Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:41 | september 30, 2021

Höstskruden

God morgon min vän. Hoppas din dag börjat bra och fortsätter så.

Jag sitter med mitt morgonkaffe och vaknar till liv. Nu har det där lugnet lagt sig. Morgonlugnet när det är som bäst.

Tittar ut på min altan och känner mig grym som fixade med alla utemöbler igår. Nu är allt ”inslaget” i presseningar och presentsnöre. Hade inget annat snöre 🙂

Blev livrädd när jag tog upp ena presseningen och en stor groda hade flyttat in under den. Den blev lika rädd som jag och hoppade högt och gav ifrån sig ett lika högt ljud som jag.

Blev lika rädd som när jag sen stod och borstade tänderna och såg att det rörde sig på väggen.

Avskyr kryp.

Nu har jag verkligen accepterat hösten och blir bara lycklig inom mig när jag ser naturen byta skrud. Höstskruden i eldiga röda och orangea färger. Ska vackert. Glöm inte att titta upp när du är ute. Lätt att bara stirra nedåt men då missar man så mycket.

Vida sa imorse, vid frukosten, att hon älskar ett träd vid lekparken som är rött och skiftar i olika röda nyanser. Gillar när barnen ser det vackra också.

Vida och bästisarna Alva och Julia hänger alltid efter skolan. Så roligt att sitta och lyssna på deras tankar och språk när dom diskuterar olika saker över mellisen. Gullungar.

Igår lagade jag en kål- köttfärsröra med grädde och potatis samt lingon till.

Så gott! Finns det nåt bättre än sås och potatis?! För det var mycket gräddsås i den där blandningen 🙂 mmmmmmmm.

Lätt att göra också. Fräs bara vitkål mjukt och även köttfärsen så den får färg (i smör). Blanda ihop det, pressa i vitlök, höll över grädde, salt och peppar och sen låter du det stå och gegga ihop sig gött.

You are enough. Du räcker till. Ord att bära med sig idag.

All Kärlek ♥️


20 kommentarer20 kommentarer om “Höstskruden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för en jättefin blogg! Älskar att läsa den, får så många bra tips, alltifrån mat till kläder till vågtänger😀men också har du så fina tankar om saker och det är kul att få följa med i lite av ditt liv😀ha en fin dag! Kram Emma

  Svara
 • Tack Emma! Glad du gjorde mig nu 🥰 Kram 🤗

  Svara
 • Jag håller helt med fantastisk blogg som jag älskar att läsa!
  Ha en fin dag!
  Kram Linda

  Svara
 • Så fint du har det😍Älskar att läsa din blogg!
  Får man fråga vart den fina pallen i köket är ifrån??
  Massa kramar M💜

  Svara
 • Så fint du har det😍 Älskar att läsa din blogg! Får man fråga vart den fina pallen i köket är ifrån?
  Massa kramar M💜

  Svara
 • Tack fina Hannah för så fina inlägg.Att läsa din blogg gör verkligen ens dag.Du börjar alltid med så fina ord.Nu blev jag riktigt sugen på kålpudding när jag såg din köttfärs och kålröra. Så det blir till att köpa vitkål och göra det någon dag. Ha en fortsatt fin dag. Kram Siru

  Svara
 • Gillar att du är så jordnära ,och all mat ser så god ut du lagar helt i min smak 🙂kram🙂

  Svara
 • Hösten är verkligen en tid jag gillar om det inte öser ner varje dag då förstås. Den har tyvärr oxå sina baksidor vad gäller dessa ”kärr” spindlar då 😱jag har riktig skräck o får panikattacker som håller i sig minst 10-15 min när jag ser en sån i mitt hem. Det är skitjobbigt och jag går runt på spänn hela tiden. Helt sjukt att man kan vara så rädd för ofarliga kryp. Nu när jag såg spindeln på din vägg så rös hela jag men scrollade snabbt förbi 😂

  Måste ju läsa vidare då jag håller med de andra här att din blogg är så mysig och fin trots spindlar 😉💕

  Svara
 • Älskar din blogg kära fina du! Den ger en så mycket ♥️ En blandning av allt…

  Svara
 • Tack för tipset om hårtången. Jag köpte en!

  Svara
 • En stor svart hund då? Skaffade ni inte den i Spanien?

  Svara
 • Ja, Schnapps. Peters vakthund. Han är där och vaktar.

  Svara
 • Hej!
  Har du och Maggan ingen kontakt? Du kommenterar inte hennes Instagram längre, inga bilder på henne eller att du skriver om henne i din blogg.
  Man gratulerar väl syrran när hon är förlovad?
  /Tess

  Svara
 • Tänkte inte kommentera först men tar mig friheten att göra det. Har du inte tänkt på allt som sker bakom stängda dörrar?!? Bara för att det inte syns nånstans offentligt betyder det inte att hon inte har grattat sin syster. Jag tror att Hannah och Magdalena står varandra nära. Bakom kulisserna händer nog mer än du och många tror…

  Svara
 • Ja , det tror jag också.

  Svara
 • Jag gratulerar inte min familj på instagram, det gör jag i egen hög person utanför sociala medier. Kanske är det likadant för andra. Ganska troligt till och med.

  Svara
 • Håller med Maja! Så sorgligt att folk nuförtiden tror att saker som inte hänt på sociala medier har inte hänt alls!

  Svara
 • Ja precis. Det är väl nackdelen med sociala medier…

  Svara
 • Hon har gratulerat förlovningen. Gå in på Den blivande mannens Instagram har hon skrivit där

  Svara
 • Vilken tur…

  Svara