Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:00 | maj 5, 2020

Bokomslag

God morgon min vän. Hoppas din vecka börjat bra.

Här har vi vaknat och skolarbetet är i full gång. skönt att det har varit långhelg. Har inte längtat efter hemskolning direkt 🙂 men det krävs ju för att flickorna ska vara här så då kan jag stå ut för alltid.

Kanske kommer dom stanna. Kanske kommer dom åka till Spanien i helgen. Vi pratar, vrider och vänder på argument och försöker komma fram till hur vi ska göra. Jag vill ha kvar dom här och Peter vill att dom följer med tillbaka. Moment 22 🙂 Men vi löser det. Deras skola i Spanien kommer iaf inte att öppna igen.

Det är ju så ovisst hur allt kommer bli. Kanske kan dom inte komma tillbaka hit på länge. Man vet ju ingeting. Så jobbigt. För oss alla.

Mitt och Livs kvällsnöje är iaf att äta glass och titta på Robinson. Det vill jag gärna kunna göra ända till finalen.

Igår jobbade jag hela dagen. Det var äntligen dags för omslagsplåtning för min och systers kommande bok. Fotograf var grymma Anna på Small Pig Studio ute på Ekerö och smink och hår stod den goda fen Linda Fernström. Hon gör magi.

Härligt att vara ett gäng tjejer. Vi skapade magi ihop. Kändes så bra. Girl Power!

Kul hade vi och jag ser verkligen framemot resultatet.

Dom snygga skjortorna, linnena och jeansen kommer från Plainvanilla.se. Deras härliga butik låg precis bredvid studion så vi kunde ha snygga kläder på oss. Två flugor i en smäll 😉

Hittade den här snygga klänningen från Petra Tungårdens nya märke Adoore där. Skulle ha den på singelbilderna men den fanns inte i min storlek. Jagar jag den med ljus och lykta. Ett måste i sommargarderoben.

Nu är Liv klar med sitt möte så dags för frukost.

Ha en fin dag.

All Kärlek ♥️


43 kommentarer43 kommentarer om “Bokomslag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej hoppas verkligen att barnen få stanna, här i Sverige är ju inte grundskolan stängd. Peter var ju fantastisk och bilade hem till Sverige med flickorna. Dem är ju svenska medborgare, bättre dem går komma och hälsa på Peter när man får flyga igen. Håller tummarna för er. Kram Lena

  Svara
 • Som tiderna är nu med ovisshet med resande osv och olika regler i olika länder och skolan stängd i Spanien…
  finns det verkligen så mycket att fundera över?
  Det är en lång resa med bil och de är redan där de snart ändå skulle vara.

  Svara
 • Ni är jättefina 👍❤️

  Svara
 • Ben&Jerry😍
  Finns den som vegan? Någon som vet?

  Svara
 • Japp, den jag åt igår var vegan.

  Svara
 • Men vad vill flickorna……

  Svara
 • Tror nog du och Peter har mer koll på era argument för vad som är det bästa för just era barn än många viktigpettrar som kan tänkas kommentera i detta inlägget.
  Vi läsare är inte insatta i det stora hela.
  Hoppas ni löser det bäst ni kan!
  MEN förstår att det måste vara en fröjd och ha tjejerna hemma hos dig.
  Njut av varandra! Kram!

  Svara
 • Evas kommentar ” men vad vill flickorna…” får mig gå i taket!
  På riktigt? inte ska väl två små barn bestämma över beslut som påverkar hela deras övriga familj? Ibland undrar jag hur vissa av dina läsare tänker.
  Flickorna vill nog inget hellre än att vara med BÅDA sina föräldrar.
  Cred till dig Hannah som står ut med dumheter här.
  SUCK.

  Svara
 • Lena och Snigeln,

  När barnen inte kunde träffa sin mamma på två månader var det allt från att Hannah skulle kontakta UD för att flyga hem barnen till hur omänskligt det var men när pappan nu inte skulle kunna träffa barnen på över två månader är det en självklarhet de ska stanna i Sverige? Så olika behov efter vilken förälder som har barnen? Sedan kan ni vara säkra på att jag och Hannah tar beslut efter barnens behov. Dvs barnen som är skrivna i Spanien och har sin skolplikt där och inte kan byta hur som helst mellan länder, i en region som är betydligt mindre drabbat av Corona än Stockholmsregionen. Menar inget illa men blir alltid fascinerad av att många kvinnor utgår från att barnen alltid har det bäst hos sin mamma. I vårt fall har barnen det väldigt bra hos både sin mamma och pappa. Framför allt sitter vi på lite mer information som gör det svårt för utomstående att säga vad som är bäst för våra barn.

  Svara
 • Klart att flickorna måste få komma med synpunkter, ett bra tillfälle att diskutera för och nackdelar med dem. ( skriv ner en lista på dessa för och nackdelar och hur starkt argumenten är för var och en )Sen är det självkkart att föräldrarna tar besluten då det ev. i framtiden kan komma ifrågasättande från flickorna. Då måste föräldrar vara enade om de beslut som redan tagits. Jag tror det är viktigt att flickorna är delaktiga i diskussionen om var de ska bo och leva.

  Svara
 • Dom flyttar till mig i sommar och börjar skolan här HT-20. Kram

  Svara
 • Förstår dilemmat i denna konstiga situation men en ganska viktig aspekt måste ju ändå vara vad era döttrar vill?
  Förstår att det är jobbigt att välja men deras vilja borde väga tyngst kan jag gissa? Håller tummarna att detta elände snart försvinner från jordens yta och att ni kan ses på egna premisser. Hoppas ni som föräldrar löser det på bästa sätt för tjejerna. <3

  Svara
 • Peter, jag gissar att det kanske inte går att jämföra ”mamma” o ”pappa” här, vem som har ”mest” rätt att ha barnen.. det kanske inte var det som menades av dom som skrivit innan – utan gissar vidare att det som menades var kanske vad som är bäst för barnens skull, att dom är kvar här? När dom ändå skall flytta hit i ganska närtid? Förstår att INGEN av er föräldrar vill vara i från era barn men nu när dom är trygga här och faktiskt även kan sköta skolan på distans så kanske det är lättare för dig att hälsa på här OM man får flyga i mellan. (Eller bila) än att dom återigen skall flänga och leva i ovisshet?
  Min övertygelse är i alla fall att jag tycker ni båda verkar fina kloka närvarande föräldrar. Det är lite synd att du vill få det till ngt ”manligt” o ”kvinnligt” och få fram orättvisa. All kärlek till er alla. Hoppas det löser sig så bra det kan!!!

  Svara
 • Hej
  Jag hade inte tänkt lämna någon kommentar eftersom jag inte vet allt. Men jag är uppriktigt ledsen för din skull med tanke på alla kommentarer i frågan. Jag förstår att du inte menade att det skulle bli så här. Att några få meningar skulle leda till bråk här inne.
  Stor kram

  Svara
 • Hej Peter!

  Självklart vet du och Hannah vad som blir bäst!
  Jag ville stötta Hannah för jag tycker hon har helt rätt i sina funderingar vad som är bästa lösningen just nu.
  Jag har följt denna blogg länge och ville bara vara en ”vän i cyberrymden”.
  Världen befinner sig i en speciell situation.
  Jag lägger inga värderingar i något annat.
  Det handlar om att saker och ting inte är som det brukar vara.
  Synd om du tolkar in saker som jag inte alls tycker eller menar och vänder det till något annat..
  Det handlar om viruset och skolan.
  Jag hoppas behandlingar mot viruset kommer så vi kan börja leva som vanligt igen.
  Mojami förklarar precis vad jag försökte säga med mina två meningar.
  Tack för det!
  Nu tänker jag inte skriva något mer om detta då jag inte vill bidra till bråk, missförstånd eller dålig stämning.

  Svara
 • Jag tänkte inte lägga mig i, men jag kan inte låta bli.
  Vad tänker ni med, ni som tror er veta vad som är bäst för Hannah och Peters flickor?? Vad vet ni som inte Hannah och Peter vet? Jag blir faktiskt matt, och även ledsen, av att läsa era kommentarer!
  Peter och Hannah – försök att inte bry er om dessa låga kommentarer, tycker efter att ha följt Hannahs blogg en längre tid att era döttrar ser harmoniska ut och ni verkar båda göra allt för deras bästa.

  Svara
 • Jättefina foton!
  Ett råd från en svensk mamma som sitter i lockdown med 2 tjejer ( 8 och 10 år) i UK. Så 6te veckan nu.
  Vi har ett stort hus o stor trädgård, trampolin osv. Så bättre än många andra här. Men för tjejerna att inte träffa kompisar IRL, att bara kunna gå ut en promenad med mig eller pappan. Det är hemskt för dem!
  Förstår Peter för det är klart att han inte vill gå miste om era tjejer, ni har en överenskommelse osv. Och antar om han åker tillbaka till Spanien är det ju inte 100% när han kan komma tillbaka.
  Men i Sverige kan man röra sig ganska fritt och träffa kompisar. Om man jämnför med resten av Europa. Och kommer det en andra våg av Covid19 i alla andra europeiska länder blir det nog en lockdown igen. Hemskt för vuxna, men värre för barn.
  Lider med mina egna tjejer som vaknar ledsna varje dag eftersom det är en annan dag hemma 😞

  Svara
 • Det löser sig alltid till det bästa, så även i detta fall, det är jag helt säker på ♥️♥️♥️ Ni är kloka o sätter barnen i första hand 🦋 Vilka finfina bilder på dig och Maggan 🤗 Man blir glad av att se er två ihop 👄😬 Kram finis 💞🌟

  Svara
 • Men snälla ”Anna!”
  Nog fn, förlåt måste flickorna få något säg i var de vill vara! My god, hur tänker du? Som skilsmässobarn vet jag att man vill bli lyssnad på! Vem är du, ärligt talat?

  Svara
 • Ni är ju så fina…älskar att läsa era bloggar…hoppas att ni reder ut det med barnen det gör ni säkert för ni samarbetar så bra som föräldrar ska göra..

  Svara
 • Ni är så fina ihop ni systrar <3 älskar att läsa era bloggar..som ger både glädje och allvar <3
  hoppas att flickorna får stanna fint gjort av Peter en ödmjuk snäll far..ni kommer säkert att lösa det…kram

  Svara
 • Vilka fantastiska bilder på två fina tjejer
  ska bli så spännande och få läsa boken när den kommer .. längtar redan
  Hoppas det löser sig med flickorna så klart gör det de ni är två föräldrar som vill era barn sitt bästa ❤️❤️
  På bilden där du och M sitter ner har du på dig ett par svarta gympaskor dom ser så lätta och sköna ut vad är det för märke ? Ha en fin Tisdag / Kram på dig Hannah

  Svara
 • Tack fina Marita. Det är Reebok-skorna som vi släppte förra sommaren. Power Walk-skor. Så sköna. Kram

  Svara
 • Ja, en svår nöt att knäcka då det gäller umgänge, barns rätt till sina båda föräldrar. Har ni funderat på att låta flickorna få semester från varandra. Många föräldrar tror inte att det går, har hört det ofta. Men ibland är det en utmärkt lösning. Ingenting är för evigt förhoppningsvis i dessa tider.
  Vettiga föräldrar löser det hela.
  Sen en fråga till Peter; hur många övernattningar behövde ni, det är ju ca 350 mil o var det bekymmer med transiten?
  Tant mumman

  Svara
 • Men herregud.. Är ni snygga eller snygga??

  Svara
 • Men herregud!! Är ni snygga eller är ni Snygga?!

  Svara
 • Stå på dig , du verkar ha fått gett efter allt för många gånger.
  Och flickorna kommer ha det super hos dig och sina fina bröder som dom säkert längtat efter och behövt vara ifrån allt för länge.

  Svara
 • Mina vänner kunde flyga till Sverige från Spanien eftersom de är svenska medborgare varför kan inte flickorna flyga hit senare om de åker med Peter tillbaka? Eller Peter kan väl flyga hit längre fram?

  Svara
 • Hej!
  Klänningen finns i alla storlekar på https://adoore.se/products/paris-dress-leo
  MVH Vivi

  Svara
 • Verkligen moment 22 🙁

  Vad vill tjejerna?

  Svara
 • Ni som skriver, ”vad vill tjejerna”? Barn ska aldrig utsättas för en situation där dom behöver välja mellan föräldrarna.
  Som vuxen är det fruktansvärt att lägga det beslutet på ett barn. Låter helt rätt att Hannah och Peter diskuterar det som vuxna, såklart ett jobbigt beslut.

  Svara
 • Klänningen ser ut att passa dig perfekt och framhäver din figur!

  Svara
 • Therese – barn i deras ålder ska väl ändå inte behöva känna pressen av vilken förälder man ska välja framför den andra?
  Som skilsmässobarn var det just DET som var det värsta i min barndom, men vi har alla olika uppfattningar! 😪

  Svara
 • Åhh måste vara en svår situation.. Men är det inte lättare att Peter försöker ta sig till Sverige med jämna mellanrum nu när barnen faktiskt ska bo hos dig i Sverige from sommaren ändå. Hoppas ni hittar lösningen som är det bästa för barnen. Många kramar till dig Hannah!!

  Svara
 • Att ens överväga att resa med barnen nu känns egoistiskt. Reagerade även på att de hade rest till Sverige. Förstår givetvis båda, men att resa är ju helt emot alla rekommendationer som finns. Likaså att umgås med alla utanför hushållet rekommenderas inte och ”måste” man göra det ska det ske utomhus på helst två meters avstånd.
  Blir besviken på de som inte kan göra bekvämlighetsuppoffringar för att rädda andras liv. Det är tack vare de personerna som personer i riskgrupper behöver vara rädda.

  Svara
 • Vad vill barnen? 😀

  Svara
 • ”Anonym” Du, jo nog ska barnen få vara med och bestämma! Det handlar ju om vilken skola de ska gå på! Nej jag menar inte VÄLJA FÖRÄLDER! Herregud, Hannah & Peter är jy inte osams! Så att de tvingas välja sida! Och JO! Jag är skilsmässobarn och hade gärna viljat bli lyssnad på än att föräldrar bestämmer över ens huvud.

  Svara
 • Therese, du kanske helt enkelt är för färgad av din egen barndom för att kunna komma med välgrundade och adekvata råd. Låt Hannah och Peter diskutera detta, båda är naturligtvis medvetna om barnens behov och viljor utan att barnen behöver pressas in i situationen att välja. Det här är ett svårt beslut för vuxna, med andra ord ingenting man ska lägga på barn. Vi här vet heller inte mer än det ytterst lilla Hannah har delat med sig av. Jag poängterar, ytterst lilla! Vi vet ingenting om omständigheterna i övrigt, och bör därför heller inte komma med ”välmenande råd” eller kommentarer som ”vad finns det att fundera över?”

  Svara
 • Hej,
  Ibland kan det vara skönt att höra vad någon annan tycker, och ibland raka motsatsen 🙂

  Jag tänker att Sverige forfarande anses friare och mindre reglerat än Spanien under rådande Covid-19 epidemi. Jag följer dagligen utvecklingen i Spanien då jag har en bostad där och ser hur många som kämpar med att komma till Sverige för att vinna lite mer röreslefrihet (med ansvar förstås)

  Med nedan i beaktande hade jag resonerat att det säkraste och minst stressande (för barn och föräldrar) ur flera aspekter vore att låta barnen vara kvar i Sverige (oavsett vem utav föräldrana som hade varit bosatt här):
  – Båda föräldrarna är lika viktiga
  – Barnen är redan införstådda med en flytt till Sverige med allt vad det innebär, skolbyte, nya/gamla kompisar, se mer av den ena och mindre av den andre föräldern osv.
  – Givetvis kan man inte negligera spansk skolplikt och tro att de kan ”hoppa in i” sina nya klasser mitt i terminen.
  – Hemskolning fungerar utmärkt oavsett var de befinner sig.
  – Covid-19 kan föväntas få en andra våg. I Sverige, Spanien och övriga Europa. Gränser kan komma att vara stängda längre och restriktioner återinföras. Ingen vet detta idag.
  – Flyget kommer högst troligen inte vara igång med pålitliga scheman än på flera månader.
  – Det är ”enklare” för en ensam man (eller kvinna :)) att resa de många milen med bil från Spanien till Sverige själv utan barn.

  Önskar er lycka till med det svåra och kniviga beslutet! Mitt dilemma med en utav PostNord borttappad fullmakt på väg till Spanien ter sig futtigt i jämförelse.
  Kram kram

  Svara
 • Jag tyckte att det var en enastående fin gest av Peter att ta flickorna med bil till Sverige så de skulle få träffa sin mamma trots pandemin.
  Med 2 så bra föräldrar ska ni se att att de kommer fram till den bästa lösningen för familjen vilket självklart kommer kräva kompromisser från ena eller andra hållet. Lycka till!

  Svara
 • ”Maja” är nog du du som ska hålla… jag har inte sagt nåt om Hannah & Peter. Om du läst här är det väldugt mycket tyckande, till & med så Peter går in och svarar. Jag höll med Anobtm om att barb, särskilt äldre som Liv ska bli lyssnad på! Det är med i barnkonventionen, och även BRIS. Du överdriver gärna va? Herregud vilken besserwisser du är!

  Svara
 • Hoppas verkligen ni kan lösa det med flickorna, min logiska tanke är att både flickorna och Peter skull stanna…

  Svara
 • Therese – vilken attityd du svarar med! 🙄
  Vaknat på fel sida?

  Svara