Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:41 | september 29, 2021

Vaktar templet

Hej vacker. Igår kom flickorna hem. Dom landade sen på kvällen så vi var inte hemma förrän vid midnatt och somnade ännu senare. Resan hade gått jättebra. Dom reste själv över helgen till sin pappa i Spanien. Så duktiga.

Liv är så ordentlig och håller ordning på hennes lite mindre ordentliga syster 🙂

Jag som är så kvällstrött körde ett Soma move-pass på kvällen nere på WE, duschade och åt popcorn och godis för att inte somna till innan jag skulle hämta dom.

Tittade på serien ClickBait och den höll mig vaken med all spänning.

Jag och Kakan åkte ut till Arlanda vid 23-tiden och väntade på älsklingarna.

Kakan spanade efter dom.

Gylli. Tips på att få henne att sluta skälla?? Rasen är ju en vakthund. En tempelvakthund som vaknade hem och kloster i Tibet.

Jo tack. Vakta gör hon. Lite för mycket.

Detta är inget tempel och vi är inte munkar Kakan!

Skäller på allt och alla och står vid dörren och spanar och på stolen i köket för att se alla som går förbi så hon kan skälla på dom. Så jobbigt. Men utöver det så är hon den mysigaste, snällaste och lättaste hunden. Så gosig och lugn och bara finner sig i allt.

Kom med tips gärna! Uppmuntrar henne med en godbit när hon är duktig och lyssnar när jag säger till att hon inte ska skälla. Men det hjälper föga.

Kram ♥️


17 kommentarer17 kommentarer om “Vaktar templet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ta bort henne ifrån fönstret och visa henne att det är inte hennes uppgift att vakta, du har koll på läget! Samma sak när någon kommer, ta bort henne ifrån dörren och låt henne inte hälsa förrän efter ett tag, visa att du tar hand om besöket och hon kan slappna av. Det handlar om att lära hunden att den inte behöver vakta sin familj, vi tar den rollen.

  Svara
 • Så brukar jag göra. Särkilt när det kommer besök eller ringer på dörren. Vid fönster har jag svårt att alltid ha koll. Tack Louise 🙏🏼

  Svara
 • Försök att lära henne skälla på kommando, har du tur kommer hon förstå att man bara får skälla när hon får kommandot.

  Svara
 • Hej

  Kan du inte kontakta Fredrík ” Hundcoach ”Steen så kan han träffa kakan och ge dej tips och visa
  Lycka till
  Kram

  Svara
 • Får söka upp honom 🙂 Kram!

  Svara
 • Prova LAT-metoden. När hunden väl lärt sig vad den går ut på är den lättapplicerad på många olika saker, mänskor, ljud osv. Kräver såklart träning under lång tid, men quick fix brukar hjälpa föga, bättre att få hunden att samarbeta med dej där den samtidigt verkligen lär sig ett nytt beteende istället för att bara undvika att utföra ett beteende. Låter kanske svamligt men gör stor skillnad för hundens självförtroende och arbetsmotivation.

  Svara
 • Får nog söka upp en hundcoach och få hjälp med detta. Tack för att du tog dig tid och skrev. Kram

  Svara
 • Hade inte ni en stor brun hund också..? Var är den?

  Svara
 • Nej, har aldrig haft en stor brun hund.

  Svara
 • Min vovve (lhasa apso) älskar att sitta på uteplatsen/balkongen. När hon lägger ett skall lyfter jag in henne i sovrummet. Efter ungefär 14 dagar med denna procedur så har hon lärt sig att på balkongen är man tyst. Men har jobbat med henne så sedan valp.. hon är 1 år nu. Förstår din frustration men de går att minimera iaf ❤

  Svara
 • Tack Emelie 🙏🏼 Så mysig ras utöver ”vaktigheten”.

  Svara
 • Hej, vi har en mix mellan shih tau och Bichon havanaise som också är världens goaste, men rätt skälig. Försökte med alla tips, men inget funkade. När min svärmor kom på besök sa hon att vi skulle köpa en vattensprayare. Du vet en sån som man sprayar blommor med. För varje skäll blev det en spray. Kändes lite hemskt i början, men det funkar! Nu behöver vi bara ställa fram vattensprayen på bordet om hon skäller, så slutar hon!

  Svara
 • Använder också ”blomspray”, efter att sprayat ett par gånger så räcker det nu att bara hålla i sprayen och säga ”Tyst!” Glöm inte att berömma när det blir rätt…(något jag ibland glömmer😳)

  Svara
 • Jag hade problem med en katt som kan vara ganska högljudd. Tills jag kom på hur jag bryter: Jag låtsats fräsa som en katt. Det går hem direkt, oavsett vad jag inte vill han ska göra. Så fräser jag: Tsshhh
  Och ordet INTE har jag förbjudit mig själv att använda.. tror har blir förvirrad av det. Verkar som om han inte har kläm riktigt på vad det betyder. INTE jama…Han lyssnar liksom inte alls då… däremot om jag låter illa som katt … du slutar han direkt. Ganska drygt när huse går tidigt på morgonen och när räven är utanför…osv.. Har gjort allt för mig iallafall och nej såklart inte min egen ide´t: tittade på ett tv program där de gjorde så..funkar hur bra som helst…

  Svara
 • Ge inte godis i anslutning till att hon skäller, då kan det tolkas som belöning för skällandet. 🙂
  Vi har en hund som skäller mycket men jag tränar genom att ge godis nä han tittar på mig efter att han har sett någon t.ex. gå förbi. Numera tittar han på mig direkt istället för att skälla och får då godis.

  Svara
 • Anti-skall halsband? Det är ju effektivt och ganska ”snällt” tycker jag. Det finns lite olika typer av anti-skall halsband. Några som bara piper eller vibrerar vid skall och sen finns det något som ger henne en dusch av citrus när hon skäller.
  Du får forska lite…

  Svara
 • Ha en blomspruta med vatten som du sprutar på henne, rakt i ansiktet varje gång hon skäller. Hon kommer bli blöt och efter ett tag brukar det räcka att man tar fram sprutan.

  Svara