Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:11 | november 9, 2021

John Blund, var är du?!

Hej vacker. Alltså, vad händer med min sömn??!! Var det fullmåne inatt? Jag klarar snart inte av detta. Är en zombie hela dagarna för jag kan inte sova på nätterna. Det här var värsta natten hittills.

Jag har ju inte ångest eller mår dåligt över något så mitt huvud är ganska lugnt. Varför kan jag inte sova? Vill bara gråta och imorse så låg jag och grät över min sömnlösa natt vilken kommer att få mig att må skit hela dagen. Men bara att bita ihop.

Är inne på femte koppen nu och strax ska jag fara och jobba. Känner mig helt okej nu men tror smällen kommer vid lunch.

Brukar lägga mig samma tid som barnen och ligger och läser eller kollar en serie. Sommar sällan senare än 22. Som igår. Men jag vaknade av att Mio var upp i köket vid 23.30 och efter det var det omöjligt. Tog en sömntablett vid 01 men vaknade klarvaken igen 02 sen låg jag där. Jag Blundade och räknade får i två timmar innan jag gav upp. Då lyssnade på ljudbok, kollade film, läste bok, försökte sova igen men icke. Sen var det bara att kliva upp.

Tror vi är många med sömnproblem. Så kom gärna med tips. Har iofs försökt allt men du kanske sitter inne på miraklet 🙂

Igår pluggades det massor och vi eldade i kaminen lika mycket 🙂 Mysigt.

Nu måste jag gör mig klar och fara.

Önskar dig en fin dag.

All Kärlek ♥️


44 kommentarer44 kommentarer om “John Blund, var är du?!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina du! Jag har haft sömnproblem i ca 12 år. Tips är ju som du gör, träning, promenader. Sen kan tilläggas att ligga på spikmatta innan man sover och meditation. Jag tar också sömntablett ibland när det är riktigt dåligt med sömnen (jag lider mer av mardrömmar nästan varje natt vilket är jobbigt att vakna med andan i halsen) Jag tar 2 tabletter magnesium innan jag lägger mig (köpt på Better You) sen skulle jag prova en annan sort sömntablett där du sover djupare som du kan ta ibland när det är katastrof som i natt. Sköt om dig!

  Svara
 • Jag har sovit som en kratta sedan vi ställde om till vintertid. Blir lika besviken varje natt när jag vaknar och fortfarande inte kan somna om. Har en pocket bredvid sängen och läser tills det svider i ögonen, men så fort jag släcker lampan är jag pigg igen…

  Svara
 • Hej..
  En stor anledning till sömnbrist när man kommit över 40 strecket är ofta sjunkande östrogen nivåer. Kolla in moodmama.com
  Dom har många krämer med naturligt innehåll. Jag använder Matriarch E och Matriarch D sen 3 veckor och sover som en bebis nu😊

  Svara
 • Hej.
  Nu kommer jag in och kapar tråden.

  Är det av krämerna du sover bättre? Det står inget om dom under sömn…. Finns ju melatonintabletter oxå såg jag. Men dom använder du inte?

  Mvh Maria

  Svara
 • Hej 😊 lång historia kort:
  Matriarch D innehåller dhea som är ett ”förhormon” till östrogen och testosteron och Matriarch E innehåller estriol som är en form av östrogen. Vid östrogen brist kan man få (bland många andra symptom) sömnproblem. Det finns en sida som heter hormoni.se där man kan skriva och fråga om ”sina” problem och man får jättebra svar och som samarbetar med moodmama.com
  Jag har personligen ”funnit” mig själv igen efter att ha provat en massa andra artificiella hormoner. Självklart funkar det kanske inte för alla. Matriarch D har gett mig personligen min gnista tillbaka,jag är mycket gladare igen, tåler stress bättre,sover bättre och har mycket mer energi på dagarna. Har tyvärr inte fått hjälp av min gynekolog. Dom skriver ut något och tycker att det räcker. Men varje människa känner ju sin egen kropp och vet hur man brukar må. Hoppas att mitt svar o info kan hjälpa någon där ute 😊.

  Svara
 • Hej! Jag är lite nyfiken på om du vet vilka som ger svaren via Moodmama? De är superduktiga på att ge tips om hormonell obalans.
  Men hittar liksom ingen hemsida? Själv har jag progesteronbrist och sover dåligt vid ÄL och innan mens.

  Svara
 • Mina små tips för bättre sömn till dig är,enkla små saker,minska på kaffet under dagen…var inte på telefon el annan skärm minst 1h före godnatt.. om du ändå vaknar under natten,stilla dig i bön,börja be för alla människor som ploppar upp i din tanke,be tacksamhets böner,be för din sömn,känn hur du vilar i Guds stora famn …kram på dig och fin dag till dig!

  Svara
 • Min sömn blev katastrof i klimakteriet. Trodde aldrig att jag skulle få vara utvilad igen under några år. Det är bättre nu men strular i omgångar. Gör de enkla sakerna, tar magnesium till kvällen och försöker hålla samma tider för läggning. Det är vad som funkar bäst i alla fall.
  Vaknar alltid några gånger per natt men jag har lärt mig att inte bli så uppstressad utan ligger kvar och vilar.

  Svara
 • Det värsta är att bli väckt när man är påväg att somna /sover 😹
  Då brukar jag alltid få det svårt att somna om .

  Svara
 • Håller med! Jag har försökt få mina tonåringar att inte röja runt i köket eller andra delar av huset efter en tid på kvällen som vi har bestämt. Jag påminner och tjatar och pratar om hänsyn – och deras eget sömnbehov. Det fungerar oftast bra ändå!

  Svara
 • hej fina . har oxå sömnproblem men pga av en skadad axel, nu vet ja inte va du har för sömn tabletter , men mina är utskriva av för att jag skall kunna sova annars vänder ja mig hela tiden å gråter över smärtan. men gå till läkare så får du riktiga tabbletter, sover som en litet barn med mina hör inget, vaknar inte , kan släppa en bomb å man märker inget haha

  Svara
 • Jag har också sovit riktigt dåligt men sen jag började äta magnesium och använda tyngdtäcke så sover jag gudomligt 🙂

  Svara
 • Att inte göra nånting annat än att sova i sängen har funkat för mig. Alltså att inte ”hänga” i sängen och kolla på film, pilla med telefonen etc utan bara lägga sig där när det är dags att sova. Det är som att kroppen och hjärnan då vet att det är dags att varva ner och koppla av. Och också att ha mörkt och svalt förstås.

  Svara
 • Här kommer tips från en ofrivillig sömnproblems-expert: du MÅSTE dra ned ordentligt på kaffet, hur tråkigt det än låter, eller ännu hellre gå över till koffeinfritt. Inget blått ljus från telefon eller surfplatta efter 20.00. Inget surfande eller TV-tittande i sängen. Gå inte och lägg dig förrän du är RIKTIGT trött, 22.00 låter lite tidigt att somna. Använd öronproppar, så slipper du bli störd. Känns ovant i början men man vänjer sig. Be att få Propavan utskrivet istället för insomningstablett. Kan ge lite ”hang-over”- känsla nästa dag men det brukar gå över när man använt dem ett tag. Börja gärna med en halv tablett. Circadin kan också funka (långtidsverkande Melatonin). Lycka till!

  Svara
 • Låter som klimakteriet har börjat spöka för dig, värt att kolla upp!

  Svara
 • Har du kollat så du inte har b-vitaminbrist? Hade insomnia och stress i livet, kollade upp värdena och hade brist, började ta methyl b komplex efter läkarens ordination och i kombination med yoga och meditation har jag somnat bra sen dess. Så det kan vara värt att koll upp. Ursh, vet hur det känns, inte kul alls.

  Svara
 • Hej! Jag brukar göra en avslappningsövning, ungefär som efter en del träningspass. Jag tänker och känner att jag slappnar av i kroppsdel för kroppsdel, börjar i huvudet/nacken/ansikte och går sedan nedåt. Tänker hur jag sjunker ned i madrassen eftersom, och det känns oxå så, om du förstår hur jag menar. Oftast somnar jag innan jag når fötterna..!

  Svara
 • Hoppas det inte är Immovane du tar , fruktansvärt vanebildande. Läkarna har gjort mig beroende av dom nu tycker dom det är dags att sluta och ta itu med mina underliggande problem via terapi ist ( släktproblem, gamla ex och skit)😱 jag får jaga dom via kontakter, ja inte släkten alltså…

  Svara
 • Jag har ändrat mitt kaffe intag mycket, efter period med sömnproblem. Dricker bara kaffe på morgonen, senast 10.00. Motion brukar vara hjälpsamt också.

  Svara
 • Jag har också sömnproblem det har jag haft i många år och mitt sägs vara p.g.a. inre stress .
  Jag fick Zolpidem av min läkare ( insomningstablett men tyvärr så sover jag bara ett par timmar sen vaknar jag , nu är ju jag betydligt äldre än du och sen är den vanebildande så den får jag bara ta några ggr i veckan , jag har testat Magnesium och det hjälper inte mig , skit är det för sen sitter man och halvsover i soffan på kvällen ❤️ Hoppas det löser sig ❤️ Det finns sömnskolor men inget jag testat

  Svara
 • Hej Hannah!
  Lider med dig, har haft sömnproblem i många år och verkligen provat allt. Sedan en tid tillbaka har jag börjat lyssna på en podd som heter ”Somna med Henrik” och det funkar. Tänk bara på att ställa in timern annars är det stor risk att man vaknar när podden är slut. Hoppas det kan hjälpa dig och alla er andra med sömnproblem också.
  Kram Annika

  Svara
 • Har du provat magnesiumtabletter?
  Om inte så kan det vara värt ett försök.
  Äter dom själv efter att jag hade haft sömnproblem o tics i ögat🙄
  Efter jag börjat äta magnesium så har jag inga problem (bara någon enstaka gång) med sömnen eller tics. Rekomenderat till andra som haft sömnproblem o dom sover också bättre nu👍

  Svara
 • Låter som klimakteriet. Svajig i känslor/humör och dålig sömn. Har själv provat allt men kommit fram till det är som det är. Har bättre och sämre perioder. Blev mycket bättre när jag tog bort kaffe.

  Svara
 • Menar du att du tagit bort Kaffet helt el på kvällskvisten?

  Svara
 • Du kan kolla dina östrogen- och progesteron-nivåer själv, bara beställa ett blodprov på labb, så ser du ungefär hur det ligger till. Jag fick jätteproblem med sömnen i samband med klimakteriet. Nu kör jag med östrogen-plåster och bioidentiskt progesteron, och sover gott! Tar även magnesium innan läggdags.

  Svara
 • Hej! Vet hur det känns 😞 Jag har också haft sömnproblem. Nu tar jag magnesium, melatonin och propavan ca 30 minuter innan jag lägger mig och sover som en stock 😴

  Svara
 • Ser att du redan fått tips på magnesium. Se till att det är kapslar, minst 500 mg, och att de heter något som slutar på -at. (Ex citrat m fl)
  Ett annat tips är att kombinera magnesium med en kapsel GABA. Så himla effektivt när/om hormoner börjat svaja.

  Tack för en fin och mysig blogg!
  Kram Bea

  Svara
 • Har oxå sovit dåligt under flera år från och till , det som hjälpte mig var tyngdtäcke

  Svara
 • Hej

  Slår kanske in öppna dörrar, men har du provat Feng Shui i sovrummet?
  Min mor sa alltid att; xxxx xxxxxxx är den bästa huvudkudden, för mig stämmer den…sällan 😀
  Har också en fråga om dina storarumsgardiner, men sparar på den tills det är dax för det 😀

  Svara
 • Tyngdtäcke var det som räddade min sons sömn. Köpte ett till han i födelsedagspresent när han fyllde 25, det var första gången någonsin som han sovit bra.

  Svara
 • Hej
  Du är en kvinna som är mycket sensitiv och då brukar frekvens musik fungera finns på YT . Jag själv har börjat med sömnhypnos och det finns också på YT och fungerar varje gång! Så detta rekommenderar jag starkt!

  Svara
 • Det beror på näringsbrist av något. Det vanligaste på vinter är D-vitamin! Stress är en faktor som motverkar sömn och håller dig vaken. Ta naturliga organiska preparat. Det som läkemedels brancher erbjuder är syntetiska kemi preparat som inte löser sömnproblemet utan gör dig beroende av sina piller och ditt problem kvarstår!
  Sköt om dig Hannah! Kram Dennis
  p.s Titta på Glimjas sida!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Kanske att du omedvetet tänker mycket på din sömn, om du kommer att kunna sova, om du kommer att vakna, hur många timmars sömn du kommer få osv. Det kan göra att du spänner dig, känner stress, har svårt att slappna av vilket kan påverka sömnen. Men mitt tips är att du lägger dig senare så att du blir riktigt trött, kanske runt 24.00. Jag kommer ofta i säng sent och få är jag så trött att jag bara somnar direkt när jag lägger mig.

  Svara
 • Jag brukar ta en dubbeldos magnesium som får kroppen att slappna av och någon timma före jag ska sova brukar jag ta en Melatonintablett. Då blir jag bara allmänt sömnig och känner inget dagen efter.

  Svara
 • Något som jag hade velat veta när jag fick sömnproblem var hur histamin fungerar. Det var min husläkare som berättade om histamin överkänslighet. Inget i kroppen fungerar om man inte kan bryta ner histamin enligt min husläkare. Googla mat att undvika vid histamin överkänslighet. Om du vaknar lätt, öronproppar? Sen är det inte optimalt att dricka kaffe. Kaffe innehåller jätte mkt histamin vilket gör att din kropp går på adrenalin. Testa annars tablett niacinamid (B3) se så att det är rätt form av B3 innan läggdags gärna med lite sött så att kroppen kan ta upp det bättre. Eller som någon skrev att lågt östrogen gör att man sover sämre. Östrogen höjer serotonin i kroppen. Så när östrogen sjunker så sjunker även serotonin. Lyssnade på Jessica Wahlgren och Hanna Hedlund senaste podd där dom ta upp detta.

  Svara
 • Podden Somna med Henrik. Den har hjälpt mig somna om.

  Svara
 • Vem tror ni vinner Bachelor. Hoppas inte Eivira som i frågestunden försökte göra bort sin medsyster med en fråga som hänt för 10 år sedan. Sen hennes ständiga flinande…

  Svara
 • Hej Hannah. Jag har också sovit dåligt en längre period. Jag tror min dåliga sömn berott på magnesiumbrist. Börjat äta det och även om jag fortfarande vaknar om nätterna så känner jag mig mer utvilad.

  Svara
 • Hej,
  Har också haft stora sömnsvårigheter där jag somnat och sen vaknat upp och inte kunnat somna om. Det kan vara så att du har en inre stress och att din kortisolnivå är för hög. Det gör att man vaknar lätt i delar av sömncykeln där man annars bara lugnt skulle sova vidare. Sen när man vaknat är kroppen igång och det går inte att somna om. Ashwagandha är ett naturläkemedel som man kan ta som ett kosttillskott som bl a sänker kortisolet och stressnivån (som det inte alltid är säkert att man känner av ens). Det och en ”tyngd sov mask” har hjälpt mig mycket. Hoppas det snart blir bättre för dig!

  Svara
 • Vad är en tyngd sov mask?

  Svara
 • Jag hade sömnproblem för några år sedan, men det försvann när jag började träna simning på eftermiddagen/kvällen. Det är en bra träningsform där du får arbeta med hela kroppen.

  Svara
 • Lyssna på podd, får det vara några lugnande röster, jätte bra när man vaknar till.. sommar om gott igen.

  Svara
 • Sätt i en matt lampa så slipper du alla ljuständer på väggen👍🏻
  Lycka till med sömnen🙂

  Svara
 • Tack för tips. Men jag tycker det är fint. Kram!

  Svara