Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:39 | januari 27, 2021

Skoluniform

Hej min vän. Allt väl? Hoppas det.

Jag är på jobb inne i stan. Avskyr att köra bil i stan men kom fram ordentligt. Körde lite fel dock och fick gå en mil kändes det som. Men nu sitter jag här och tinar, snart redo att få på mig ansiktet.

Studio Polhem. Dagens location.

Just nu får syrran sitt ansiktet.

Vi ska plåta hela dagen för tidningen Amelia. Kommer bli wow 🙂

Annars har dagarna rullat på i vanlig ordning. Barn, träning, matlagning, lite jobb och vardag.

Tagit promenad längs med strandpromenaden tillsammans med Ewa.

Känner mig lagom fixig också, nöjd med mig själv… installerade min nya skrivare, skrev ut alla viktiga papper och fakturor, ordnat och sorterat i min kvittolåda, köpt kuvert i olika storlekar och fått iväg blanketter till olika instanser. Bl a till tjejernas nya skola. Dom kom in på engelska skolan till hösten. En helt ny skola som kommer öppna dörrarna i Sigtuna. Så lyckliga tjejer när antagningsbeskedet kom häromdagen.

Nu längtar dom. Det enda som gjorde dom lite besvikna var att det inte är skoluniform om man vill ha det. Det hade dom velat ha. Slippa tänka på vilka kläder man ska ha hela tiden och ingen risk för att känna att man kanske inte är tillräckligt ”rätt”. Jag tycker iofs inte att dom ska behöva tänka så i tidig ålder men jag håller å andra sidan med om att skoluniform vore nåt.

Som i England. Där har man väl det i stort sett på alla skolor.

Kan nog minska mobbning mm. Sen ska alla så klart ha sin fria vilja, klä sig som man vill osv men jag tycker om tanken på att ha skoluniform.

Det kommer bli en lång dag så till middag får det bli hemkört eller så köper jag med Donken på vägen hem. Men imorgon ska jag laga denna kycklingrätt som min bästa vän Jessica tipsade om.

Balkankyckling med ruccola från Jennys Matblogg som du hittar HÄR! Ett middagstips till dig med 😉

By the way. Vilken besvikelse i måndags när det inte kom ett nytt avsnitt av Your Honor! Fick hålla tillgodo med några avsnitt av How to get away with murder istället.

Kramar ♥️


7 kommentarer7 kommentarer om “Skoluniform”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej,
  Är era barn två/tre språkiga nu efter era år i Spanien? Vi bodde utomlands i två år och de var flytande på 6 månader ( 5 år och 8 år). Det håller i sig än och det har gått fyra år sedan vi flyttade hem till Sverige igen.
  Fin och trivsam blogg:)

  / Susanne

  Svara
 • Så mysigt med promenader❤️Man känner sig både gladare och lite piggare efteråt. Var stolt över dig själv som fixar allt!
  Kram

  Svara
 • Kul att dina barn kom in på Engelska skolan i Sigtuna. Mina två började i den i höstas nyöppnade Engelska skolan i Upplands Väsby och vi är verkligen toppenöjda och barnen med. Så bra skola måste jag säga.
  Tack för en fin blogg! Alltid så vänligoch trevlig stämning här 🙂

  Svara
 • Balkankyckling, intressant, jag själv är från Balkan. Kanske vågar jag mig på att själv laga detta, jag som inte alls är bra på just matlagning ???? Men gott ser det ut att vara iallafall. O låter gott. Ajvar som man har i är ju för gott. Mor min har gjort egen ajvar och den blev godare än köpt. Kul med Amelia också, att du och syrran ska vara med där ???? Kram going ♥️

  Svara
 • Min man kommer från England och kan intyga precis det du skriver om skoluniform. Syns inte vilka barn som har det knapert hemma och minskar mobbning.
  Min äldsta dotter går på engelska skolan i Halmstad och älskar sin skola, hade gärna åkt dit på helgen också om den varit öppen, så stort grattis!

  Svara
 • Vad kul, Bea! ☺ Min son går också på IES i Halmstad, åk 6. Trivs väldigt bra. Vilken åk går din dotter i?

  Svara
 • Grattis! Bästa skolan, båda mina tjejer går i Lund, trivs jättebra och pratar flytande engelska.

  Svara