Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:35 | oktober 16, 2020

Inget är perfekt

Hej min vän. Du gör mig glad. Vet du det?! Tack för pepp. Vi är nog många som känner likadan över mycket i livet men kanske inte alltid vågar säga det. I allt från relationer och jobb till barn och annat i vardagen.

Många putsade fasader, allt ser så bra ut utåt och många tycker att det räcker, att de är viktigare att folk ”tror” att allt är tipptopp. Perfekta äktenskapet, dom mest väluppfostrade barnen, inga dammtussar i det alltid fina hemmet med den trendigaste designlampan. Ja, du fattar. Lite som på Instagram 🙂

Det är säkert värst där allt ser ut att vara bäst.

Nej, vi måste våga vara ärliga, be om hjälp, berätta vad vi känner och inse att vi inte är ensamma. Hur ensamma vi än må känna oss.

Här har veckan varit skit. Ha ha ha! Sa ju att jag skulle vara ärlig 😉

Men den har faktiskt inte varit särskilt bra. Har helst bara velat lägga mig i min mammas knä och gråta. Låta henne klappa mig över håret och lova mig att allt blir bra.

För är det nåt hon har lärt mig så är det att allt samverkar alltid till det bästa… och jag är beredd att hålla med. Allt löser sig alltid. Lite dalar och störtfall kan bara betyda att det snart vänder.

Det finns så mycket att vara tacksam över. Men ofta glömmer man det och bara ser det som för stunden känns hopplöst.

Jag kan inte ligga i mammas knä och gråta men Åt iaf lunch med mamma och syrran häromdagen. Det gjorde gott.

Hela veckan har bjudit på vackra höstdagar med sol. Kallt men torrt och ljust. Bara det är ju härligt.

Jag har ett hem som vi trivs så bra i och varje dag ställer jag god mat på bordet. Det ska man inte bara ta förgivet.

Igår blev det dessutom en godare middag enligt barnen. Godaste på länge.

Chicken-nugget-taco.

Sen är vi alla friska. Och DET är jag tacksam över varje dag.

Vad är du tacksam över?

Vida håller vid att det finaste man har det sätter man på bordet 🙂

Och så ska man dela systerligt på allt. Även min kött- och grönsakssoppa.

Som blev väldigt god.

Fredag! Idag är det äntligen fredag. Det betyder helg med sovmorgon, långa frukostar, hemmamys och ingen stress. Det gör mig glad.

Ha en fin dag.

All Kärlek ♥️


34 kommentarer34 kommentarer om “Inget är perfekt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh, så upplyftande att få läsa en blogg som känns äkta! Tack för det! Och stor kram på dig! 🥰🌿💞🌈

  Svara
 • Önskar dig en fin helg❤️

  Svara
 • Ja, ett hem som man trivs i, ett jobb och mat på bordet är inget man ska ta för givet. Det är jag också tacksam för.

  Kram och trevlig helg.

  Svara
 • Jag är tacksam över att jag kom in på skolan jag sökt in till och att jag faktiskt klarar det. Det är tufft att som vuxen sitta i skolbänken. Tacksam att plugg på distans ger mig mer tid med familjen och samtidigt plugga till det jag vill!
  Tacksam att jag, min familj och vänner är friska. Tacksam över att må bra ♡
  Tacksam över din blogg som jag följt i mååånga år!

  Svara
 • Åh vad jag tycker om att läsa dina rader. Blir alltid varm i själen. Du verkar vara en fantastisk kvinna och klok som en bok. Kram

  Svara
 • Jag tror man behöver dalar för att uppskatta toppar 🙂
  Sen alla dessa fasader, tröttar verkligen ut en, för det är väldigt få som har allt perfekt. Isf lever de nog ensamma..
  Det är stökigt med barn, hus & livspussel. Kämpa på, du löser detta galet bra.
  Jag är tacksam över hälsa dotter man vänner hus & mat

  Svara
 • Finaste Hannah ❤️ Alltid lika mysigt och läsa din blogg som jag har gjort nu varje dag i måååånga år älskar din ärlighet , och visst är det så som du säger Instagram där allting är tip top nä mig lurar ingen 😂 jag är tacksam att jag och familjen är friska har tak över huvudet och mat på bordet och tacksam även för dig Hannah om du visste så mycket du ger mig varje dag / Önskar er en fin o mysig helg Kram ❤️🥰

  Svara
 • Du sätter fina ord på det många känner. Sköt om dig och din fina familj. Allt löser sig alltid- förr eller senare. Om saker är menat att bli kommer det ske när tiden är inne.

  Svara
 • Många fina bilder på vad det än läggs ut är ju för våra ögon ska titta på något fint men vi ser inte baksidan!
  Ofta är det en lögn och det värsta är väl att man ljuger för sig själv😕.
  Allt är inte perfekt vare sig hemmet eller man själv.
  Ha en mysig helg Hannah 💕🍁

  Svara
 • Tack för att du delar med dig♥️
  Livet är verkligen så mycket mer än det man ser. ♥️

  Svara
 • Min älskade mamma Marika i himlen säger som Vida ”det bästa man har sätter man på bordet” när tjocka katten satt där och ugglade. Jag är tacksam för min hälsa, kärlek, min bonusson och att pappa klarat sig i pandemin. Mina tjejkompisar som hänger med sedan barnsben. Tak över huvudet, och mat i magen. Jag vet att Gud alltid finns med mig, och att mamma har det bra däruppe även fast jag saknar våra skratt och samtal varje dag så det gör ont i hela mig. Shabbat Shalom från ett soligt Barcelona!

  Svara
 • Ja vi är bara några få procent i världen, ja i världen som faktiskt har det så pass bra som vi har det. Blir nästan tårögd när jag tänker på det. Vi lever i ett rikt land på många sätt. Vi har yttrandefrihet och demokrati. Kvinnor är inte underkuvade som i många länder som lever 100 år efter oss tyvärr. Bara vi inte hamnar där… I många länder nära oss, närmare än vad vi tror har man ingen religionsfrihet. Man straffas om man går i kyrka. Osv osv… Jag är glad att jag har tro på Gud och fritt kan gå i kyrkan o be till honom. Gud är god! Ha en välsignad dag fina Hannah ♥️ Tusen kramar på dig från mig ♥️♥️🌟

  Svara
 • Känns fint att du är ärlig o delar med dej av ditt liv till oss, även när det är jobbigt🙏🏻 livet, en bergochdalbana.. ibland är det bra att stanna upp o vara tacksam, även om det inte är lätt!
  Tacksam för en fin varm höst 🍂 Tacksam för mina barn, systrar o vänner .
  Ha en fin helg🧡

  Svara
 • Jag är tacksam över min man jag haft i 29 år. Han är fantastisk på många sätt men inte alla. Iaf en gång i månaden vill jag slå en stekpanna i huvudet på honom och gräva ner honom i trädgården… om vi haft nån 😂
  Sen är jag tacksam över våra fyra barn och två barnbarn. Jag är också tacksam över mitt jobb som jag älskar 🥰. Att få undervisa 27 st 6 åringar fem dar i veckan är underbart ❤️

  Svara
 • Jag är tacksam att vi efter fler års försök fick vår dotter i måndags. En frisk, super söt tjej.
  Tack livet. 💓🙏

  Svara
 • Till dig Z med familj❤️ Grattis till er dotter! Vilken ynnest! Till Dig Hannah ❤️ Tack för att du är så fin och delar med dig av allt.. både glädje och sorg! Kram Lena

  Svara
 • Åhh stort grattis till er lilla tjej 🥰

  Svara
 • Anonym och Marita

  Tack fina ni <3

  Svara
 • Du är så fin Hannah! Lika vacker insida som utsida. Önskar jag kunde ge dig en riktig styrkekram. Jag sänder massor mer ljus och kärlek till dig. ❤️

  Kram från Orust

  Svara
 • din blogg är verkligen från allas vår vardag….tack….i varje hem är det storm ibland när man har barn allt ifrån uppfostran,bråk,livet i allmänhet och det är så fint när man skriver om det
  du har en fin blogg som vi är många som gillar
  inte bara flash,stress,och instagramvänligt
  tack hannah….livet är precis så här för alla familjer fast det inte syns på sociala medier

  Svara
 • Tack för en fin blogg. Vi har ett litet gammalt hus som vi kämpat med att renovera upp i många år. Min mormor sa en gång när hon var här på kalas: ja tänk, till och med utrymme för att kunna baka dessa goda bullar har ni, vad mer kan man begära i livet? Det fastnade hos mig i en känsla av att vara tacksam för det lilla enkla men kanske viktigaste. Här finns kärlek, husrum, mat och till och med nybakat ibland 😊

  Svara
 • Älskar att läsa din blogg den är så äkta har följt dig i många år💕 skickar en stor kram till dig och trevlig helg 🍁

  Svara
 • Har gjort en lista på jobbet vad jag är tacksam över. Man fastnar vid de man inte har o är negativ så jag brukar vända mig till min lapp. Nu ska jag t.o.m. skriva de på datorn så jag ser den där nedvarvning dag när jag jobbar ❤️

  Svara
 • Hej Hannah!
  Livet är verkligen inte enkelt! Och allt ”perfekta” spyr jag verkligen på, det är som du säger; bara yta. Livet är mer än så, och det är väl det som vi alla borde vara öppnare med! Denna ytliga värld vi lever är inget för mig! Jag vill diskutera om livet, dvs det som inte är perfekt. Sådana samtal älskar jag!!
  Tack för du visar du är mänsklig och vågar prata om det! Bloggar där livet bara är underbart är ingen blogg för mig. Tack för DIN blogg❤️

  Svara
 • Kloka ord från en fin kvinna 🙂 så är livet o det vet vi alla & din blogg är varm & äkta Hannah ta väl vara på dig & familjen o njut vad du kan denna lördagen bamse kram

  Svara
 • Tacksam för att vara född i Sverige… där sjukvården är ”gratis” till skillnad mot tillexempel USA. Tacksam för alla fantastiska sköterskor och läkare på onkologen. Tacksam för att de räddat mitt liv genom cytostatika, strålning, masektomi. Tacksam att de håller koll på min malign cancer. Tacksam för att vakna varje dag i mitt 39åriga liv, tacksam för livet🙏❤

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Åh chicken taco ser verkligen gott ut!

  Svara
 • En del tycker att visa det perfekta och Sedan utlämna allt annat Är att inspirera andra. Och att det är då man ska (Förväntas) inspireras,
  Jag tror att visa mixen av det Som är perfekta stunder bra och dålig stunder Är det som inspirerar en människa mest och bäst.
  Det är då man känna en gemenskap människor emellan
  Det gör inte (Känslan) avundsjuka.
  Jag tycker det ä inspirerande med människor som visar livet Lite som det är och hur man tar sig framåt i det. Framåt i det som vi alla mer eller mindre kan känna igen oss lite i och som också är en framgång I livet att ta sig genom. Inte bara framgång i sådant som ger status som det med perfekta jobben, husen och välklädda barn dyra kläder. Visst är det inspirerande med. Men det behövs en balans.
  Jag tror vi behöver mixen av hela livet för att genuint inspireras och må bra.
  Det är bra att du är ärlig med saker och inte bara sitter och tycker man kan ta förgivet Att alla borde ju bara fatta att den ytliga fasaden man lägger ut på sociala medier är oäkta och falsk, att det är mottagarens fel som får ångest. Men många mår dåligt för att det tror att något är fel när livet bara är just som livet är. För sociala medier gör något med hjärnan hos många. (Utan att valt det själv)
  Att våga visa flera sidor än en sida tror jag är en bra börjar För att inspirera.

  Jag övar mycket tacksamhet.
  tacksamhet och självmedkänsla.

  Svara
 • Och som jag säger: Efter en skitvecka kommer en lite bättre vecka!

  Svara
 • Hej.Jag har sett din soppa här i bloggen flera gånger och skulle önska att jag skulle kunna göra den.Kan du inte bara skriva vilka ingredienser du har i den och själva fonden ser ju så himla god ut.Det är väl nötkött som du gör den på.mvh Yvonne J

  Svara
 • Fint skrivet och hoppas att det redan har vänt! För lyckan hade inte känts så bra om inte det vore för alla misslyckanden;)

  Svara
 • Tolka mig rätt men så skönt att läsa detta i din blogg. Läste den ganska regelbundet fram till ni flyttade till Spanien men slutade för att din värld alltid kändes så perfekt. Ni verkade ha det perfekta äktenskapet, fina barn, fint hus, härliga vänner och kul hela tiden. Kände till sist att det perfekta livet var så långt från mitt eget liv att jag slutade läsa. Numera läser jag lite sporadiskt. Förstår att du inte kan skriva allt med tanke på media men uppskattar ärliga inlägg om verkligheten och det operfekta livet.

  Svara
 • Fint skrivet och mycket viktigt inlägg! Kram

  Svara