Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:11 | oktober 27, 2021

Hoarder, samlare, hamstrare…

Hej min vän. Hoppas du mår bra.

Jag har haft fullt upp hela dagen med att börja sortera mitt 43-åriga liv som ligger i kartonger.

ALLT jag samlat på mig genom åren. Verkligen allt som flyttats mellan olika hus och olika liv. Med tanke på att jag är lite av en hoarder, samlare, hamstrare…. Kärt barn har många namn, så har det blivit en hel del.

Tack älskade Mammi att du hjälpte mig idag.

Jag har bara börjat rota lite på ytan men bara nu har jag hittat William (20år) och Mios (18år) alla tänder som dom tappade som små, alla barnens första blöjor från BB (tur nog ovanvända), leksaker, alla mina böcker som jag hade kunnat öppna ett bibliotek med, serviser jag samlat på genom åren, fotografier och minnen, barnens pyssel och teckningar kläder och skor, julpynt och den ena mer knäppa saken efter dem andra men också massor av fina prylar och annat.

Men det ska bli så skönt att ta tag i det här. Detta har varit och är en stor ångest för mig. Vill helst bara att allt ska försvinna men ändå inte så klart.

Mycket har ett stort värde i mitt hjärta och andra saker ett värde för kanske dig. Inte mina barns tänder men annat 🙂

För när allt är sorterat så ska jag ha en stor bloppis. Då får du komma och rota och fynda.

Bitar av pojkarnas snuttefiltar.

En av flera tänder.

Engångskameror. Har ingen aning vad jag tagit bild på men gamla är dom så det blir spännande att framkalla.

Mios pyttelilla första Adidas-dress.

Williams små skor som han började gå i.

En tändsticksask från Chateau Marmont där jag och Peter bodde när han friade 2007.

Min bröllopsklänning.

VHS, Nintendo, massor av Nintendospel…

… och kassettband.

Tidningar jag varit med i från då jag var 16 år! Den här från Veckor Revyn var fin.

E.T som jag köpt i Los Angeles 2003.

Hittade så många Filofaxer från olika år. Allt från bl a 92 till 04.

Jag skrev upp allt som hände, likt en dagbok dokumenterade jag minsta lilla från ett telefonsamtal till läxor och känslor.

Allt var så äkta och mer på riktigt när man skrev ner det för hand, hade riktiga bilder på kompisar och kärlekar istället för att ha det i mobilen som man har nu.

Lance, Isak, William och Daniel i min filofax.

Huvva vad man gick igenom mycket som tonåring. Känslorna var så stora, så starka och ändrades från dag till dag. En bergochdalbana av allt. Ena dagen älskade man någon och var helt säkert på att man skulle göra det heeela livet och grät sig till sömns av bara tanken på något annat. Andra dagen var hjärtat krossat och den tredje dagen var man redan kär i hans bästakompis 😉

Här missade man ingenting. Min kärlek till en viss Erik hade haft 10 veckors uppehåll. Bra att jag skrev upp det 🙂

Den här lappen minns jag, som igår, när jag fick på pendeltåget av några killar jag sett på badhuset.

Skrev så här om mötet.

Och tydligen ringde min bästis till grabben med glasögon och han ville träffa mig. Ljög att jag var 15 också. Busigt.

Första kyssen.

Peter Å, Han tycktes inte rosa marknaden efter vare sig första kyssen eller när vi blev ihop. Hur många Peter fanns det?? Med tanke på att jag var tvungen att skriva Å 🙂

Kul att läsa och hitta alla diktböcker och bilder mm. Känslorna nästan kom över mig igen när jag satt där… och fick ingeting gjort mer än att rota i minneslådorna.

Det började tidigt. Vill nästan träffa på mitt tonårsjag och ge henne en kram och säga åt henne att inte vara så osäker, att tuffa till sig, säga åt henne att våga prata mer och inte stänga allt inom sig. Men mycket fick hon ner i text iaf 🙂

Den jag helst av allt skulle vilja lyfta upp och vagga tryggt är Den riktigt lilla Hannah med stora oskyldiga ögon, så fulla av oförståelse över hur någon kunde göra henne illa. Hjärtat som slog så fort av rädsla i bröstkorgen och den lilla själen som blev fördärvad för alltid. Elaka vuxna som gjort mitt lilla jag så illa. Ja dom fanns dom också. Skulle ibland vilja leta upp en jäkel och ge igen.

Nu fick du vara med på en riktig tur längs med memory lane.

Det här kommer ta tid att sortera och fixa med men hoppas jag hinner innan jul att få ihop en kul bloppisdag och slippa ångestkartongerna 🙂

Stor Kram ♥️


17 kommentarer17 kommentarer om “Hoarder, samlare, hamstrare…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilka underbara minnen att ha sparat på 😍. Skulle aldrig kunna göra mig av med något liknande. Jag har mina lådor jag också men inte alls lika spännande som dina. Har dock sparat varenda kärleksbrev eller lilla post-it lapp från pojkvänner genom åren. Även om jag varit ihop med min man i 30 år och var 18 när vi träffades så hade man ju ett liv innan 😂😂. Två låååånga förhållanden OCH en förlovning 😂😂. Skulle smälla av om nån av mina ungar skulle förlova sig som 16 åringar 🙈.
  ” Beverly Hills” 20:00 var ju underbart 🤩🤩🤩. Fanns det nått bättre än att få hänga med Kelly, Brandon, Donna, Dylan 😍 och gänget i en timme i veckan?

  Svara
 • Visst är det underbart med så många minnen samlade. Hittade också min första killes snusdosa som han skrivit på 🤣🤣 Kommer ha med mig allt tills jag dör. Jaaaa! Beverly Hills. Missade inte ett avsnitt och mina väggar var tapetserade med Brandon ♥️

  Svara
 • Nu ska jag inte göra det svårt för dig 🙂 men JAG skulle tycka det var roligt att få läsa och se alla dessa minnen av min mamma. Vad säger dina barn? Är de intresserade av dina minnen? Så underbart att få se in i din barndom/ungdom. Många kramar maria e

  Svara
 • Jag gjorde precis samma rensning för inte så längesen – gick igenom gamla dagböcker och bilder. Lika gammal som du och håller med dig om känslan av att det var mer ”äkta” förr. Det var liksom så naket och personligt när man skrev rakt från hjärtat i dagböcker eller filofaxen. Bilderna på dina dagböcker skulle kunna vara kopierade från mina – vi har till och med samma handstil. ☺️ Är också en horder som har svårt att släppa taget om minsta lilla pryl för det är ju så fantastiskt med alla minnen. Kul att se! 💖

  Svara
 • Vilken fin själ du har Hannah❣️

  Svara
 • Men ååååhh – Nintendo spel – villhööööver! Nostalgi som bara den! Vet att sonen vill ha sådana nu!Åh tänk om man gjort som du å skrivit ner. Jag säger samma sak: jag skulle vilja ha träffat mitt gamla jag! Hur häftigt! Allt ”passa in” åt helsike med det skulle jag sagt!Och en hel del annat oxå – som att det där med killar, asså det löser sig. Tänk på det nu när du snart har alla fyra som tonåringar, särskilt tjejerna… den hetsen med kläder, kompisar, passa in, val och ännu mera val… NÄ vill INTE tillbaka dit för någon längre period. Men ett kort möte ,hehehe…Tack för att du delar med dig av nostalgin!

  Svara
 • Åååh Hannah ska du sälja Nintendo 8-bitars med spel köper jag mer än gärna 💜 Jag o min man pratar ofta om det, så hade kunnat tänka mig överraska han på Fars dag med ett sånt! Så ska du sälja så gärna till mig ❤️❤️🤩

  Svara
 • Mios Adidas overall måste du behålla. Den är värdefull. Spara den till Mio själv får ett barn. Vilken underbar present du kan komma med då. Lägg den så du inte glömmer var du lagt den.

  Svara
 • Tack för att du delar med dig av dina minnen! Blev nostalgisk och log för mig själv. Underbart att du sparat det du skrivit. Själv är jag en ”slängare”, har slängt alla dagböcker och annat skrivet för länge sen. 🙈 Varför kan man inte vara någonstans mitt emellan ”samlare” & ”slängare”? 😂
  Kram från Göteborg

  Svara
 • Vilket vackert inlägg!
  Inte den lättaste uppgiften att gå igenom sitt liv på det sättet. Känslosamt!
  Blir berörd. Särskilt det sista du skrev om lilla Hannah, den lilla tjejen som någon gjort illa😢😢😢
  Blir ledsen. Upplevt likadant!
  Varmaste kramar till dig från mig.
  🙏❤❤❤❤❤🙏

  Svara
 • Åh, finaste du! Tack för att du delar med dig så mycket!
  Jag är EXAKT likadan! Sparar på allt mellan himmel och jord, och har sedan nästan ångest när jag känner att jag måste röja. Har sparat grejer som mina barn gjort i skolan, hittade en liten väska som min dotter gjort i skolan när hon var liten. Hon är nu i tonåren, och sade att hon inte bryr sig om jag sparar den eller inte, men jag kämpar så. För en liten väska, haha! Men det är bara känslan, att veta att hon suttit där i syslöjden och knåpat och kämpat med den, och kom sedan hem och var så stolt.
  Läste någonstans att man ska ta de saker som man vill göra sig av med, titta på dem och se om de gör en glad. Om ja, så ska de sparas, om nej så ska de slängas, skänkas, återvinnas…
  Lycka till med ditt röjande, det är så mycket mer än att bara ”slänga bort”.
  Varm kram,
  Anna

  Svara
 • När kommer din och din systers bok ut? 😍

  Svara
 • Undrar jag också 😊 Har läst Maggans böcker och ser fram emot deras gemensamma ❤️

  Svara
 • Jag har rensat en hel del. Känns så skönt. Ångrar det inte. Kram.

  Svara
 • Åh vad mycket minnen. Mina dagböcker och filoxar såg precis likadana ut 🙂 dikter, skrev bara om killar, den sa hej, han ringde osv. Jag klistrade även in tidningsurklipp från Okej (Niklas Wahlgren mf )på snygg killar och klistrade in och från skvallertidningar (Rob Lowe, Tom Cruise) så mycket minnen , vad roligt att du delar med dig, jag skrev också in i filofaxen när det var något bra TV program , haha . Hoppas att du får en fin helg!

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Ska du sälja Nintendo med alla spel så sälj på auktion, typ tradera.
  Det är rätt värdefulla spel du har så sälj inte på bloppis.
  Kram och ha en fin helg.

  Svara
 • Tänk vad olika man är ( och det är väl tur det ) jag skulle istället få ångest av alla kartonger .. jag slänger allt som man inte använder ,har en låda med julsaker i mitt förråd och resten tomt , älskar att åka till tippen o ösa i containern 🙃

  Svara