Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:15 | maj 1, 2020

Sminktips

Tack för alla trevliga tillrop om mitt hår. Gillar också min nya frisyr 🙂

Får ofta många frågor om vilken mascara och läppglans jag använder samt foundation mm.

Många som vill ha sminktips och veta vilka sminkprodukter jag använder. Jag är rätt ombytlig. Provar mig fram, hittar favoriter för att sen vilja hitta nya. Är sällan trogen just ett sminkmärke. Gillar allt från Yves Rocher och MAC till Max Factor och Clarins. Vissa märken billigare i pris och andra lite dyrare men oftast lika bra.

Osminkad.

Sminkad.

Före- och efter är alltid kul tycker jag.

Gillar en mer naturlig sminkning. Använder oftast bara mascara men igår hade jag även lite mörk ögonskugga vid fransraden till nya håret 🙂

Så nu kör vi. Jag använder mig av Bare Minerals foundation. Jag har färgen Tan. Den är tunn och lätt att applicera och den täcker precis lagom utan att bli kakig. Ju mer man använder desto bättre täcker den. Men jag gillar att ha ett tunt lager. Den har även SPF 30 vilket ger bra skydd för sin hud ute i solen.

HÄR! kan du beställa den.

Efter att jag lagt min foundation så tar jag concealer under ögonen mot mörka ringar, runt näsvingarna och där det behövs.

Det här är en ny favorit från Maybelline. Finns i massor av olika nyanser så lätt att hitta den som passar just dig. Väldigt bra pris också. Kostar under 100 lappen. HÄR kan du klicka hem den. Jag har färgen sand.

Sen sveper jag detta löspuder från Palina, köpt hos Plainvilla.se, över hela ansiktet för att dämpa glans samt fixera underlaget. Det är transparent så passar alla.

Använder alltid bronzingpuder på kinder, panna och haka för att få en fräsch solbrun look. Har flera olika från bla Yves Rocher och MAC. Finns en uppsjö av olika solpuder.

Pricken över i:et är en rouge på den ”bulliga” delen av kinden. Jag har en från Shiseido som inte finns kvar längre 🙁 så fin korallig färg.

Ja du ser. Välanvänd 🙂

Köpte en ny från Palina i färgen Pretty. Jättefin den också.

Och nu svaret på vilken mascara jag använder. Senaste halvåret har dessa blivit mina favoriter. Dom bygger, separera och ger volym. Den från Clinique går endast bort med vatten som är varmare än 37grader men den från Benefit tar du bort med vanlig make up-remover. Båda är lika bra.

HÄR hittar du Clinique Lash power och HÄR Benefit they’re real!

Läppglanset som jag i stort sett alltid använder är detta från Clarins nummer 01. Den ger en naturlig rosa nyans och vårdar även läpparna. HÄR finns den att klicka hem.

Det var nog alles.

Jo, är det fest så har jag highlight på kindben och näsrygg och brynen har jag gjort microblading i 3D så dom är alltid perfekta utan penna eller annat.

Kram ♥️


28 kommentarer28 kommentarer om “Sminktips”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Wow! Hade jag sett ut som du utan smink hade jag aldrig sminkat mig🤩 Du är fantastiskt vacker💕

  Svara
 • Tack för tips! 💖
  Fast du behöver egentligen inte smink, lika fin utan. Annat med mig, blir rädd varje gång jag tittar mig i spegeln på morgonen hehe. Tack och lov för smink🤗 Ha en fortsatt fin helg! 🌞

  Svara
 • Du är så vacker Hannah! Det hade varit trevligt att träffa dig och drömma bort sig i dina vackra ögon!
  Önskar dig allt gott!
  Kram Dennis

  Svara
 • Tan är den mörk i färgen?

  Svara
 • Jag älskar BareMinerals ❤

  Men precis som alla andra foundations så räcker inte den lilla mängden SPF som finns i för att skydda från solen. Mängden som finns i är så utspädd att den är verkningslös och av naturliga skäl – ingen vill se ut som en clown! – så är det tunna lagret foundation man använder just för tunnt.

  Samma sak gäller hudkrämer märkta med SPF. Varken innehållet eller mängden daglräm man använder räcker.

  För fullgott skydd krävs det riktigt solskydd (viktigt att solskyddet är märkt med minst SPF 30 och att den innehåller skydd mot både UVB och UVA) i en mängd som motsvarar ungefär en tesked för ansiktet. Vistas man ute så är det jätteviktigt att smörja in samma mängd igen på nytt ungefär varannan eller var tredje timme.

  Så bli inte lurade av smink eller hidkrämer som är märkta med SPF.. Rynkorna kommer på posten i förtid utan skydd oavsett om man bränner sig eller inte.

  Svara
 • Väldigt naturlig sminkning! En del blir ju helt oigenkännlig när man ser dom utan smink. Längden på håret blev superfint! Nästan så jag funderar på att klippa samma längd.

  Svara
 • Åhåå vilket roligt inlägg ♥️♥️♥️ Tack! Jag har haft den mascaran från Clinique och den är riktigt bra. Fast precis som du tycker jag om att prova mig fram… Gillar byta ut sminket då o då o prova nytt ☺️ Älskar din blogg 😍 Sköt om dig fina 🌹🌸👄

  Svara
 • Tack fina D ♥️🙏🏼

  Svara
 • Du är så himla vacker! Helt otroligt 😍😍😍

  Svara
 • Vem har gjort dina fina ögonbryn?

  Svara
 • Vem har gjort dina fina ögonbryn?

  Svara
 • Jag gjorde dom första gången hos Brows by Susan för drygt fyra år sedan sen fyllde jag på dom en gång här i Sigtuna, för två år sedan, hos Care of Skin. Sitter som berg 🙂

  Svara
 • Snyggt och naturligt! Hur stylar du din nya frisyr? Lockar du med tång/plattång och hela håret eller bara yttersta lagret? Detdär med hår är så svårt…. 😬

  Svara
 • Lockar det med stor locktång. Virar några slingor runt tången så det blir mer Beach waves och sen rufsar jag till det. Gillar att platta håret också nu när det är kortare. Snyggt med plattad glansig page. Kram

  Svara
 • ♥️♥️♥️🙏🦋

  Svara
 • Så snyggt🙌☺️

  Svara
 • Frisyren blev toppen! Så sjukt fin utan smink. De går ju liksom inte att bli snyggare så varför sminka sig….

  Svara
 • Ta inte illa upp nu men är du verkligen osminkad på första bilden? Har du tatuerade ”franskanter ” (kajal) och ögonbryn undrar jag i så fall?
  Du är väldigt vacker oavsett😊

  Svara
 • Japp, helt osminkad. Men Kan vara lite rester från kajalen sen dagens sminkning. Hade inte ens sett det. Men med lupp kanske 🙂

  Svara
 • Tack för alla bra tips😊 Kul läsning. Man ser knappt skillnad på med eller utan smink, du är väldigt vacker🌸. Ha en fortsatt trevlig helg

  Svara
 • Super fin både med och utan smink 🤗✨! Älskar frisyren också. Vad använder du för locktång till håret?

  Svara
 • En större från GHD samt en värme-rullborste från Björn Axén. Kram

  Svara
 • Du är superfin i håret. Är det Catta på Scheelegatan eller Odengatan? Eller är det kanske samma Catta som är verksam på båda av Creative Headz salonger?

  Svara
 • Catta jobbar både på Odengatan och Scheelegatans Creative Headz-salonger. Kram

  Svara
 • Hej! Jätte-fin i ny frisyr! 🙂 Snygg tröja på bilden du är sminkad. (Vit stickad) Var hittar man den?

  Svara
 • Tack för ett roligt och inspirerande inlägg!
  Det blev blev grymt bra – en väldigt naturlig sminkning.

  Svara
 • Hej!
  Naturlig och fin sminkning.
  Vilket nr har färgen ”tan” du använde av bare minerals foundationen?

  Svara
 • Tan 07

  Svara