Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:22 | november 10, 2021

Ombonat

God morgon vacker. TACK för ditt engagemang med tips och råd. Tänk att vi har varandra här inne och kan hjälpa med smått och stort. Många är vi ensamma och verkligen behöver andras hjälp. Så tror inte jag är den enda som tackar.

Det jag kan utesluta är iaf klimakteriet. Det kollade jag upp ganska nyligen. Efter min hysterektomi tjatar jag alltid på min gynekolog om allt som kan hända där nere och i kroppen. Han är nog rätt trött på mig 🙂

Kaffe dricker jag BARA på morgonen för det vet jag har stor påverkan på mig. Skulle aldrig kunna ta en kvällskopp kaffe som typ min mamma. Då hade jag verkligen stirrat i taket hela natten.

Men inatt sov jag bra! Jag tog tipset att hålla mig vaken till efter 22. Tvingade mig själv att vara vaken tills det inte gick längre. Vaknade en gång inatt men somnade om direkt.

Mio har fått strikta order om att inte stöka i köket på nätterna. Tror inte han ”vågar” det igen efter mitt dåliga humör igår 🙂

Men jag hade, oavsett min obefintliga sömn, en jättebra dag på Ombonat här i Sigtuna. Jenny som äger butiken lärde mig det mesta och idag kör vi igen.

Jag blir lätt ha-galen av att vara där. Allt är så snyggt och igår kom massor av fint julpynt. Farligt.

Du fattar att jag blir vild av att jobba här va?!

Kommer hjälpa till lite dåochdå när det behövs. Kommer nog vara mycket runt jul.

Ja tack!

Nu ska jag göra mig klar för att fara dit. Kom förbi och shoppa eller säg hej om du är i krokarna.

Allt Gott ♥️


35 kommentarer35 kommentarer om “Ombonat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Förklimakteriet kan stöka nog så mycket flera år innan du hamnar i själva klimot men är svårare att mäta så att säga. Man bara är där. Typ. 🙂
  Självklart kan det vara något tillfälligt eller åldern för all del. Många sover sämre med stigande ålder. Bara att göra det bästa av det och hitta sina sätt och få till så god sömn som det går.

  Underbar butik! Jag är svag för stickade tröjor så jag skulle nog komma hem med en och annan därifrån.

  Svara
 • Men hon är väl inte fyllda 45 år ens än gång😂

  Svara
 • Så? Förklimakteriet kan börja långt före själva klimakteriet. Läs på lite innan du skrattar.
  Själv har jag varit i konstaterat klimakterie sen jag var 32. Ovanligt men det händer. Det är absolut inget att skratta åt kan jag intyga.

  Svara
 • Jag skrattade inte åt själva klimakteriet, är fullt medveten om att man kan få de långt innan. Det lät så kul när du skriver att med högre ålder så kan de bli svårt att sova. I min värld så är stigande ålder på sömnproblem runt 60 typ. Men men, ursäkta att jag skrattade. Allt gott🤗

  Svara
 • Det är helt okej🙃
  Vår ålder stiger för varje dag, alltså ”stigande ålder” och allt det jag skrev är inte helt ovanligt efter 40.

  Allt gott.

 • I den butiken hade jag också blivit hagalen 😅 älskar tjocktröjor och sen såg jag som jag tror var en pläd i grått på hyllan stämmer det ? Har du vägarna förbi så kolla om den isåfall finns i mörkgrå mått och gärna pris ❤️ Har dom webshop ? Puss o Kram hela dan ❤️

  Svara
 • Googla Ombonat Sigtuna, det finns webbutik❤🙏

  Svara
 • Hej Hannah, Vilken underbar butik! Älskar att läsa din blogg. Du skriver så ”rent” och vackert, även om jobbiga ämnen… En sak som jag tänkt på…jag säger också fara iväg, istället för åka iväg… 😘 Ällskar’t! Mina barn o vänninor tycker det låter fel, men i mitt barndomshem sa man alltid så. Kram

  Svara
 • Tack Monica ♥️ Glad jag blir av så varma ord! Jag är uppväxt med en mamma från Boden och i Norrland säger man så. Det enda rätta enligt mig 😆😆😉 Kram ♥️

  Svara
 • Först vill jag säga tack för din blogg, läser dina inlägg nästan dagligen och är så tacksam för att du orkar och håller ut år efter år. Det känns så äkta, naturligt och familjärt det du skriver, passar mig perfekt. Livet är inte glamoröst och lyckligt varje dag men med kärlek och värme från sina närmaste passerar även den grå vardagen och alla tunga perioder.

  Nu till dagens inlägg! Vilken underbar butik 😍 Snacka om drömjobb. Jag hade nog tyvärr gått back ekonomiskt. Hade gått hem med välfyllda påsar efter varje arbetspass 😁

  Jag hoppas du fortsätter blogga ”så vi får bli pensionärer ihop” 😊

  Svara
 • Vilken glädje att få läsa så fina ord. Tack från hjärtat Susanna♥️ Blev generat glad och du gjorde min kväll! Kommer nog aldrig sluta blogga så vi kan bli pensionärer ihop 😁😍

  Svara
 • Underbart att du o din syster ännu är vacker Piedistaler till er
  Ni syns i media tror inte ni skulle ta en man som lever på 3000 kr i aktivitetsstöd

  Svara
 • Vad surrar du om?

  Svara
 • Snurrigt det kan bli.

  Svara
 • Vad ska man med en man till överhuvudtaget😉 otrogna svin 90 %

  Svara
 • Vilken fin butik. Självklart blir det att planera in en resa med kompisarna dit och shoppa loss. Du kommer passa in perfekt där med din stilsäkra smak. Grattis till nya jobbet!

  Svara
 • Ja, hoppas vi ses! ♥️

  Svara
 • Jag kan rekommendera Sigtunas julmarknad, tror det är 4 söndagar, kolla hemsidan och i samband med det kolla in de mysiga butikerna.

  Svara
 • Om du även tog bort äggstockarna kom du ju i klimakteriet direkt. Men det kanske ”bara” är livmodern som togs bort? Oavsett börjar förklimakteriet för de allra flesta av oss kvinnor i 40 årsåldern. Smygande symtom som man inte riktigt förstår just då. Man kan ha regelbunden mens men ändå vara i förklimakteriet!

  Svara
 • Prata inte klimakteriet med H. Verkar vara ett känsligt ämne😉

  Svara
 • Jaha 😁

  Svara
 • Känsligt? För att man sagt flera gånger att man vet att det inte beror på en viss sak men läsare ändå försöker få det till att det beror på det? Jaja, det får stå för dig.

  Svara
 • Hannah hanterar det bra, jag skulle sagt F U till alla som inte förstår vad jag säger utan ändå försöker få det till att det rör klimakteriet.

  Svara
 • Har kvar mina äggstockar.

  Svara
 • En sååå fin liten butik!

  Svara
 • Jag skulle nog inte så säkert säga att det inte är förklimakteriet. Har man gjort en hysterektomi så kommer man in i klimakteriet mycket mycket fortare. Det finns en uppsjö med symptom. Inte bara ”vallningar” som dom flesta tror.
  Tycker du ska lyssna på allt på klimakteriepodden och följa Monika Björn via Start genom klimakteriet. Det blir ett aha.. jag lovar.

  Svara
 • Nu längtar man till julen!:)
  http://www.delikollen.se

  Svara
 • Ja, inte längtar man till klimakteriet iaf…

  Svara
 • Ha ha! Nej julen är bra mycket bättre att längta till!

  Svara
 • Åh, vad mycket fint, vet du om det blir någon julmarknad? Har tänkt köpa mig en hel del nya kläder och du har bra smak
  Kram Louise

  Svara
 • Yes! Det blir julmarknad. Älskar vår mysiga julmarknad här. Jag hjälper dig gärna shoppa nåt snyggt. Kram 🥰

  Svara
 • Jag har en kompis som hade otroligt svårt med sömnen, testa allt från sömnpsykolog, melatonin, penna och block vid sängen, mannen i annat rum osv.. Det visade sig att vissa kvinnor som har för lite östrogen i kroppen inte kan bilda, eller tillgodogöra sig melatonin. Vilket betyder att sömnen påverkas. Hon hittade en gynekolog som var kunnig inom detta och fick hjälp där. Hon fick sömntabletter, inte insomningstabletter, detta då hon som haft blodproppar inte får ta östrogentillskott. Så tips är att hitta en riktigt bra gynekolog. Lycka till

  Svara
 • Sömntabletter? Intressant, min läkare säger att sådana inte skrivs ut längre. Jag får inte Immovane utskrivet längre då dom säger jag är beroende av dom? Jag skulle vilja säga att jag är beroende efter att få min sömn. Först skriver dom ut medlet sen har man blivit beroende och får det inte längre. Börja aldrig med Immovane är mitt tips…

  Svara
 • Du är så fin o dina barn🥰🥰🥰väluppfostrade o fina kram från mej

  Svara
 • Kul att du fått jobb där. Två kullor då. 🤗 Tittar in vid tillfälle!

  Svara