Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:46 | april 18, 2020

Vargtimmen

God morgon min vän. Hoppas allt är väl.

Jag somnade rätt tidigt igår. Men vaknade hundra gånger. Oro och ingen djup sömn då jag väntade hem William. Vid strax innan 4 var jag klarvaken men lyckades somnade om vid 6.

Sökte upp varför man ofta vaknar runt 4 och inte kan somna om. Vet att det kallas vargtimmen. Men varför? HÄR hittade jag en förklaring.

”Den här timmen är den svåraste. Vet du vad den kallas? De gamla kallade den för vargtimmen. Det är timmen då de flesta människor dör, de flesta barn föds. Det är nu mardrömmarna kommer och är vi vakna så är vi rädda.”

Huvva.

Lite roligare än vargtimmen 🙂

Igår tog jag en cykeltur med Ewa och hennes lilla Julia. Vi åker till det nybyggda området Stadsängarna här i Sigtuna och kikade in den nya sushi-restaurangen som öppnat. Den såg verkligen fin ut. Dit ska jag ta Liv när hon kommer hem. Hon älskar sushi.

Där fanns även ett litet trevligt apotek där jag köpte handsprit till mamma och Gunnar. Ska fara och lämna påsen i deras brevlåda snart.

Så skönt att cykla. Frisk luft och få röra på soffkroppen.

Var en sväng till tippen efter att jag sorterat ut under min trapp. Massor av skit som jag tryckt in där. Men också en pant-skatt.

Blir det riktigt knapert så har jag pantflaskor så det täcker räkningarna… ser det iaf ut som 😉

Kokade kronärtskockor med massor av citronsmör till middag. Dessa kronärtskockor var våra mikrofoner i onsdags hemma hos Ewa. Funkade rätt bra 🙂 men godare att äta.

Har aldrig gjort detta förr. Men det var bara att bryta av stjälken, klippa bort toppen på bladen och sen koka i ca 30 min (hade salt och citronskivor i vattnet). Häll av vattnet och låta kronärtskockan stå uppochnervänd en stund så vattnet rinner ut.

Hällde på smör- och citronblandingen över den varma kronärtskockan och hade kvar en klick att doppa i. Enkelt och gott.

Fick det här trevliga budet från Drömhuset så fredagkvällen blev perfekt.

Nu ska jag fara mot Kungsängen och lämna handsprit.

All Kärlek ❤️


10 kommentarer10 kommentarer om “Vargtimmen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad härligt att få lite uppmuntran i form av goda råttor i gullig skål. Visst blir man glad av överraskningar. Vi behöver lite glädje nu i dessa svåra tider. Blir annars mycket ängslan och oro.
  Jag känner igen det med vargtimmen, brukar själv vakna runt halv fem på morgonen och problemen blir SÅ stora då. Och omöjligt att somna om.
  Idag blir det ansiktsmask, långpromenad och lite frösådd.
  Kram

  Svara
 • Är det med mening de skrivit fredagsmUs på godisskålen? 😂 Man tänker att det kanske borde stå fredagsmYS, haha!

  Svara
 • Om man har för vana att vakna en viss tid under flera nätter i rad så googla på ”Organklockan” det är enligt kinesisk medicin och visar vilka organ/meridianer som arbetar under vilka timmar. Kl 4 tex = lungmeridianen och lungor står för sorg osv så det kan betyda att det är obalans där. Väldigt intressant! Kram

  Svara
 • Stjälken är jättegod! Bryt av den mot blomman. Lägg i vattnet och koka. Skala sen med kniv och njut!
  Behövs inte alls slängas.

  Svara
 • Sedan ett par månader vaknar jag strax efter klockan fem varje morgon i princip. Vi kanske ska ta en liten chattstund i vargtimmen någon gång för alla oss sömnlösa kvinnor som behöver tänka på något trevligt istället. 😄

  Svara
 • Johanna, jag blev så nyfiken på organklockan så var tvungen att kolla upp det. Väldigt intressant, tack för tipset:)

  Svara
 • Hej
  Du skriver att du fejkade ditt tidigare liv.
  Är det du nu skriver inte fejkat, är det den riktiga Hannah vi får läsa?

  Svara
 • Min sambo åkte iväg till himlen under vargtimmen oktober 2019

  Svara
 • Vaknar också tidig nästan varje morgon. Istället för TV-tittande på kvällarna så ser jag dom programmen jag tänkt se på kvällen på Play på morgonen. Dom jobbiga morgontimmarna försvinner då fort. På kvällarna kan det istället bli en promenad eller nåt annat trevligt.

  Svara
 • Länge sedan jag åt kronärtskocka. Ska se om jag kan få tag på några stycken imorgon, så himla gott.
  Din variant har jag aldrig provat, kanske ska göra det … förhoppningsvis imorgon.
  Trevlig kväll till dig 🙂

  Svara