Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:35 | oktober 1, 2020

Ständiga accessoarerna

Hej min vän. Hoppas du mår bra. Här är allt som vanligt, dagen rullar på och jag med den 🙂

Har precis avslutat utvecklingssamtal med Liv och hennes lärare över Teams och ett annat möte över Zoom.

Hemmamöte kräver ingen särskild outfit 😉

PussyPower och kaffe är en bra kombo.

Mina ständiga accessoarer är kaffekoppen och Kakan.

Är det inte så fasansfullt tråkigt att varje dag behöva laga middag? Jag tycker iaf det idag. Det bara sköljde över mig att jag måste storhandla och komma på nåt gött att laga… igen.

Har kokböcker med snabba och enkla rätter och jag tänker varje vecka att jag ska storhandla och köra veckomenyer. Men jag kommer aldrig så långt. Det slutar ofta med att jag far ner på svindyra ICA och köper nåt för att laga till kvällens middag. Skärpning!

Nu har iaf jag och Ewa bestämt att en dag i veckan ska vi bjuda varandra och barnen på middag. Då slipper man laga en av vardagarna och så känns det lite lyxigt att vara bortbjuden eller att få bjuda hem och göra det lilla extra.

Ewa var först ut och bjöd oss på köttfärssås och spaghetti.

Ikväll ska jag nog laga lax åt oss. Lax i ugnen men fetaost och broccoli som serveras med ris och nån god sås. Det får det bli!

All Kärlek ♥️


16 kommentarer16 kommentarer om “Ständiga accessoarerna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!
  Ett stort gissel. Vi löste det för ett antal år sedan genom att ha Matkasse. Så slipper man bekymra sig, man lagar det som står i menyn och allt finns hemma. Perfekt! Framför allt på vardagar.

  MatHem har också massa recept som man kan ta fram och välja, så läggs alla ingredienser i varukorgen – dessutom får du det levererat hem. Enkelt och lätt – så gör vi också!

  Ha det gott!

  Svara
 • Ja just ja. Det har jag haft en hel del när vi bodde tillsammans hela familjen förr. Men hade faktiskt glömt av det lite. Har haft både Mathem och Linas Matkasse. Kanske borde jag börja med det igen. Tack för påminnelsen 🙂 Kram

  Svara
 • Jennys matblogg har en veckomatsedel varje måndag och där finns säkert några tips på veckans middagar.
  Sedan finns där alltid en vegetarisk rätt och fiskrätt.
  Ha en bra dag.

  Kram Iréne

  Svara
 • Måste fråga vart din galet snygga väska är från?

  Svara
 • Supersnygg tröja! Varifrån?

  Svara
 • Hej

  Var är muggen ifrån?

  Svara
 • Du är så förbaskat snygg Hannah alltid lika fräsch och väskan .. 🥰 köttfärsen såg himla god ut , en bra idé och äta hos varandra en gång i veckan roligare också och göra mat till flera / Kram på dig från din eviga följeslagare 😅❤️

  Svara
 • Jag har börjat med veckomatsedel, var så trött på mina ständigt återkommande middagar – fantasi noll liksom.. Men jag tvingar make och son att komma med 2 förslag var till varje vecka och en av dessa 2 ska de tillaga själva. Var liiite trögt i början, det erkänner jag, men nu flyter det på bra!

  Svara
 • Om ni gillar lax så måste ni testa detta. Supergott! Brukar ha bulgur till som jag kokar med grönsaksbuljong. Recept fr Linnéas skafferi.
  https://linneasskafferi.se/2018/03/28/lax-i-ugn-med-fetaost/
  Kram

  Svara
 • Avskyr att laga mat. Samma hela tiden , tycker inte det är roligt. Vi turas om så flickorna tar varsin dag, jag 2 och maken resten annars hade det blivit nudlar hela tiden.

  Svara
 • Jag har också tröttnat på matlagningen här hemma så 2 dagar i veckan lagar barnen middag. Torsdag o söndag är deras dagar. De är 16 o 19 år. Först var det vilda protester men nu funkar det fint. Vi har blivit bjudna på bla köttfärssås med spagetti, pyttipanna, halv special, pasta gratäng och idag porterstek.
  Kan vara min bästa idé nånsin!

  Svara
 • Så gör min kollega med 😃
  De är fem i familjen och de har var sin vardag och min kollega tycker det är så skönt att veta innan hon lämnar jobbet att ikväll slipper jag laga mat.
  Tyvärr kom jag inte på det medan mina två bodde hemma 😜 men nu kommer de tillsammans med respektive och barnbarn på måndagsmiddag varje vecka och då lagar jag gladeligen mat till dem!
  Favorit-inspo?
  Just nu Zeinas nya kokbok Veckans matsedel!! Innan lagade jag nästan alltid från Jennys matblogg men Zeinas kokbok har lite mer spännande nya smaker och rätter men med få ingredienser och till bra pris/portion. Så mitt heta tips för variation 👍

  Svara
 • Tips enkla rätter

  Färdig potatisgratäng plus tacoköttfärs
  Blanda ihop och kör i ugnen i gratängform i ca 20 minuter 200° plus sallad.

  Tinad Kycklingfilé, lägg i ugnsform
  Blanda ihop 5 dl grädde m creme fraiche 2 dl, soltorkade tomater hackade, soja efter smak.
  2,3 pressade vitlöksklyftor , blanda ihop allt och häll över kycklingen,, ställ i ugnen 175° i 1,5 timme,, rör runt då och då.
  Servera m jasminris.

  Kebabgryta

  1,2 paket Färsk kebab 🍢 ica
  Strimlade Paprikor
  Fräs detta ihop,, blanda sen i creme fraiche tomat 🍅 basilika och pastasås vitlök,, antingen 1,2 st beroende p hur mycket sås du vill ha,,, koka upp, serveras m ris 🍙,, såååå gott

  Så god och enklaste köttfärslimpa

  1 kg köttfärs
  3 dl gräddfil
  1 påse fransk löksoppa

  Blanda pulvret från soppan m köttfärs och gräddfil.
  Lägg i avlång form, in i ugn 200° i 60 minuter,,, så gott m kokt potatis ,, pressgurka och istället för gräddsås brukar jag använda mig av creme fraiche franska örter som kall sås till ,,mums..

  Har en massa enkla recept som är såå gott men väldigt lite arbete ha ha

  Svara
 • Ett litet tips från mig 🙂
  När jag tröttnade på att laga vardagsmat kom jag på att man kan laga extra mycket dag ett som man sedan kan använda dag 2 med lite andra tillbehör och grönsaker Tex Må: Pasta med köttfärssås, Tis: Köttfärsgratäng med ris, eller köttfärspaj, Ons: Stekt kyckling med potatis, To: Kycklingtaco osv. Eller Må: Pasta med köttfärssås, Ti: Pannkakor, Ons: Crepes med köttfärs. Du kan också googla på ”Preppa mat för veckan” så får du fler tips på hur du kan förbereda middagar för flera dagar framåt.

  Svara
 • Ja ICA här hemma är inte direkt billiga (och de glömmer ibland lägga in extrapriser i kassan). Snart har vi en konkurrent, Lidl, så förhoppningsvis blir det lite ”priskrig”. Men bäst av allt är att Percys kött öppnar här också, de har ”hemlagad mat” och matkassar. Vet inte om du handlat på Percys tidigare men de har väldigt bra kött (och mat). Det här låter som reklam men det är bara jag som är glad att vi får fler matvarubutiker!

  Svara
 • Älskar Lidl! Jo, grymt kött och Percys prinskorvar går inte av för hackor :-kr

  Svara