Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:03 | oktober 21, 2021

Stinkskåp

God morgon min vän. Här har dagen börjat med plugg vid köksbordet för Liv. Flera årskurser på skolan som måste plugga på distans nu pga corona. Dom får komma tillbaka efter höstlovet.

Jag dricker mitt morgonkaffe och håller mig ajour innan jag smiter en sväng till gymmet.

Livan. Min fina stora tjej.

Igår kväll bjöds vi hem till Ewa på middag. Mysigt att samlas och äta middag mitt i veckan och slippa laga den själv 🙂

Ewa och Blanca stod för matlagningen.

Blev massor av goda rätter från deras matkasse. Kyckling, kött och pasta med olika tillbehör.

Apropå mat så måste jag prata kök. Mitt håller på att förfalla. Det ser fint ut på ytan men öppnar man luckorna och ser vad som gömmer sig så är det hemskt. Lite som vissa människor. Fina på ytan men ruttna inombords 🙂

Särskilt ett skåp är inte så roligt. Det luktar vidrigt. Har tagit ut allt från skåpet, kollat igenom alla tallrikar och skålar, torkat ut mm. Men ingen skillnad. Vissa dagar luktar det värre än andra. Nästan så att lukten kommer från själva skåpet/trät?

Stinkskåpet. Luktar död. Vad kan det vara???

Så här börjar det lossna också på luckorna.

Trist. Men köket har många många år på nacken.

Lukten, stanken är dock förbryllande.

Jag vill fixa och möblera om hemma nu när jag hjälpt och stylat i andras hem. Man ser så mycket man vill göra om, får inspo att byta ut och piffa till. Vida och Liv vill också göra om på sina rum. Man behöver inte göra så mycket för att det ska kännas som en större förändring.

Kram ♥️


24 kommentarer24 kommentarer om “Stinkskåp”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag säger inte att det är så men det kan vara en råtta som ligger död i ngt tomutrymme bakom skåpen. Du kanske ska ringa ditt försäkringsbolag och fråga om de kan hjälpa dig att få reda på vad det är.
  Hoppas att det löser sig! Kram

  Svara
 • Åh fyyy! Tänkt tanken också faktiskt. Men det har luktat till och från i ett år. Känns som om det vore en råtta så skulle den vara förmultnad nu. Men sant, ska ringa försäkringsbolaget. Kram!

  Svara
 • det stank i mitt sovrum, och jag hittade en död mus i byrålådan bland mina trosor:/ vile inte slänga mina underkläder, körde de i 90 grader tvätt. har fortfarande mardrömmar om musen som kom vilse bland mina mushållare haha

  Svara
 • Åh, fyy vad vidrigt! Stacksrs dig! Med vänlig hälsning, livrädd för ????

  Svara
 • Tror också på död mus/råtta.

  Svara
 • Om det skulle vara en mus, råtta så hade hela huset, i alla fall hela köket luktat som f.n han jag säga. Varit med om det och det var den mest unkna doft jag känt ????är nog nåt annat.

  Svara
 • Du har nog råd att göra om hela köket. ????????

  Svara
 • Man behöver ju inte, och behöver inte vilja, utföra allt man har råd med. Hur skulle det se ut om alla skulle göra allt man har råd att göra?

  Svara
 • Ja hur skulle det se ut!? Alla vill inte göra om eller ändra men tänk va roligt för de som vill 🙂

  Svara
 • Läste på monasuniversum för ett tag sedan då hon hade samma problem. Det var själva skåpet (materialet) som luktade. Läs där så kanske du får tips????

  Svara
 • Kolla termosen! Har du haft varm choklad i den kan den stinka något fruktansvärt.

  Svara
 • Precis min tanke. Det luktade kräk i vårat skåp och det visade sig vara en termos som var diskad men stått för länge innan med innehåll. Samma sak med shakes. Sonen är dålig på att skölja ur direkt så trots disk luktar det satan. Bara och slänga 🙁

  Svara
 • Ett litet billigt tips…..sätt en burk m ättika i skåpet….utan lock naturligtvis…har alltid en burk ståendes under bänken där man slänger sopor o matrester…????

  Svara
 • Är det skåpet bredvid fläkt och utsug? Kan läcka någonstans och dra in lukt där kanske?

  Annars testa att sätt in en skål med ättika och torka sedan ur med vatten, ättika och diskmedel för att se om det försvinner.

  Död mus luktar sötaktigt äckligt, men brukar inte hålla i sig mer än ett par dagar upp till en vecka för sen torkar de in.

  Svara
 • Vi har ett IKEA-kök och när vi städar och torkar av luckorna så luktar det kräks (riktigt jobbigt) och då är inte våra luckor spruckna eller liknande, vi måste vädra jättemycket för att få bort det. Kan det vara så att materialet luktar mera när luckorna är lite trasiga och ännu mer när de blir fuktiga? Har googlat lite och det verkar som det också kan vara färgen på lackade MDF-luckor som kan lukta illa. Hoppas du får ordning på det, inte roligt när det luktar illa i ett rent och fint hem.

  Svara
 • Det här är också IKEA. Tack för tips. Kram!

  Svara
 • Jag har skåp som luktar ”gubbsvett”, det är oxå gjorda av MDF-skivor, IKEA-skåp allihopa. Mkt märkligt. Lukten kommer o går, luktar inte död råtta, men luktar konstigt.

  Svara
 • En gång i tiden hade jag ett set med te muggar & fat samt skålar, av keramik. De visade sig att de hade möglat, under. Tror de berodde på att de inte var glaserade undertill. Kanske kan vara något liknade.

  Svara
 • Håller med. Tror på mus. V8 hade en som hade lagt sig bakom kylskåpet. Du kan ju tänka dig hur många ggr ja tömt kylen pga som ja trott nån gammal mat.????????

  Svara
 • Hej Hannah, måste kommentera din lukt i skåpet(död) fniss. Om det har kommit nu mer och mer så kan det faktiskt vara så att en död mus ligger i väggen luktar superäckligt kan jag säga. Mina föräldrar fick så för nått år sen och den stanken var inte rolig men försvann efter ett tag.
  Jag måste också säga att jag verkligen gillar din blogg.
  Ha en jättefin kväll

  Svara
 • Jag har haft stank sen i februari, hos mig konstaterades nyligen att möss byggt bo och alltså lever i väggen. Det som stinker är deras urin och avföring – blääääää! Jag behöver ta ner väggen, ta bort deras bo och isoleringen de gått på toa i och sen försöka täppa till utifrån (lättare sagt än gjort). Men fy vilken skitstank vi stått ut med så länge! Jag lääääängtar tills huset såluktar som vårt hus igen!

  Svara
 • Ställ in en skål med ättikssprit så länge. Det drar åt sig dålig lukt!

  Svara
 • Är det ett Ikeakök?! En vän till mig har ett ikeakök ca 10 år som stinker, alltså luckorna! De har fått nya fronter.

  Svara
 • Mina föräldrar hade ett bänkskåp som luktade illa i flera år, låg en död mus under.
  Själv har jag varit med om stinkande termos, båda sakerna är ju enkla att kolla upp.
  Om det är köket/materialet så borde ju fler skåp lukta….

  Lycka till med luktjakten 🙂

  Svara