Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:58 | maj 3, 2021

Längtan till norr

Hej min vän. Hoppas helgen gjort dig gott.

Ny vecka, nya prövningar. Känns som det är så mycket prövningar hela tiden. Kan inte livet bara få flyta på, iaf så man hinner samla energi och ork att tampas med skiten. Jaja, det är väl bara så det är. Får vara glad för att mycket ÄR bra också.

Tur att man är hårdhudad och klarar av det mesta. Kavlar upp ärmarna bara.

Längtar upp till norr. Till lugnet. Vill fara upp dit nu och vandra på fjället och i skogarna och bara vara. Det ger ett sånt lugn och fyller hela kroppen och sinnet med energi.

Vi har pratat om att hyra husbilar och bila upp till Jokkmokk och sen vidare till Kvikkjokk med barnen. Låta dom få uppleva magin där. Hoppas och håller tummarna att vi kan det. Har inte kramat min mamma på över ett år. Men snart så!

Brukar alltid köpa med mig vackra samesmycken när jag är uppe men när inte det har gått så har jag beställt från JooJewellery. Hon är så grym på dessa hantverk. Får mig att känna mig lite närmare mina rötter.

Dags att rösta också till Sametinget. Fick hem allt häromveckan.

Stolt.

Jag och flickorna premiärgrillade igår. Tunnbrödsrulle med krossad potatis, räksallad, sallad, tomat och rostad lök i. Liv åt dock mer rostad lök med tunnbrödsrulle 🙂

Gött!

Snart hoppas jag kunna lufta mina körvar. Ta fram utemöblerna och sitta i sola på altanen med bara ben och kaffekoppen.

Mysigt har vi oavsett men nu längtar jag till sommaren.

All Kärlek ♥️


20 kommentarer20 kommentarer om “Längtan till norr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är dina föräldrar vaccinerade Hannah?
  Låter väldigt roligt med husbil.
  Jag är husvagnsägare o älskar campinglivet.
  Åker du iväg med syster och hennes barn då?
  Lycka till????

  Svara
 • Dom har fått sin första spruta nu ???????? Så snart kan vi umgås och kramas igen. Ja, tanken var allihopa ♥️

  Svara
 • Hei????
  Har samma tenkende tar prøvningarna
  Aldrig slut.Hinner knapt læra meg
  Mobilen så kommer det en ny.
  Samma med pc .programmer.Biler.
  Cykler.m.m.Nær man lykligast att bara
  Vare lukta på sina blommor o titta ut.
  Kram❤

  Svara
 • Använd din möjlighet att rösta, är du väl insatt i frågorna de olika kandidaterna driver?

  Svara
 • När Utsi fick gå får fler samer rösta överhuvudtaget!

  Svara
 • Nä, jag tror att Hannah blundar och pekar och den fingret hamnar på röstar hon på… Jisses.

  Svara
 • Varför tro så dåligt om folk?

  Svara
 • Ellen jag tror inte heller att Hannah är så insatt.

  Svara
 • Tänk vad fel du kan ha då. Jag är insatt och engagerad. Detta är väldigt viktigt för mig. Men så klart är ju heeela mitt liv och allt jag gör, och allt som händer i livet, dokumenterat här 😉 Nästa gång sitter jag kanske och skiter.

  Svara
 • Ha ha… underbart svar!????
  Jag hade tappat det fullständigt av att jämt få kritik vad man än gör ska någon besserwisser ifrågasätta.
  Så jättefint att du engagerar dig i din släkts, samernas val & berättar på bloggen. Fruktansvärt hur Sverige behandlat
  minoritetsfolken historiskt????

 • Sara Therese jag är ingen besserwisser utan jag har full koll.

 • Åh känner samma, när tar skiten slut?
  Vi har haft sååå många motgångar i vår familj senaste året, måtte det vända snart.
  Som tur är har vi varandra i alla fall, och kan känna oss trygga i det.
  Man får kämpa på helt enkelt, men man måste även få bryta ihop ibland.
  Bara släppa taget och låta allt komma ut i en riktig fulgråt.
  Kram på dig!

  Svara
 • Hej,

  När kommer er bok, bokklubb och podd igång? Kul att följa er lite galet knäppa ladies.

  / Susanne

  Svara
 • Tänker att det måste vara svårt rösta i valet till sametinget då man inte är aktiv och lever långt från näringen ???

  Svara
 • Älskar era årliga bilder från norr och vad snygga smycken du köpt dig ???? Riktigt fina, min smak ♥️ Jag håller med dig, vissa perioder i livet går man igenom mkt på en o samma gång. Det vill liksom inte stilla sig. Men sen har vi också val på hur vi ska handskas med olika situationer. Inte alltid så lätt att ”ta det då”. Jag har precis som du katastroftankar. Men jag tänker att allt alltid annars löser sig och har löst sig. Jag försöker att inte förstora upp saker o ting, värre än dem är. Du förstår nog vad jag menar. Älsk på din blogg ????

  Svara
 • Hej kära Hannah. Ja jag längtar också till Norrland.Är från Norrland men bott nu i snart 24 år i Stockholm.Längtar efter alla mina nära och kära som jag har där.Ett av mina barnbarn har jag inte sett i verkligheten ännu pga Corona.Tycker att allt är jobbigt,men försöker se det positivt att snart må det väl vända och man får åka och träffas. Kram och tack för en riktigt varm och fin blogg.

  Svara
 • Ja dessa ständiga prövningar, jag vet hur du känner. Man hinner aldrig landa innan det smäller till igen på nåt håll. Det tar på krafterna men du verkar vara en stark och handlingskraftig kvinna och samtidigt så ödmjuk, fortsätt bara framåt.
  Kram ❤️

  Svara
 • Ja, så är det…När skiten träffar fläkten och man precis torkat rent, så kommer nästa ”shitstorm” ! ????

  Svara
 • Hej fina Hannah ..undrar vilka vitamin tabletter du tar och om dom hjälper tacksam för svar kram

  Svara
 • Hej ???? Jag tar syrrans ”All in One Love” från Better You samt mjölksyrebakterier för magen. Brukar även ta gurkmeja men den är slut. Kram!

  Svara