Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:25 | december 17, 2020

Inget som inte går att laga

Hej igen min vän. Åh vad jag ser framemot julafton. Kommer bli så kul att köra live, laga mat tillsammans, tramsa, skratta, dela med sig av allt mellan himmel och jord, lotta ut massor av fina julklappar och bara vara.

Idag när vi kollade kameror och ljud samt planerade lite för hur vi ska genomföra vissa saker så kändes det precis om när vi spelade in Systrarna Graaf förra året. Med andra ord mycket skratt. Kissa-på-sig-skratt. Glädjekiss som jag kallar det 🙂

Okej! Veckan har gått i ett. Haft några riktiga rövdagar men också underbart mysiga och fina stunder.

Veckan började skit. Grät typ från morgon till kväll och mitt i allt så lyckas jag backa rakt in i grannens bil. Huvudet och själen har varit som i ett töcken. Längtar till ett nytt åt för då ska jag må bra! Lämna sånt som skaver och gör ont och våga släppa på mycket som jag inte vågat tidigare.

Lite så här ska året starta 🙂 (bild lånad av @broderauttexten).

Vad har du för känslor just nu om livet, kärlek, jobb och vardag?

Jag har känt mig lite som grannens billykta. Trasig. Men inget som inte går att laga.

Istället för att lägga mig och deppa så har jag tagit en pw varje morgon. Med vikter i händerna har jag gått en timme med Ewa. Flåsandes bredvid varandra. Älskar när man kommer hem efter turen, varm, rosig, svettig på överläppen men mössfrisyr. Nöjd och glad.

Skönt också att ta lugna skogspromenader med Kakan.

Igår var det dags för minijul med flickorna. Imorgon vinkar jag av dom för pappajul.

Det är ju inte alla år jag får fira jul på julafton tillsammans med alla mina barn men det betyder inte att vi missar något. Vi har bestämt att vi firar jul en annan dag helt enkelt. Som nu, då skapade vi julafton igår istället, från morgon till kväll. Det är kärleken och gemenskapen, med några av dom man älskar, som gör det. Jag har gjort detta i 19år och kanske vänjer jag mig aldrig på riktigt men jag gör det bästa av det.

Jag fixade och bakade kavring och pepparkaksmuffins. Det doftade ljuvligt i hela huset och jag kände mig som värsta bullmamman 😉

Visst blev dom fina? Och dom var vansinnigt goda också. Hittade receptet hos min vän Fnulan. Här!

Skylten ovanför stämmer men man borde lägga till att äta nybakat varmt bröd med massor av smör också.

Kakan chillade på sin favoritstol när jag juldukade.

Röd klänning och tomte-förkläde.

Det fick bli lite spanskt inslag på vårt julbord också. Padrones. Mmmm.

Lite mer bröd-skryt 🙂

Den här lilla tussen ska till frissan snart. Att jobba med att klippa hundar måste vara mycket lönsamt. Galet svårt att få tid.

Liv var klapputdelare.

Bästa minijulen.

Har jobbat hos syrran idag och när jag och tjejerna kom hem i eftermiddag var det så städat och härligt hemma. Allt stök från gårdagen var borta och det doftade ljuvligt. Finns knappt en bättre känsla… jo en renbäddd säng.

Vi kommer lotta ut presentkort på julstädning på julafton. Så håll ögonen öppna så kanske du har chansen att få det och kunna lägga fokus på annat än städning! Kika in på min IG Story där jag tipsar om en städ-tävling 🙂

Men ett sånt här kort som jag och Liv fick av Vida slår nog alla varma känslor i kroppen. Vi fick två julklappar som aldrig tar slut. Pussar och kramar.

All Kärlek ♥️


28 kommentarer28 kommentarer om “Inget som inte går att laga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh så fint Hannah! Man kan nästan känna den magiska julstämningen… sådär mysigt som en saga, tomtebobarnen vid jul. Vet att vi bara får inblick i en bråkdel, men er kärleksfulla familj går inte att ta miste på. All frid & kärlek❤🙏

  Svara
 • Mina känslor… Hmm, ja. Upp och ner. Vill lämna min man efter 16 år tillsammans. Ena dagen så är jag redo och känner mig stark, andra dagen gråter jag mig till sömns och tänker om mitt beslut.
  Ska bara överleva jul- och nyårshelgen. Sen är det dags! Tror jag…

  Svara
 • Då befinner vi oss i exakt samma sits. Styrka till dig! ❤️

  Svara
 • Åh, känns skönt att veta att man inte är ensam i det just nu. Vi klarar detta. Jag är vet om att jag är värd så mycket mer. Kram ❤️

  Svara
 • Har varit där och lämnade min man efter 23 år tillsammans. Tre barn hade vi också. Den värsta tiden var innan. Sen när jag väl tog steget blev allt lättare. Så det blir bättre sen och du kommer få ny energi när du ser det går bra.

  Svara
 • Gör inte det. Tänk på barnen. Familjen är den enhet Gud har skapat och han ger kraft att klara utmaningarna. Det blir inte bättre nästa gång. Gräset är inte grönare på andra sidan. Barnen går bara sönder. Utmaningen ligger i att laga inte ta sönder. Men har du inte familj, blir ingen annan lidande och då är valet ditt. Men jag skulle ändå inte ge upp.

  Svara
 • Du blir extra snygg i rött och vitt! 🙂

  Svara
 • Mår helt fantastiskt! Bytte jobb i höstas, trivs med livet, går från klarhet till klarhet. Jag och min man ska skilja oss efter många år ihop. Båda mår grymt bra och är helt överens och fina vänner. Så glad att jag förändrat det som inte var bra. Ser fram emot att forma mitt liv precis så som jag vill ha det!

  Svara
 • Ursäkta om jag lägger mig i sånt som jag inte har med att göra. Om du har gjort en större operation så vet jag att följden blir ett väldigt, oerhört dåligt mående. Jag vet ju ingenting men hjälp måste finnas. Om det nu är det!

  Svara
 • Tog bort min livmoder pga kraftiga blödingar pga tumörer..tror hannah berättat om det..

  Svara
 • Hur gör man för att vara med på julafton? Jag kommer nämligen vara ensam då mina döttrar firar med sin pappa

  Svara
 • Då ska du fira med oss. På lördag morgon kommer vi berätta mer på Nyhetsmorgon samt här på bloggen kommer det ligga direktlänk. Kram 😍

  Svara
 • Jag trivs med tillvaron. Har roligt jobb även om jag ibland är sååå trött på det. Är singel sedan mer än tio år tillbaka. Men för det mesta är det bara SÅ skönt. Är 35 år gammal. Jag hoppas träffa en man som själv inte har barn. Men svårt i denna åldern kan jag tänka mig. Kanske finns nån som tänker som jag… 🥰 Vill gärna sterilisera mig eftersom jag inte vill ha några barn men vet inte ens hur det går till och är rädd för operation. Kanske borde höra mig för 😅 Eller läsa mer på Google. Men just nu ingen panik. Kanske någon annan här inne som har erfarenhet av det? Kanske låter knäppt i vissas ögon att sterilisera sig. Men bättre det än att bli gravid o göra abort. Känner ibland att det är nåt fel på mig som kvinna att inte vilja ha barn. Vet inte men jag är inte ensam om det… Dock har jag syskonbarn som jag älskar mer än allt på denna jord. Nä, nu blir det sängen. Tidig morgon imorgon. God natt fina du ♥️♥️♥️

  Svara
 • Hej! Jag har steriliserat mig efter tre barn då jag har svårt med preventivmedel. Kontakta din gynekolog för undersökning så får du sen remiss till op. Ingreppet var smidigt och gjordes genom titthål då jag var sövd. Varken ont eller komplikationer efteråt. Lycka till!
  Kram💗

  Svara
 • Tack C för din kommentar. Tro det eller ej men den gjorde min kväll 😊 Har funderat på detta i ett par år och det känns rätt i tid att göra detta. Kram ♥️

  Svara
 • Min sambo lämnade mig i januari efter 5 år ihop. Hans dotter i ett tidigare äktenskap tyckte att vi tillbringade för mycket tid ihop. Han satte inte ner foten utan dansade vidare med henne. Flyttade hem till henne i väntan på sitt eget hyreskontrakt. Samma dag som han flyttade sina saker lade han nyckeln på mitt soffbord och tackade för tiden tillsammans med mig. Sedan den dagen har han inte svarat på mina sms.
  Nu längtar jag efter en nystart med ett nytt år, 2021!
  Kram till er alla och speciellt till dig Hannah❤

  Svara
 • What? Låter som om det är hans förlust och inte din. Kan han inte sätta ner foten för pappas prinsessa? Frågan är väl vem som drar det kortaste strået – han eller hon? Jag skulle vilja säga att du definitivt tagit hem en storvinst nu! Du sörjer det du TRODDE du hade – glöm inte det varje gång det bubblar upp till ytan!

  Svara
 • Men usch vilken man! Var glad att du slapp undan en sådan man och hans hemska dotter! Kram

  Svara
 • ”Sätta ner foten”? Skilsmässobarn känner sig aldrig riktigt hemma med förälderns nya partner. Det har Rädda barnen med sin megaundersökning ” Barn i skilda världar” konstaterat! Det är inte tänkt att vi ska bryta ihop träffa ny bryta upp träffa ny. Det går helt enkelt emot skapelsetanken. ”Till man och kvinna skapade han dem” att leva ihop i ETT livslångt förhållande!

  Att skylla på barnet är riktigt lågt. Trampa på den svaga du, men det kommer bara slå tillbaka på dig själv!

  Svara
 • Men..känns att du vill fööör mycket för att Du är finaste 🤩🤩🤩försök nu att tänka på DEJ FANTASTISKA dej..njut nu du o fina syrran🙂dina barn finns alltid💞kram från mej 5 barns mor❤

  Svara
 • Sååå fint och mysigt du gör det <3 Det är så bra o man kan vara flexibel och då blir det bäst för barnen <3 Jag måste bara fråga vad hundbädden heter eller vart du köpt den? Har ingen hund men barnbarn 😉 och barn verkar ju älska den 😉 🙂 Kram till dig Hannah <3

  Svara
 • Promenader gör susen tycker jag, rensar hjärnan samt får frisk luft på köpet 🙂 ha en bra adventshelg!

  Svara
 • Svårt att hitta tid för hundklippning
  Prova
  https://www.facebook.com/hundklipperi/
  Sigtuna Hundklipperi

  Svara
 • Ångesten över barnen är störst! Hur överlever man varannan vecka? Vi borde starta en grupp där vi stöttar varandra!! 😊

  Svara
 • So far har jag mina i stort på heltid men sen i framtiden kan vi starta en grupp 😆😆

  Svara
 • Kommentaren var avsedd att hamna hos ”anonym” och Ullis. 😂 Denna teknik… Men tack för att även du svarade Hanna!
  Trevlig helg! ❤️

  Svara
 • ♥️

  Svara
 • Hej vill så gärna veta var du köpt din superfina taklampa i vardagsrummet?
  👌🙏

  Svara