Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:58 | januari 11, 2021

Trygga Borg

God måndag vacker. Hoppas din vecka har börjat bra. Här har vi varit trögstartade. Skolan börjar imorgon så tog sovmorgon och åt frukost länge. Nu är barnen ute och leker i snön och jag har tråkigt pappersarbete och annat att stå i.

Tjejerna är lyriska över denna härliga snö. Jag likaså. Det första dom gjorde när vi kom hem igår var att dra på sig sina varma kläder och bege sig ut i snön för att åka pulka.

Jag blev inte bara glad över snön utan också över att bo där jag gör med så många bra och fina grannar. Någon vänlig själ hade skottat min uppfart. Tagit sig tiden att gå till mig och skotta bort snön. Lika fint som min närmsta granne som alltid tar in min post när jag är bortrest (mest räkningar så jag brukar förtränga att posten ens kommer) och ställer ut mina sopkärl när jag inte är hemma.

Små saker i vardagen som värmer hjärtat något oerhört och tacksamheten bubblar över inombords.

Det ska man aldrig glömma bort, att det är ofta dom små gesterna som man oftast blir gladast över. Så enkla att strö om sig och dela med sig av. Kostar inget men ger däremot tillbaka massor. För att skänka ett leende och få ett lite förvånat men ännu större tillbaka… det finns inga pengar i världen som kan köpa.

Så skotta grannens uppfart, le åt någon på stan, bär någons matkassar till bilen, sträck ut en hand till någon som är ensam, ge plats på bussen… ja du fattar 🙂

Igår kväll tände vi ljus och så blev det korvstroganoff till middag.

Steker falukorv, fina bitar av morötter och gul lök i massor av smör sen i med tomatpuré, lite chilisås, krossad tomat, salt och peppar och grädde. Riktigt fet och god vispgrädde. Serverar det med jasminris. Barnens favorit.

Älskar vårt hem. Det är så mysigt och tryggt. Mycket har hänt här i krokarna, ska Gudarna veta, men ingen förstör vår trygga borg.

Har haft mina mattor på tvätt men nu när jag fått tillbaka dom så vill jag knappt lägga ut dom igen. Lite kalare känsla men lättare att städa 🙂 och sen ger lampan så fint sken och mönster på golvet. Eller hur?

Triss i glada tjejer och kärlek.

Blev så full i skratt när jag såg denna. Det är verkligen så jag. Visade texten för Liv och hon utbrast ”Det är ju exakt du mamma!”. Jag älskar att vinka till människor jag kör förbi med bilen. Vinkar och ler hysteriskt. Ofta blir dom ju glada men dom tänker även resten av dagen ”Vem sjutton var det?”. Så lätt är det att vara i någons tankar en hel dag 😉

All Kärlek ♥️


4 kommentarer4 kommentarer om “Trygga Borg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Läste ett så fint citat i Björn Natthiko Lindeblads bok:
  ”Alla du möter
  utkämpar en kamp
  som du inte vet någonting om
  Var snäll
  Alltid”

  Svara
 • Vi har en sån fin granne på landet. När maken bröt ryggen och vi inte kunde åka ut på flera månader klippte han vårt gräs. När vi kom en jul var uppfarten helt igensnöad, då kom han med sin stora skyffel och hjälpte oss. När midsommar blåser bort fixar han väggar åt oss på altanen. Helt fantastiskt snäll människa.

  Svara
 • För några år sedan var jag ute och gick tidigt en morgon när en bil åkte förbi och någon vinkade. Jag vinkade tillbaka och undrade vem det var. Bilen kom tillbaka och någon vinkade igen och så även jag. Tredje gången stannade bilen och då såg jag att det inte var någon jag kände. Mannen i bilen undrade om jag ville ha skjuts någonstans! Gissa om jag fick bråttom hem och nu förtiden är jag inte lika snabb på att vinka tillbaka när jag inte ser vem det är😐

  Svara
 • Sjukt mycket snö, jag fick gå till jobbet tog en timme att pulsa dit!Här blir det prins stroganoff, för gubben min fick sjuk mycket korv i julklapp från jobbet.Välkommen hem föresten hälsar småländska!

  Svara