Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:09 | januari 13, 2021

Våga prata

Hej min vän. Allt väl?

Jag och barnen ska strax sticka och handla ved, snöskyffel (kan ju inte förvänta mig att nån snäll granne gör det åt mig hela vintern 🙂 ) och annat som kan vara bra att ha nu när kylan slår till lite mer. Utrusta oss 🙂

Sen ska vi hämta Kakan som har varit hos min mamma nu när vi var bortresta. Där har hon nog blivit rejält bortskämd och tycker nog det är trist att lämna sin kompis Aston (mammas hund). Men vi saknar henne och nu är det dags att komma hem.

Mitt hår ska få långvila nu från färg och fix…

Så jag lär nog ha mössa på mig typ hela tiden snart.

Har ett stort foto- och intervju-jobb nästa vecka men efter det så får utväxten bli hemsk och håret vara.

Har ingen att vara snygg för ändå 😉

Igår var jag hos min grymma psykolog. Började gå hos henne innan jul och det är så skönt att få komma dit och prata och gråta samt få verktyg och hjälp. Tanken är väl på sikt att gå djupt och reda ut allt möjligt från barndomen men det får bli små steg i taget.

Tycker att det kan vara lite tabubelagt att våga prata om sånt här men jag tror att det är viktigt också att våga dela med dig av att man inte är ”perfekt” och mår toppen hela tiden. Alla har vi nog något som ligger och gror inom oss, tynger oss eller kanske gör att vi undrar varför man är på ett visst sätt. Vi är nog många som måste bearbeta saker, få förståelse, styrka, självkänsla och mycket annat.

Jag måste tex jobba på att ha en starkare sköld runt mig, rusta mig bättre och låta pilarna studsa av.

Kanske ska jag få lite inspo av Mulan som jag och flickorna ska se ikväll 🙂

Krigarprinsessan.

Tror den är så bra. Blir popcorn och stora täcket i soffan ikväll.

Kram ♥️


20 kommentarer20 kommentarer om “Våga prata”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja, kan lätt vara något av de viktigaste sakerna för oss människor. Att prata! Att en så enkel sak kan vara så svår för så väldigt många. Tackar min lyckliga stjärna att jag har fått det med mig att ta tag i saker innan de hinner bli kris och katastrof! Bra att du har tagit tag i det, Hanna. Det kommer att bli jättebra men låt det ta tid. Det finns ingen quick-fix och innan det blir bättre blir det oftast sämre, men det vänder. Heja dig!!

  Kram och lycka till <3

  Svara
 • Håller med dig, Maja! Gick i terapi i 6 år när jag var 25-31 år för att lösa knutar från barndomen och förstå mönster, sammanhang och mig själv bättre. Upplevde att det ”lossnade” efter 2-3 år, sedan fick jag separationsångest och ville inte sluta En ynnest att ha gjort detta. Hannah, fint att du träffat en bra terapeut! De växer inte på träd. Inte en person som du heller:) Var rädd om Dig! Kram från ett regnigt Paris (det lyser en stjärna för var och en av oss;-)

  Svara
 • Vad heter din terapeut? Letat länge men svårt att hitta riktigt bra och pålitliga utan att man plötsligt ska vara vän med både terapeuten och alla andra som går hos ”hen” 🙏

  Svara
 • Tycker det viktigaste är att vara snygg och fin för sig själv och inte för någon annan. Så klart skall man gå till psykolog om man behöver det, ingen annan som bestämmer hur man mår eller känner.

  Svara
 • Oh ja! Det är jag förste ”man” att hålla med om. Men mitt hår måste verkligen vila… Och menade det där med glimten i ögat. Kram

  Svara
 • Känner verkligen igen mig i det du skriver. Har blivit lite starkare sen jag fick barn, men nu kan jag bli så orolig över barnen att jag går sönder, så detta skulle jag behöva prata med någon om <3

  Svara
 • Det är starkt bara att ha den insikten att ta hjälp och stark är du för att bara våga och göra allt du gjort i hela ditt vuxna liv är kurage isig. Så tankarna de kan man behöva få ordning på ibland och känslorna. mvh Rika

  Svara
 • Hoppas du får hjälp, prata är ju bra även med vänner det kan kännas skönt att ventilera. Jag hoppas allt löser sig och du får en inre frid.
  Kakan löser säkert en del med sin charm men inte allt😅.
  Kram 💕

  Svara
 • Jag önskar du hade ett radioprogram eller ngr för du har så luuuugn och grundad röst. Och bästa skrattet.

  Du verkar väldigt cool och samlad och lagom galen.

  Tycker absolut att man borde lufta mer att man går till psykolog. Det är ju proffs på beteende och alla skojar ju ändå om sig själva och sitt slit. Slit med diverse. Att inse att man kanske skulle kunna agera mer konstruktivt mog sig själv o andra är väl bara sunt.

  Jaja. Tycker det är jättebra med psykolog. Man tvingas se inåt. Omgivningen mår bra av det, man själv mår bra av det.

  Kram på dig

  Svara
 • Hm, håller inte med om att man ska bygga pansarsköld, det blir sällan bra på andra hållet. Jag tycker att du är grym och att du ska vara stolt över allt du klarat av, att du vågar vara sårbar och dig själv! Krigarprinsessa känns inte du. Det finns säkert smartare sätt att inte känna sig trampad på eller sårad. Fortsätt att vara vacker på in- och utsidan, det känns mer Hannah! 🙂 Kram

  Svara
 • All kärlek, du behöver inte bevisa något för oss! Kram

  Svara
 • Borde inte du sitta i karantän i 14 dagar, då du varit i Spanien!

  Svara
 • Nej

  Svara
 • Sådana här onödiga kommentarer kan vi vara utan. Jag TROR att Hannah som vuxen människa kollar upp sådant!

  Svara
 • Alla kan ju verkligen behöva få prata ut med jämna mellanrum. Tror inte någon mår bra av att gå och hålla inne sina tankar och känslor.
  I övrigt så instämmer jag om att det är sjukt avkopplande att unna sig att sidda vid brasan nu över vintern och elda på 🙂

  Svara
 • Du kommer vara fab trots utväxt! Jag förstår mellan raderna att du inte mår toppen just nu men jäklar vad du strålar och är snygg ändå 🙂 När jag mår skit ser jag ut därefter men du har ett naturligt fräscht utseende. Önskar dig all lycka <3 Kram.

  Svara
 • Tack Lena <3

  Svara
 • På ”möss-bilden” ser du så jäkla fräsch och snygg ut! Vad använder du för rouge på den bilden? Luminoso frå Milani?

  Svara
 • vilken ras är lilla söta kakan? Var har du köpt den fina rosarutiga tröjan du har på dig.

  Svara
 • Hon är blandning av Shihtzu och Lhasa Apso. Skjortan är från Lindex. Kram

  Svara