Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:42 | maj 3, 2020

Recept, tonåringar och rage

Hej min vän. Har du en skön helg?

Det har iaf jag. Barnen, god mat och sovmorgnar. Tre goda ting 🙂

Igår lagade jag laxpaket till barnen och så hade vi en mysig kväll med sleep over.

Hann aldrig ta en bild när maten var klar för barnen kastade sig över den. Hann inte ens duka färdigt bordet. Så gött var det.

Lägger laxfilé, skivad potatis, purjolök, tomat, broccoli, pressar över citron samt lägger en smörklick på och häller över grädde. Sen strö över flingsalt och citronpeppar. Man kan ha i räkor och babyspenat också. Man kan faktiskt ha i allt möjligt som man gillar.

Sen låter jag allt koka och bli färdigt i sina paket på ca 175grader i ugnen 20-30min.

Jag fick äta upp resterna 🙂

Vida, Sten och kompisarna ♥️

Liv, min Stora tjej, och jag smet iväg en stund nu på dagen och åt MAX. Tog en tur bara hon och jag. Det behövs också. Få vara på tumanhand ♥️

Apropå stora barn. Tonåringar, det är ett släkte för sig det 🙂

Skulle äta en god glasstårta igår men kvar i frysen låg bara den tomma förpackningen.

Värsta är när jag ska dricka mitt morgonkaffe och ser att det finns mjölk i kylen MEN när paketet innehåller två droppar mjölk. Då får jag ett rage.

Skulle även blanda saft med is till barnen.. men då har ”någon” tagit isen och inte fyllt på med vatten.

… och för att inte tala om all disk med intorkade matrester och skräp på rummen.

Det här var en jackpot 😉 Brukar vara mer.

Och alla handdukar som ligger i blöta högar. Hur svårt kan det vara att hänga upp sin handduk?!… Och att inte slänga alla sina kläder på golvet?

Har du tonåring/ar i huset och känner igen detta?

Jag blir tokig!!!

Men men, det är väl så det är. Eller det behöver ju faktiskt inte vara så. Jag var aldrig sån som tonåring. Jag hade ordning och reda och lyssnade på min mamma. Är det skillnad på tjejer och killar tror du??

Ha en fortsatt fin dag.

Stor Kram ♥️


53 kommentarer53 kommentarer om “Recept, tonåringar och rage”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har tjejer och precis likadant. Så äckligt. Jag var inte sån men tror inte heller jag fick äta på rummet tex. Möjligtvis i vardagsrummet nångång. Mina får äta i sina rum…🤔 Du är så fin i håret!!! Kram

  Svara
 • Har som regel att vi äter vi matbordet och absolut inte i soffan. Men konstigt nog så hittar jag alltid matfläckar och skit på vita soffan när jag inte varit hemma. Morr. Tack 🙏🏼 Kram

  Svara
 • Tonåringar är slarviga och egoistiska.. men iaf hemma hos mig så är det nog för att det fungerar.. mamma fixar det som de själva inte orkar!
  Heja dig som orkar ha massa barn sovandes över hela tiden.. jag tycker inte sådant är varken roligt eller mysigt men inser ju att man måste låta barnen ibland 😊

  Svara
 • Min 10,5 åring har startat tonåren för tidigt för går igenom ALLT det där. Och eftersom min lillstora tjej är en tjej, går inget säkert. Hittar ofta allt mitt smink i hennes rum, gärna utan lock 🙄

  Tur hon också är världens goaste. Fast det gör det ju svårt att säga till på skarpen också!

  Kram

  Svara
 • Det receptet måste jag testa!! Lät supergott😍
  Nejdå, tjejer kan de oxå!! Jag blir galen ibland (läs ofta) på dom – klädhögar, blöta handdukar och disk på rummet .. men oj vad man älskar dom trots att dom gör en smått galen!❣️

  Svara
 • Njae, när du var tonåring förstorade du brösten och vek ut dig, vilket var väldigt mycket emot din mammas vilja.

  Svara
 • Förvisso. Men nu pratar jag om att skita ner i hemmet och inte plocka undan efter sig lilla ”Emma”.

  Svara
 • Precis så här hemma med två tonårskillar!!😂
  Kram♥️

  Svara
 • Har oxå tonåring … förstår ingenting av vad Du berättar. Vi måste var lyckligt lottade över vår fina tonårsdotter.

  Svara
 • Skönt att det inte bara är mina tonåringar som gör så🙈

  Svara
 • Uppfattat, stora Hanna

  Svara
 • Bra.

  Svara
 • Jag har en kille på 15… mattallrikar med matrester på rummet… kläder överallt… får be honom duscha när man ser att håret börjar se ”fett” ut😳ställa in cykeln i förrådet när han kommer hem..”-jag glömde”😳😳mobilen i handen när man ska bre sig en smörgås…
  Ja ja det ger sig väl…,har bara två söner till 12 & 9🤣så jag lär nog tampas med detta ett bra tag till…,🤣🤣🤦‍♀️
  Men underbara är dom ändå❤️❤️❤️

  Svara
 • Vad härligt att höra att det inte bara är jag som upptäcker tomma kartonger. Mjölken har jag tvingat upp dom på morgonen för att handla ny, så nu finns det alltid en kaffeslatt kvar på morgonen. Jag har både kille och tjej, tycker dom är rätt lika faktiskt.

  Svara
 • Skönt att höra att man inte är ensam om detta 🙂 Kram

  Svara
 • Vilket onödigt och osympatiskt svar på Emmas kommentar!

  Svara
 • Det Tycker jag inte. Är tyvärr van vid hennes dryga kommentarer sedan flera år tillbaka. Emma som hon bl a kallar sig. Det här är min blogg, mitt vardagsrum, så passar det inte så kan man bara sluta läsa och sluta lämna dryga kommentarer.

  Svara
 • Ja.. dessa tonåringar! 🙈🤯
  Precis som du skriver, man blir gråhårig! Inte snacka om alla dessa ljudkällor. Olika musik ifrån alla håll! 🙉 Ibland ska man vara glad om man har ens en kaffekopp att använda på morgonen! 😂 Eller bara hänget vid kylen, den öppnas säkert vart 5:e minut! 😂

  Svara
 • Vi har alla varit tonåringar. Och har eller haft tonåringar. En härlig tid i livet som vi saknar när de blir vuxna.
  Gött används inte på det sätt du gör. Gött är inte detsamma som Gott, som smakar gott. Varför använder du västkustmål när du bor i Stockholm? Jag bara undrar?

  Svara
 • Och jag som tyckte “Emmas”kommentar var onödig….
  Just detta handlar ju om den där grejen med barn som just kan driva en vansinnig; att just de finaste man vet också är den som utsätter en för de värsta prövningarna. Inte om ens gamla ungdomssynder

  Mina barn har fått för sig att jag älskar att städa ”eftersom du gör det hela tiden” 🙄 Ja, eftersom det finns anledning till det HELA tiden!!!!! Hatar att städa! Men om ingen annan gör det…..

  Svara
 • Hej,
  Nej det är inte skillnad på tjejer och killar utan på uppfostran. Mina söner är 13 och 19 och aldrig har jag hämtat tallrikar i deras rum, hängt upp blöta handdukar, plockat smutstvätt från golv etc. De vet vad som gäller att i en familj så måste man hjälpas åt och ta ansvar. Att ursäkta dåligt uppförande med att barnen är tonåringar är inte ok. Frihet under ansvar. Om inte dina tonåringar tar ansvar så dra in wifi, mobilsurf etc exempelvis. Du vill väl att dina barn ska bli bra partners i framtiden och inte någon som andra behöver plocka upp efter. För sådant beteende växer inte bort utan finns vuxna som är precis likadana.
  Lycka till!

  Svara
 • Ja jättefint hår,mkt luftigare också ,verkligen skillnad, ser mer frisyr ut, behåll.Det du beskriver med tonåringar har man upplevt hur många gånger som helst.Det verkar som tonåringar är trötta varelser, tröttare än äldre, fast det borde vara tvärtom, men det går över när dom får eget, eller en partner. Ha de gott, du är fin i kort och långt, men det här var jättefint.👍

  Svara
 • Jag var som du ordentlig men våra tonåringar både mina två (pojke+flicka) samt min sambos två pojkar är precis likadana som dina. Tallrikar och glas överallt, kläder, handukar, saker…suck! Och ändå har det redan från små ålder fått laga mat och städa osv. Det är som att de blir andra människor i tonåren. Bara att fortsätta tjata.

  Svara
 • Har också ALLTID vara noga med sedan alla barnen var små att lära dom ta ansvar hemma, plocka undan, hjälpas åt mm men det verkar som om allt det dom haft i sig och skött försvinner under några år 🙂 Men det sunda förnuftet kommer nog tillbaka snart hoppas jag 😉 Kram

  Svara
 • Lugn! När de blir vuxna och har egna hem så blir de ordning och reda. Oftast!
  Jag tycker att du verkar vara en perfekt mamma!
  Till och med duktig på matlagning!
  Lycka till med allt!

  Svara
 • Härliga Hannah!
  Läser din blogg i princip varje dag🤗
  Härliga du💓
  Tonåringar ja.. har en 13 åring här hemma som heter Hannah förresten. Världens finaste tjej såklart..😍Känner igen allt det du beskriver 😂🙈 & lillasyster är 11 år & snart där😅
  Lovely 🙄❣️
  Härligt på många sätt🙏
  Må så gott!

  Svara
 • Man gör olika, man tycker att olika saker är olika viktigt. Jag själv t.ex. skulle inte känna mig respekterad om mina barn som är så stora skulle göra så hemma. Men om man väljer att tillåter det så är det inte så konstigt att barn/tonåringar fortsätter. Det är den vuxnes ansvar, med rätt konsekvenser så kommer de att beter sig annorlunda men det är inte säkert att Hannah orkar eller tycker det är så pass viktigt att hon vill göra en konflikt av det.
  Hon kanske har andra saker som hon tycker är av största vikt att lära barnen som någon annan inte brys sig om…
  Okej att göra olika så länge det inte skadar någon annan liksom….

  Svara
 • Alltså såå roligt (egentligen inte roligt alls men du förstår) att läsa när det är exakt så man har det hemma; handdukarna, porslin i rummet osv. Skulle säga att killar eller tjejer inte spelar någon roll men kan hända att det är mer vanlig betr det ena eller det andra könet ändå.
  Det enda jag själv kommer ihåg ifrån när man var liten var att föräldrarna sa att man skulle slänga förpackningen om man tog sista av något då det var slut, så det felet gjorde man väl själv i alla fall då😀

  Svara
 • Jag hade samma problem med mina tre men började sedan med att stänga av internet varje kväll och satte på när all disk och tvätt var undanplockad, fungerade perfekt för utan internet hade de inget att göra.

  Svara
 • Att säga att sånt ändå rätt vanligt beteende (kläder, handdukar på golvet osv) inte växer bort är nog inte helt med sanningen överensstämmande, skulle nog säga att det i de flesta fall växer bort
  – även om det såklart är att föredra att även tonåringar plockar undan efter sig. Kan inte heller låta bli att kommentera; frågan var ju om vi har tonåringar hemma som gör likadant: DET var väl frågan ? Inte om andra saker man gjorde i ungdomen
  Så svårt att hålla tråden för vissa

  Svara
 • Ärligt talat så tror jag ”tonåringar” blir vad man gör dem till.
  Jag fick aldrig äta mat nån annanstans än vid mat bordet.
  Vardagsrummet var till för umgänge, tv-tittande och finfika.
  Blöta handdukar fick vi lov hänga upp och att slänga kläder på golvet var inte att tänka på.
  Var ingen som plockade upp i ens ställe däremot fick man tillsägelse att hålla rent efter sig.
  Jag tror de SKA lära sig lite grundläggande regler redan i tidig ålder så som förälder kan man ägna tiden åt att SÄGA till istället för att göra sånt de borde göra själva.
  Har barn av båda könen och de har var och en fått hålla reda på sitt och att vi delar alla måltider vid matbordet OCH att de även redan tidigt fått delta i matlagningen.
  Det har funkat bra tycker jag.

  Svara
 • Känner så igen allt det där. Har både tjej och kille och båda beter sig likadant. Bilderna hade kunnat vara tagna av mig.

  Svara
 • Tror inte det är skillnad på killar och tjejer i just det här, men jag är 100% säker på att det handlar om vad man har för regler och vad man lär sina barn. Och det handlar om respekt. För det vill ju dom ha?

  Svara
 • Carolina: Blir alltid lika paff när någon (du i detta fall) blir rasande när en bloggare ger svar på tal åt en riktigt riktigt låg kommentar. Det verkar som att det är fritt fram att skriva exakt VAD MAN VILL till någon annan och komma undan med det. Tyvärr är hela vårt samhälle så. Man tar hand om förövaren och inte offren. Är genuint nyfiken på hur du tänker, Carolina.

  Svara
 • Känner igen allt🙈. Skulle ta lite glass men det fanns en sked glass kvar i lådan, tänkte att då tar jag lite bär istället, fanns ett blåbär kvar i förpackningen.. Man blir lite trött😊

  Svara
 • En 13 åring här hemma som antingen äter, tränar eller sover. Ibland dundrar det in 5 grabbar och då är kylen tom på nolltid. Handdukar hänger han tack och lov upp… men kläder och disk är det överallt!! Och hur mycket han än testar mitt tålamod så saknar jag honom så fort han stänger dörren om sig… Allt glömt och förlåtet till nästa vända 😉

  Svara
 • SOM jag hatade det och jag hade tjejer och en kille. Deras vänner hängde ofta hemma hos oss och då jag bad dem städa rummen kom de ut till MIG med disk, porslin som jag nästan glömt att jag hade ;-). I dag kan vi skratta åt det, de har flyttat hemifrån och jag kan tom sakna stöket. Men då, fy f*an ända in i helv***t som vi bråkade, jag var den värsta morsan som fanns och det slutade alltid med att jag fick dåligt samvete. Ja, jag är en curlingmorsa av rang men alla ungar har ändå vetat sina och mina gränser, de är nu alla fullt ut fungerande individer trots allt. Och ja vi behöver inte ens prata om all smutstvätt mm. Men däremot har vi alltid haft en grej i hemmet, och det är att vi träffats då ungdomarna kommit hem, har en son som bott vid datorn, men även han har slitit sig bara för att ta ett glas vatten eller en kopp te och säga God natt och gått tillbaka till sitt ”nördande” De som varit ute har fått väcka mig(som om det behövts 😉 ) och så har vi tagit några ord, kanske någon velat ha fika osv. Men bara att allt är ok inför natten. Men JA tonåringar är parasiter. 🙂

  Svara
 • Carolina, håller så med dig! Till bloggare kan man tydligen skriva både det ena & andra av vidriga påhopp! Men när Hannah i det här fallet svarar blir det ”ramaskri!” Och otroligt töntiga kommentarer om vilka ord man säger, nu får bara göteborgare säga ”gött” också!😂❤

  Svara
 • Ha ha, skönt att man inte är ensam om detta. Enda gången sonen städar sitt rum är när tjejen ska komma, men då är det soprent 😄. Döttrarnas svar brukar vara – jag gör det sen.
  Vilket betyder att jag tillslut gör det själv för att undvika att bli ett monster.

  Svara
 • Två tonårssöner här hemma och en snart tonåring och en liten sexåring. Den äldsta som alltid vart noga med allt har blivit hemsk. Kläder överallt, disk på rummet, handdukar på baddrumsgolvet, ställer in tomma mjölkpaket och allmänt kaos. Precis lika som de andra sönerna men dom har alltid vart som tonåringar🤣Jag har lärt dom att plocka bort efter sej men dom är omöjliga i perioder.
  Dom är snart vuxna och ordentliga så vi håller ut🥰

  Svara
 • Haha nej gud jag har en 19 årig tjej här hemma det är precis samma:)
  kramar

  Svara
 • När det ständigt låg blöta handdukar på golvet införde jag böter i form av avdrag med en viss summa/ handduk från månadspengen. Det enda som funkade .

  Svara
 • Så fin du är i din nya frisyr och hårfärg 🙂 Vilka hårprodukter använder du? Typ schampo, balsam 🙂 Kram och tack för en mysig blogg

  Svara
 • Så gott det ser ut, det måste jag testa göra här hemma. Och vad fin du blev i håret, är så fint med en blond page👍

  Håller med ”Anonym” och Therese om några av kommentarerna här inne.
  Snälla Hannah, bry dig inte om dom.
  Jag är tacksam att både du och Magdalena orkar blogga och dela med er av era liv trots att ni får så mycket negativt tillbaka.
  Jag brukar inte kommentera men vill att du ska veta att vi är många som uppskattar att få följa dig och att du verkar vara en jättefin person och mamma. Kram❤️

  Svara
 • Är man verkligen fortfarande tonåring om man är myndig? Är det 18 William är? Mio minns jag inte åldern på, men han är väl i gymnasieåldern. Verkligen dags att sluta curla! Jag förstår att du verkligen försökt få dem att lyssna, men uppenbarligen så hjälper inte det. Det låter som att det slutar med att du hjälper dem ändå. Det blir nog inte bättre så länge som de vet att det inte blir några konsekvenser.

  Häng tillbaka deras smutsiga tvätt i deras garderober. Vik ihop deras blöta handdukar och stoppa ner dem i deras byrålådor. Tvätt som tillhör dem som de slänger i tvättkorgen i väntan på att du ska tvätta dem kan gott möta samma öde.

  Vill de inte ha rena kläder, så får de väl hålla sig tillgodo med sina smutsiga.

  I den åldern.är man inga 13-åringar längre som behöver guidas och få lite morot för att komma igång med att lära sig hjälpa till och sköta ett hushåll.

  Svara
 • Som jag har funderat på detta ”fenomen” när kaos blir efterrätten s a s. Jag lider av en svår sjukdom och vet att jag inte räcker till som mamma (å andra sidan är jag hemma jämt, tänk som vuxna att kunna säga:”Min mamma var alltid hemma”) MEN jag blir också irriterad på samma saker samtidigt som jag har (vilket många anser helt fel men jag rätt) olika regler för olika barn. Har barn med neuropsykoatriska funk variationer. Några orkar, klarar, andra ser inte saknar förmågan..Så jag tillämpar faktiskt olika regler. Generellt ska barn ungdomar klara så mycket i skolan (med enorma kunskapskrav) idag. Många öever inte sällan i skilda världar de signifikanta andra är avskurna (utökad släkt) så jag har vänt på vad som är viktigt och sekundärt.Laga mat tvätta städa plocka undan blir i förh till förr i tiden en försenad process för mina barn men jag tror och hoppas att jag gett dom det viktigaste istället kärlek närhet och bekräftelse!

  Svara
 • Barn som inte lever med båda sina föräldrar förlorar ofta fotfästet och det är då inte så konstigt att man märker det bl a genom att vardagsrutiner inte fungerar. Barn är ju inte djur på anstalt som ska lära sig lydnad genom piska och morot. Barn är det ömtåligaste vi fått att förvalta. En del barn är rationella, andra känslostyrda. Olika funktionsvariationer påverkar hur barnen mår känner orkar och har för livskraft. Livsinnehåll och livskvalite beror på vilka värderingar vi gett barnen och vilken grund vi själva och barnen står på. Det märks bl a på hur vardagslivet fungerar.Givetvis kan man införa kadaverdisciplin men när jag själv inte mår så bra (som under Corona och barn som är tvingade in i ett viruskrig) t ex då orkar jag inte heller göra allt det där jag visste att jag borde.,,,

  Svara
 • Vill bara tipsa om en bok; ”Älskade förbannade tonåring” av Birgitta Kimber och Virginia Molgaard. Jag fick massa aha-upplevelser när jag läste den och en större förståelse hur tonåringen fungerar (eller inte fungerar).

  Svara
 • Precis så är det! Men nu när en flyttat och det är tomt i ett rum går jag ändå dit och kollar. Och bortglömd disk och kläder både här och där saknas helt plötsligt! Eller egentligen är det saknade efter den utflyttade som är störst…. 🥺Tur jag har en hemma än som stökar till!
  Så snygg du blev i håret förresten😊

  Svara
 • Jag var nog inte den bästa tonåringen. Rum som såg ut som en orkan dragit förbi oftast , bland hände de jag städade och för min otroliga bedrift krävde jag dessutom betalt 😇 Ibland när jag tänker på hur jag var som tonåring får jag skuldkänslor snacka om ta sin förälder och dess jobb för hålla hemmet snyggt för givet. Tror inte ens ett hotell hade ställt upp på mina regler 🙂 Snacka om man va bortskämd. Vet inte hur många ggr jag lovade pappa hjälpa till med tvätten och när de var tvättdag lös jag med min frånvaro varje gång. De och telefon räkningen var nog våra största konflikter. Är ju uppvuxen med rikssamtal och endast fast telefoni, var inte billigt ringa förr. När tel räkning kom gömde jag den men pappa hittade alltid räkningen och han blev lika skogstokig varje gång. Ser de framför mig jag liggandes i sängen läsandes mitt livs novell pappa instormande med räkningen i högsta högg frågande vad är detta? Vet du hur mycket detta är ? Nu rycker din telefon (hade egen tel på rummet) jag lovade dyrt och heligt att inte ringa så mycket för att senare ta telefonen och ringa min kusin i två timmar för sen möta henne på torget 😂 glömmer aldrig dessa samtal fyllda med arga föräldrar som påtalade kostnaden med jämna mellanrum. Tur min pappa tjänade bra

  Svara
 • Såna var mina killar med.
  Men kan trösta dig med att dom blir helt annorlunda när dom blir vuxna.

  Svara
 • Blev inspirerad av din mat, så igår gjorde jag fiskpaket till oss här hemma!
  Hittade inte så mycket spännande grönsaker, ”råkade” handla i fel butik..
  Men det blev i alla fall potatis, broccoli, purjolök och morötter. 3 paket med lax och 2 med torsk, då sonen inte gillar lax.
  SÅ gott det blev, kommer göras fler gånger! Förut har jag bara gjort med själva fisken i paket, men detta var ju ett trevligt sätt att servera med varsitt paket till alla.
  Så, tack för tipset! Alltid trevligt att prova något nytt, är ju väldigt lätt att man blir kvar i samma gamla vanliga recept..

  Svara
 • Vi har 4 tonåringar och en 12 åring i huset och de är exakt likadana både killar o tjejer….🤣

  Svara