Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:52 | september 10, 2021

En säljares (mar)dröm

God fredag min vän. Hoppas att du mår bra och är vid gott mod. Här har äntligen alla blivit bättre och vi kan bege oss upp till mina pappa i Älvdalen om några timmar.

Är inte supertaggad på att köra så långt men bara att dra i sig några koppar kaffe så håller jag mig pigg. Tycker inte om att köra bil långt, är hellre medpassagerare och tittar ut genom fönster, läser eller kollar på film.

En av nackdelarna med att vara ensam att alltid behöva köra 😉

Igår åt vi kräftor hemma hos Ewa. Åtets första lilla kräftskiva. Solen sken och vi satt ute på hennes baksida. Det var ju så skönt och varmt långt in på kvällen. Tror det var sommarens sista dag. Nu är det bara att ställa in sig på höst.

Men nu när man känner att sommaren är över så släpper min ”sommaren-är-över-ångest”. Nu kan jag mer acceptera att det blir höst och tycka att det blir mysigt att elda i kaminen, tända ljus och mysa runt i raggisar och härliga stickade tröjor. Eller? Jo, nu ska jag vara positiv 🙂

Älskar min kofta från Zadig & Voltair. Den har jag haft användning av idag.

Vida och Julia dekorerade bordet och gjorde fint.

Mmmm, har verkligen längtat efter svenska goda kräftor.

Har knappt sovit inatt för att jag har varit så arg. Jag är nämligen en säljares dröm då jag har så svårt att säga nej och vill inte göra någon besviken. Dock slutar det alltid med att jag själv blir besviken, överkörd och många kronor fattigare. Men ibland har jag iofs blivit nöjd och köpt mig fina bambustrumpor, ljus, träningskläder och saker från jultidningar när drivna barn och ungdomar stått utanför dörren.

Häromveckan stod en säljer från Allente utanför dörren. När dom står där på farstukvisten är det ännu svårare att säga nej än då någon ringer.

Blev i stort sett övertalad att skriva avtal på nytt abonnemang hos dom, köpa ny router och säga upp mitt så väl fungerande bredband hos Telenor.

Blev lovad guld och gröna skogar. Det skulle vara så smidigt, bli billigare osv osv. Jag behövde inte alls samma hastighet som jag hade trots att vi alltid är minst fyra i hushållet som streamar, jobbar och pluggar från datorer och Mio som game:ar.

Men nu visade det sig att jag visst måste ha samma hastighet för att det ska funka här hemma. Så nu höjdes kostnaden och jag betalar MER än innan. Sen loooovade dom att komma och installera allt åt mig samma dag som mitt Telenor stängs ner. Men det kan dom tydligen inte nu så vi sitter utan Wi-Fi i en vecka. Kanske i-landsproblem men Mio pluggar hemma och jag jobbar hemma… och det är nice att kunna titta på Netflix när man vill.

Ringde och mailade för att försöka säga upp det. Men två veckor hade gått och ångerrätten gått ut. Jag blev så ledsen att jag, skamligt nog, började gråta i telefonen. Nu sitter jag med mycket högre månadsavgift, massor av filmkanaler som jag inte ens vill ha, extra utgifter för att skicka tillbaka min gamla router som jag inte har kvar originalförpackningen till och installationsavgift, inget Wi-Fi och väldigt dåligt humör… och avskyr Allente. Vill ha tillbaka mitt Telenor.

I stället för en säljares dröm ska jag nu bli deras mardröm. Vill inte bli lurad igen.

All Kärlek ♥️


39 kommentarer39 kommentarer om “En säljares (mar)dröm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan inte konsumentkontakt eller allmänna reklamationsnämnden hjälpa dig? Tänker om fler blivit lurade…. Jag har lärt mig att säga nej direkt innan försäljarna ens säger vad dom vill!

  Svara
 • Nej! Ska bli mitt nya ord 🙂 Kram

  Svara
 • Kram till dig finaste Hannah. Det där lät inte alls kul. Jag har blivit västa elaka kärringen när någon trugar på en saker. Man känner sig så hemsk,men man vill inte bli lurad. Kör försiktigt. Jag brukar själv köra till Norrland,och håller med att det är tråkigt att köra själv. Kram. Mvh Siru

  Svara
 • Kram till dig med Siru ♥️

  Svara
 • Kontakta konsumentombudsmannen i din kommun. Du har alltid ångerrätt på köp har jag för mig, oavsett vad det är för köp. /Nina

  Svara
 • Hejsan!! Vet precis hur du känner..Ha oxå blivit lurad ett x antal gånger..gå ju på dr gång på gång..???? men icke nu ha jag lärt mig min läxa,bättre sent än aldrig ????..så så mysigt ut med en tjock tröja hade svettats fullständigt om jag hade haft den på mig nu…bor i Blekinge å här skiner solen & 23 grader varmt. Kör försiktigt å ha en härlig helg. Kram❤❤

  Svara
 • Har så svårt att säga nej och vara bestämd men nu ska jag jobba på det. Härligt med sol. Här är det molnigt och svalt. Trevlig helg! Kram ♥️

  Svara
 • Mitt trick har blivit att bara säga ”nej tack” direkt liksom, och försöka le ha-ha, och INTE gå in i nån diskussion alls om något för då känner jag oftast att jag inte riktigt vet vad jag talar om och då blir man ju lätt övertalad. Har också gått på många smällar och det enda som funkar för mig är att säga nej direkt. Lite surt kanske men det finns inget liksom mellanläge för mig – om dom börjar prata om hemlarm t ex (har haft nån försäljare här) så måste jag bara säga Nej tack och sen om dom frågar ”har du larm redan” osv så säger jag bara tack men jag är inte intresserad. Och försöker le ha-ha. Som surtant men vad gör man…

  Svara
 • Jag säger alltid nej till en säljare som knackar på min ytterdörr för jag vet vad jag har o har alltid det bästa.

  Svara
 • Det har tagit så mycket energi av mig det här så jag orkar inte. Dom vann ????

  Svara
 • Hej..
  Känner igen mig i detta….har varit sån…men nu…om jag över.huvud.taget svarar….så säger jag ..”jag ska inte ha nåt”..bestämt å lugnt…innan dom hinner säga nåt ens….
  Lika så bra det….
  Ha det så bra hos din pappa…
  Kram

  Svara
 • Trots att det gått över 14 dagar så kan köpet återkallas om dom lovat saker som inte gäller! Ring till Hallå konsument som är rikstäckande, jag fick otrolig hjälp av dom. Jag blir galen när säljare ljuger. Lycka till!

  Svara
 • Orkar inte bråka. Får bara bita i det sura… Tack för pepp! Kram

  Svara
 • Hota dom med att gå ut till pressen, då blir det nog fart på dom. Kan du inte ta tåget till din pappa?

  Svara
 • Fanns inga bra tider dit och hem tyvärr. Kram

  Svara
 • Nej nej nej hjärtat. Du har 14 dagars full ångerrätt från den dagen det är LEVERERAT! De 14 dagarna börjar inte när du skriver på. Snälla orka samla ihop lite kraft och ring och säg (inte fråga) att de ska ta tillbaka rubbet och återställa allt! Ta fram det du skrivit på, det ska stå där! När man blir erbjuden saker i sitt hem som man inte själv eftersökt, så har man mycket längre och starkare ångerrätt! Snälla orka, du ska inte ha det så här! Eller be någon med stark röst ringa för dig! Skickar massa kramar!!!!
  Louise i Vellinge

  Svara
 • Fina du, har också blivit lurad… till slut gick det ruttna företaget i konkurs. Rätt åt dem. Det kunde dem allt ta när det inte gick rätt till. Hatar att bli lurad och på ett så fult sätt. Jag gav mig inte. Ringde till Tre och fick rätten på min sida. Ge dig inte. Dem ska inte få vinna. Skriv eller ring o överklaga. Det tar lite tid men sen blir det säkert löst ♥️ Kram snyggHannah!

  Svara
 • Jag säger alltid nej till en säljare som knackar på min ytterdörr för jag vet vad jag har o har alltid det bästa.

  Svara
 • Jag har kommit på ett jättebra sätt att hantera försäljare på ett trevligt sätt utan att gå i fällan. Jag frågar om dom har någon hemsida (och det har ju dom allra flesta), att jag ska läsa på den och att jag sen hör av mig om jag är intresserad. Tips! 🙂

  Svara
 • Eller jag brukar alltid säga att Maken jobbar med vad dom nu än säljer, då ger dom sig snabbt ????

  Svara
 • ????????

  Svara
 • Jag kunde också vara så tills dess jag lärde mig (av andra) att ljuga. Nu när någon ringer så måste jag precis boarda ett plan, gå in på ett teamsmöte. Eller ringer på dörren, vad skönt att få prata med någon för vi sitter i covid och karantän, de ringde precis från skolan ungen sjuk.

  Svara
 • Så tråkigt att det inte blir som lovat. Jag har som flera av oss gått på dyrbara nitar.
  Mitt tips är att oavsett vad de säljer så har jag bindningstid ett år framåt. Eller så har jag jobbmobil när de vill pracka på abonnemang.
  Lån Och försäkringar = Jag jobbar på bank så det kan ingen matcha ????????????
  Ha det fint hos din pappa. Kör försiktigt.
  Kram

  Svara
 • Inte alltid så lätt att säga nej. Är det telefonsäljare så är det lättare men när de står utanför dörren…jag brukar säga att jag aldrig tittar på tv, det är maken som är tv-tittaren och jag tar inget beslut om tv. Så säg att det är fler i familjen som ska vara med och besluta så de får återkomma…en del återkommer aldrig????

  Svara
 • Halloj! Gjorde exakt samma grej! I maj, väntar ff på rautern, kommer aldrig fram till kundtjänst (kan inte vänta i kö när jag jobbar & blir aldrig uppringd). Det blev mycket dyrare & har inte haft Wi-Fi sedan i mitten av juli trots att jag betalar för det! Eller som kundtjänst sa – du kan köpa en annan rauter ????. Konsumentverket har många arga allentekunder som klagat på deras metoder men det är svårt att göra något & få hjälp. Jag har oxå gråtit i telefon & är så arg på både allente & mig själv att jag kan spricka!!! ???? Nu blev jag extra-arg igen????

  Svara
 • Jag läste deras recensioner, urusla. Trist företag…

  Svara
 • Ett företag lurade min gamla mamma totalt. Hon har/hade trygghetslarm och det funkade inte ihop med vederbörande firmas lösning – plus att de tog hennes telefonnummer hon haft i hela sitt liv..Gav henne en lösning som, asså – hon surfar inte, har ingen dator osv… Arg som ett bi ringer jag upp en fjortis som påstår att han har videoinspelning på att hon tackat ja. Visst säger jag. Men tog du reda om om hennes övriga behov täcktes då? Ehhh vaddå? Trygghetslarm på fast telefon kontra bredband ? (Det här e några år sedan nu.)Näe säger han.. Så då förklarar jag för honom vad han gjort. Då ska han ha 5000 spänn för att ordna upp det.Då hotade jag med att ringa Konsumentvägledaren på kommunen. För en lögn – är alltid en lögn. Då släppte de henne och krav och allt!Och har de sagt att du inte behöver ditt och datt och sedan visar det sig att de ljuger. Då ska konsumentverket veta det! För ju fler som anmäler desto bättre. Skaffa NIX till alla telefoner och öppna inte dörren när de ringer på. Jag har fått en fot i dörrspringan en gång med en baby i famnen: gaaaah vilka gravidhormoner jag hade rusande då asså,hahaha….de två sprang flera mil kan jag lova…Du e alldeles för snäll Hannah!

  Svara
 • Har oxå blivit lurad fast det gällde mobilabonnemang. Efter det säger jag ALLTID nej. H a t a r att bli lurad!

  Svara
 • Nej, ge dig INTE.

  Säg upp abonnemanget om du inte fått modemet installerat. Gör det skriftligen via mejl. Åberopa ej pris som sagts när du sålts varan samt modemet inte kommit. Du har rätt att göra detta, hävda att du vill ha förlängd ångerrätt iom modem samt prisbilden.
  Sen tecknar du nytt igen med Telenor.

  Svara
 • Blir så arg när jag läser detta. Att de bara har mage och stå och blåljuga en rakt upp i ansiktet:( det måste vara ett speciellt folk som väljer att jobba med sånt här. Själv skulle jag aldrig fixat det. Har oxå varit en mes rent ut sagt och nästan bett om ursäkt för att jag inte är intresserad. Det märker de direkt och ger sig på sitt drömoffer:/ nu sätter jag bara upp handen med ett leende o säger bestämt nej tack inte intresserad men ha en fin dag! Då ger de sig. Nu går du bli tuffare ????

  Svara
 • Vart har du köpt koftan? Eller är den från någon tidigare kollektion? Jag kan inte hitta den någonstans.

  Svara
 • Jag har bråkat så mycket med dem. Kommer aldrig mer välja Allenye, de e sämst. Äntligen har mitt abonnemang gått ut.

  Svara
 • EXAKT det där hände oss. Säljaren sålde in saker och vissa förmåner som inte alls stämde i verkligheten. Vi blev lovade en ny rauter men den kom aldrig och när vi ringde så ingick inte den. Fick den ändå trots det men jag har aldrig i hela mitt liv varit så arg när jag pratade med en försäljare. Som också skrattade mig i ansiktet och mena på att säljarens ord står högre när vi blev helt grundlurade!
  Nu sitter vi låsta med deras abonnemang ett år till…. Aldrig mer sen!!!! Vi betalar så mkt mer än innan, hade också Telenor.. förstår din känsla, grät också. Vi försökte anmäla till Konsumentverket men de kunde inte hjälpa oss, dock sa dom att de har många fall från de företaget, Allente. /Emelie

  Svara
 • Skulle aldrig köpa något av en försäljare som knackar på dörren. Vill jag köpa något, byta abonnemang eller byta försäkringsbolag ringer jag själv!

  Svara
 • EXAKT det där hände oss. Jag sa nej i dörren men han var påstridig så mannen sa ja. Han lyckades övertala oss, erbjöd ny rauter och viaplay m.m. Samt att det skulle teckna Wi-Fi i hela huset.. det skulle vara gratis och ingå. Vi väntade och väntade men varken modem eller rauter kom. Ringde, då visade det sig att rauter inte alls ingick som han lovande. Efter mkt om och men fick vi en gratis (efter att ha ringt och överklagat), när nya abonnemanget började gälla hade vi haft dessa hemma i två veckor, så vi kunde inte återkalla då. Då började ena saken efter den andra strula och saker som han sa skulle ingå, ingick inte! Jag har aldrig i hela mitt liv varit så arg när jag pratade med kundservice. Vi ville prata med en chef och berättade allt, att han lovade saker. Vi hade det nedskrivet från honom på ett papper. Men att prata med en chef fanns inte på kartan, hon skrattade i princip åt oss. Kontrakten vi skrev på fanns inte heller skickat till oss, vi överklaga detta till reklamationsnämnden men det finns kryphål hit och dit. Där emot sa dom att de hade massor med kunder från Allente som anmält dom. Så summa kardemumma, nu sitter vi med en bindningstid på 2 år och en mkt högre summa än vad vi haft från början.

  Kommer aldrig i hela mitt liv välja dem igen.

  Svara
 • Men nej vad trist och synd!! Du är för snäll, och dessa företags drömkund. Nästa gång, avbryt deras säljsnack direkt och säg att du redan har det som de vill sälja på dig och att du kommer att höra av dig OM du är intresserad av deras produkt/tjänst. Simple as that! Detta blev en tråkig men nyttig läxa, kanske?! Allt gott.

  Svara
 • Så tråkigt…
  Jag har läst din blogg i många år o alltid uppskattat den. Jobbar på Lidl sedan 17 åt tillbaka o har tyckt det varit kul att läsa att du varit nöjd med butikskedjan. Men nu kommer jag tyvärr att sluta följa dig för min dotter jobbar på Allente o hon gör ett jättebra jobb där. Tycker att det du skrev om Allente inte va så schysst. Du är en vuxen kvinna o hade dessutom ett hembesök o där skrivit på vad ni kommit överens om o att du faktiskt har ångerrätt så skyll inte ifrån dig!

  Svara
 • Okej. Tråkigt. Tyvärr är det ju så att alla inte kan bli nöjda och i detta fallet så var det inte bara säljarens fel. Men din dotter gör säkert ett mycket bättre jobb och får nöjda kunder.

  Svara
 • Ja Hannah jag känner igen mig. Även jag är så lätt lurad. Fast jag har faktiskt blivit bättre. Men jag har också svårt att säga nej till olika säljare. Jag kan känna att jag är elak om jag skulle säga nej till en försäljare. Men jag kan inte köpa allt. Jag har ju knappt med det jag redan har. Nej nu ska jag skriv i min egna blogg som bygger på Aftonbladets vi 5 frågor.

  Svara