Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:58 | september 8, 2021

Linsgryta

Hej fina vän. Här hemma är det lite av en sjukstuga. Liv har inflammation i örongångarna och jag är inte heller hundra i kroppen. Men med mycket vila så brukar man piggna till.

Liv har fått droppar för sin öron och går runt med fetvadd och hör knappt något. Men håller modet uppe.

För mig får träningen vänta denna vecka och kurera mig i lugn och ro. Jag och tjejerna ska upp till min älskade pappa i helgen så vi måste bli helt bra.

Gjorde min goda linsgryta häromdagen. Jag hade även i köttfärs men går ju lika bra att köra vegetariskt. Så god och enkel att göra och barnen älskar den. Fick en del frågor om receptet så varsågod 🙂

2 gula lökar

2,5 dl gröna linser

Ca 3 hg köttfärs

5 stora morötter

6 potatisar

Drygt två liter vatten

3-4 msk tomatpure

2 grönsaksbuljongtärningar

Salt, Peppar och spiskummin. Min portion hade jag massor av cayennepeppar på.

Fräs hackad lök, lägg i färsen som du fräser till den får en fin färg. Lägg över allt i en gryta. Slå över vatten och de sköljda linserna samt de delade morötterna och potatisen. Rör ner tomatpurén. Krydda med salt och peppar. Låt soppan koka upp och sjuda tills linserna, morötterna och potäterna är mjuka (ca 30 min).

Till servering: Citronklyftor, massor av pressad citron över grytan… och en klick cremé fraîche.

Kram ♥️


8 kommentarer



8 kommentarer om “Linsgryta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Ser mkt gott ut 😋🤤 Själv är jag urkass i köket men detta verkar inte så svårt att göra. Din blogg är verkligen en mix av allt ♥️👌 God natt finfina!

    Svara
  • Linsgryta är verkligen jättegott, jag brukar ha i Vitlök också. Jag lovar att om du kan läsa och följa ett recept så kan du laga mat😉

    Svara
  • Krya på sig Liv!

    Svara
  • Hoppas ni kryar på er! Du är en inspiration. Har själv haft sjukstuga hela veckan, varit själv då man är på resa, sjuk själv och otroligt efter på ett kul men stressigt jobb. Och träning ska vi inte ens prata om. Så blir det ibland. Livets berg o dalbana. Ha en fin helg!

    Svara
  • Tack fina Emma ♥️

    Svara
  • Tack för receptet, körde med vegofärs i, var sååå gott.

    Svara
  • God linsgryta. Men alldeles för mycket vatten i ditt recept.

    Svara
  • Det är väl en smaksak. Mitt recept så jag vill ha det så 🙂

    Svara