Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:07 | september 10, 2020

Jag fick ta en bild!

God kväll i stugan. Här har lugnet lagt sig. De mindre barnen har sin halvtimme av den dagliga mobiltimmen nu och jag har lagt mig ner på soffan.

Det går i ett så fort alla kommit hem från skola, jobb eller aktiviteter. Jag lagar middag, dukar fram, dukar av, fixar fint, tar en promenad med Kakan och sen är kvällen slut. Eller kvällen är kanske inte slut, men jag är slut 🙂

Har varit hemma med Liv och suttit i Zoom-möte och så har jag och Mio varit iväg på ett viktigt och spännande skolmöte idag.

Barnen skrattade gott åt mitt mobil-case som förställer bröst, tuttar, juver, pattar och boobs i olika former och modeller 🙂

Gillar att byta skal. Känns som en ny mobil varje gång och så kan jag matcha till outfits eller bara knasigt som idag.

Kakan kamouflerar sig i sin korg. Också bra på att matcha 😉

Ikväll lagade jag fläskfilégryta åt oss.

Den blev väldigt uppskattad.

Fräste lök och champinjoner i smör och blandade i tomatpuré. Sen smulade jag ner buljongtärning och salt och peppar. La i en sked dijonsenap och hällde på massor med grädde och en skvätt soja. Blandade i den stekta fläskfilén som jag strimlat, kryddade lite mer och smakade av.

Serverade den med ris och sallad. Gött.

Själv vad jag mer sugen på en sallad med ägg och tonfisk, så det fick det bli.

Också väldigt gott.

Nu fick jag lite fint sällskap av Mio min Mio. En bild fick jag tillåtelse att ta också. Det händer inte ofta 😉

Kram ♥️


31 kommentarer31 kommentarer om “Jag fick ta en bild!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Väskan ❤️❤️❤️
  Nu ska du få ett recept på Fläskfilé Sinkadus som du måste göra 😀
  Smörj en form skiva tomater och lägg i botten , skiva fläskfilén krydda med salt och peppar stek och lägg över i formen bryn upp skivade champinjoner och klippt bacon Lägg över i formen ta ca 3 dl grädde och rör i ett par msk senap häll över och strö på riven gratängost in i ugnen 200 gr i 15 min såååå gott servera med sallad och ris 🍛 Smaklig spis ❤️

  Svara
 • Mmm, den låter ljuvligt god! Ost kan man ju aldrig få nog av ❤️ Tack bästa Marita. 😘🙏🏼

  Svara
 • Men att duka, duka av och plocka in disken måste väl ändå de äldre barnen kunna turas om att hjälpa till med på vardagar? Eller rättare sagt; klart dem fixar det! Till och med Liv är stor nog för enklare sysslor som det.

  Jag menae verkligen inte att vara en ”viktigpetter”, men det låter väldigt ofta som att du vänder ut och in på dig själv genom att fixa fixa och dona där hemma med sånt som barnen är stora nog att fixa själva.

  Jag skrattade åt Magdalenas bild på de smutsiga kalsongerna i badrummet. Ha ha! Med lite fantasi så kan ”kvarglömda” smutsiga kalsonger hamna på andra ställen än i tvättmaskinen om de inte plockas upp, tills ungdomarna vaknar upp en morgon till en tom kalsonglåda och får gå med rumpen bar till skolan. 🦨

  Svara
 • Håller helt med Sara!

  Svara
 • Jag med! Om inte barnen är överbesudlade med läxor får de hjälpa till med att duka, plocka bort, laga en del mat men även tvätta kläder (de är 11 och 15). Jag tänker alltid att de ska bli bra vuxna och att de också ingår i hushållet. Viktigt att inte bränna ut sig, speciellt som ensamstående ❤️

  Svara
 • Så klart dom måste hjälpa till! Men ibland är jag bara för trött för att höra sura röster och suckar när man ber om hjälp, och då gör jag det hellre själv för att bevara den lilla energi jag har kvar och inte bli irriterad 🙂 Men som sagt självklart måste alla i hushållet dra sitt strå till stacken. Är man ensamstående så gör man ju lite av ett två-mans-jobb och det är inte lätt. Ingen som backar en när det bråkas och trilskas, lagar middagen när man själv är helt färdig, tar räkningarna på hög och allt annat som hör vardagen till… men bara att kämpa på. ♥️

  Svara
 • Ja, extra mycket kärlek till alla enastående föräldrar. Ni borde alla få tapperhetsmedalj av staten;-) Min lilla mor är i himlen och jag tackar och pratar med henne varje dag. Hon är med från ovan tillsammans med alla våra husdjur. Shabbat Shalom från ett soligt Barcelona

 • Håller med också, den tanken har slagit mig med när jag läser din blogg. Varför hjälper aldrig barnen till hemma? William, Mio och Liv är så stora så att det kan avlasta dig. De måste ändå lära sig ta ansvar och bli självständiga. William, Mio, och Liv kan ju göra middag nån gång till hela familjen, hjälpa till med tvätt och städ osv.

  Svara
 • Vilket gott recept på fläsfilegryytan du gjorde Hannah, den får vi prova på.
  Va rädd om dig, förresten låt flickorna ta promenaderna med vovven redan nu så dom vänjer sig . Att plocka upp bajs kan ju ta lite tid att vänja sig vid. Även att gå ut i ösregn och blåst 🙂
  Trevlig helg till er alla 😎
  .

  Svara
 • Precis, tjejerna lovade ju att de också skulle ta hand om vovven skrev du förut. 👍🏻

  Svara
 • Åh vilken vacker son du har!

  Svara
 • Så gott det låter! Det ska jag laga i helgen! Vart är fin superfina väska ifrån? Ha en fin helg! Kram Emma

  Svara
 • Den har jag ”snott” av syrran. En Valentino. Kram 🥰

  Svara
 • Mio är så snygg.

  Svara
 • Hej!
  Vet att du har skrivit att du använder Armani she som parfym. Letat efter den idag på kicks och Åhléns men fick samma svar, ”den har utgått ur sortimentet”. Såg dock att den fanns att beställa på vissa sidor på nätet fortfarande, tips till dig om du fortfarande använder den parfymen?

  Svara
 • Hej fina Hannah, förstår hur du menar med det här att det är enklare att göra vissa saker själv än att behöva lägga energi på tjat..Har inga barn, men en mamma som inte gör något alls hemma, min pappa jobbade som en galning för att kunna täcka upp kostnaderna eftersom min mamma inte jobbade, men hur som helst, när jag bodde hemma så gjorde jag ofta långkok så det skulle finnas mat tills dess att min pappa kom hem från jobbet.

  Tänker att det kanske är något för dig, maten sköter sig själv (bortsett från förberedelse) och du får tid över till annat 🙂

  Svara
 • fina fina Hannah så fint du tar hand om din familj mio o du e så lika kram till er från en trogen följare🥰🥰🥰

  Svara
 • Finaste du och Mio!! 😍😍 Kramen

  Svara
 • Vilket fint kort på er tillsammans ❤️

  Svara
 • JAG BARA ÄLSKAR DITT MOBIL SKAL SÅ SÅ MYCKET <3 KRAM

  Svara
 • En sån vacker bild på dig och Mio, härligt att se. Du är så fin och har så fina barn. Det är en gåva. Jag har också tre härliga ungar. Kram till er alla!

  Svara
 • Vilken fin Mio, och vad lik sin pappa, som var sååå fin, och såg väldigt trevlig ut, kan du inte lägga in en stöt där Hannah, det vore nåt..👍

  Svara
 • Säger du till folk även IRL att de ska stöta på sina ex?

  Svara
 • Hej
  Vet du vart din syster har köpt sin gråa stickade mössa med texten
  Att man ska göra mer saker som man blir glad av ???
  Måste ha en sån mössa
  Tack

  Svara
 • Tror den är från Zadig&Voltair. Men köpt förra året. Kram

  Svara
 • Tack !

  Svara
 • Hannah! Alltid lika fin ♡

  Svara
 • Hej!
  Du kanske har skrivit om det förut, men i så fall har jag missat det. Har du ny/nya tatueringar? Ser så ut på underarmen. Går själv i tatueringstankar så tar gärna del av inspo om du vill dela med dig 😊
  Kram

  Svara
 • Nope, har inte skrivit om det. Finns mycket jag inte skriver om 😉 Hm, jag har tatueringar som betyder nåt. Barnens födelsedatum, Peters namn, ett kors och lite annat ”småkludd”. Senast ut var en Power Puff-pingla för mina barn har älskat den serien, även jag. Girl Power 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!
  Du har så fint hemma och jag undrar bara vart dina fina tallrikar är ifrån?
  Älskar din blogg!

  //Cia

  Svara
 • Hej Cia. Tack snälla. Dom kommer från Olsson&Jensen. Kram

  Svara