får. Kanske något att kolla upp? Jag hade verkligen inga andra kännbara symptom. Kram

  Svara
 • Kolla in dokumentären ”Unrest” på Netflix, så inser du snart att just kroniskt trötthetssyndrom INTE är det du lider av.
  Men håller med ovanstående, kolla upp gluten, järn, sköldkörtel för att utesluta fysiska orsaker.
  Narkolepsi kanske? Med tanke på historien om mötet med läraren? Skoja!

  Svara
 • Eller har du bara en högkänslig personlighet. Det gör en lite matt i denna värld.

  Svara
 • Om du läser hennes blogg så borde du insett att det här hon definitivt inte.

  Svara
 • Varför? Det inget som måste innebära att hon inte är det. Att man inte tar hänsyn eller är medveten om det eller väljer att visa det utåt är en ganska vanlig sak.

  Svara
 • B12 brist, kolla upp det med din läkare! Har själv precis haft det….somnade själv på middagar, andra konstiga ställen och var konstant trött. Sov, vilade och blev aldrig piggare tills min man sa att nu räcker det, nu går du till läkaren för det här är inte du!! Nu har jag ätit tabletter och mår mycket bättre.
  ♥️ Var rädd om dig!

  Svara
 • Hej, tycker också du ska kolla järnvärdet till att börja med. Min sambo var också sådär jättetrött i många år precis som du, utöver det vanliga. När vi började forska i det och testade att utesluta olika produkter så försvann både trötthet och andra symptom när han tog bort produkter med gluten i. Det är inte alltid det syns på testet hos läkaren att man inte tåler gluten, på min sambo gjorde det inte det. Trevlig helg! <3

  Svara
 • Hej Hanna, känner igen det där, somnar alltid när min chef på Erikshjälpen rabblar statistik, ha ha

  Svara
 • Hej Hannah,
  Ett tips är att kolla om du har sömnapné. Sömnapné är att du har andningsuppehåll på nätterna vilket gör att du blir trött på dagarna och kan somna när som helst, var som helst. Bara ett tips 🙂

  Trevlig helg!

  Svara
 • Åh vad jag känner igen mig! Sover alltid till 11-12 på helgen. Har aldrig några problem att somna.Så fort jag lägger mig ner i en soffa eller på sängen så sover jag inom en minut. Jag är hopplös att se film med. Och har somnat på bio. Ibland vill man verkligen vara vaken för att se slutet av en film. Då måste jag sitta upp och äta hela tiden för att inte somna…haha! Näe men det är faktiskt väldigt drygt. Men jag snarkar så mycket när jag sover att jag nog inte vilar som man ska. Kroppen jobbar och sen är jag en otroligt lättstressad person vilket spär på den konstanta utmattniningen.

  Svara
 • Titta på dokumentären unrest på Netflix. Väldigt väldigt bra själv blir jag hjärntrött ofta. Tappar energin och känns som det inte kopplar i huvudet. Det ända som hjälper då är vila men fruktansvärt frustrerande när det händer. Gillar din blogg väldigt mycket. Kikar in här varje dag 🙂

  Svara
 • Jag får en känsla av nära man har en hsp personlighet tar hjärnan in så mycket och hjärnan behöver därför mer vila. Inget vetenskapligt men jag behöver också sova mycket för återhämtning, mer än resten av familjen. Blir jag sjuk sover, sömn är ofta den medicin min kropp självmant tar till när det varit ansträngande fysiskt, mentalt eller känslomässigt.
  Sov på, så skönt! Bra att kroppen hittat att ett sätt att koppla av och hitta återhämtning.
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah
  Undrar var ni köpt er fina sänggavel?

  Svara
 • Jag skulle kolla järn och blod brist. Sköldskörten skulle jag också kolla. Lycka till med allt i Spanien. De är lite av en dröm för mig att gå steget ni har gjort☺️/Görel

  Svara
 • Ät lite järntabletter, Nefirex är ok..
  Be läkaren ta ditt HB 🙂

  Svara
 • Kolla järnvärden, folsyra, glutenallergi, sköldsköteln, allt lätt med ett blodprov. Jag var trött i 10 år, visade sig vara glutenallergi, bytte kost och piggnade till på 1 år. Nu pigg och glad. 🙂 Lycka till och hoppas du piggnar på dig!

  Svara