Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:48 | december 25, 2021

Julafton

Julafton eller födelsedagar måste vara enda dagarna då barnen är lättväckta, vaknar på gott humör och inte säger emot 😉

Alla fyra barnen vaknade glada och det bidrog även till mitt humör. Det och kaffe.

Julaftonsmorgon.

Vida var först upp att välja ett paket, under granen, att öppna.

Och så gav hon sin julklapp till Mio 🙂

Vi gjorde oss klara för att åka till kyrkan. En tradition jag inte brutit något år sedan jag själv var barn. Vi börjar alltid julafton i kyrkan.

Så god och fin stämning, julmusik och så får vi höra julevangeliet och alla barn är med och berättar vid krubban.

Hela gänget.

Favorit i repris. 24/12-2012. Vida, mitt alldeles egna lilla Jesusbarn 🙂

En god start.

Syrran, Louie och småpojkarna Louie och Charlie kom också och vi fikade i kyrkan innan vi for hem till mamma och Gunnar.

Systra Mi.

Hemma hos mamma och Gunnar stökade vi runt och tillsammans gjorde iordning jullunch till ett helt kompani.

Magnus, hans pappa Johan, magnus flickvän Karin, Lance, hans flickvän Dessie och Tristan anslöt också. Fullt hus.

Kusinerna ♥️

Karin.

Dessie och Lance.

Johan, Magnus och Tristan.

Bordsbön.

Tacksam över ännu en underbar jul med min älskade familj. Som oftast innehöll den allt… stök, bök, massor av god mat, skratt, en släng av bråk, samtal, kärlek och gemenskap.

Jag och barnen körde hemåt när det började skymma. Avskyr att köra bil när det är mörkt och halt. Har fått så dåligt mörkerseende också.

Vi kom hem och såg sista halvtimmen av Kalle Anka. Alla chillade på sitt håll i huset, jag värmde glögg och tog mig också en stund av lugn och tystad.

Paketöppningen pågick sen under ett par timmar. Några av barnen valde att öppna lite i tagen men andra alla på en gång 🙂

Jag dukade vårt bord med det jag hade hemma. Polkastångar från granen och barrkvistar från en julbukett.

Bara att köra på igen med mat. Men det blev en sen middag. Vid kl 20 satt vi till bords igen.

Alla fick sin egna figur på sitt glas.

God Jul!

All Kärlek ♥️


26 kommentarer26 kommentarer om “Julafton”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din julskinka ser så god ut!! Vilket märke är det?
  Kul att se dig och Magdalena tillsammans igen❤️❤️

  Svara
 • Jo så atte…… scans eller nåt. Förlåt men att du Hannah inte får nog med frågor om kläder vilket du såklart gillar , är ju bra men en fråga om en julskinka ? 😂😂😂😂😂dagens roligaste 😂

  Svara
 • Håller med, tyckte det var så kul att se en fråga om märket på julskinka 😄

  Svara
 • God Jul!
  Får man fråga vilken kyrka du ”tillhör”? Det såg mer ut som en konferenslokal än en traditionell kyrka. Förstår att kyrkor kan se olika ut så inget illa menat ,bara nyfiken ☺️

  Svara
 • Arken församling

  Svara
 • Ja vem hatar inte att köra när mörkt och halt…Och snöar m.m..

  Svara
 • Systrarna är tillsammans igen ❤️

  Svara
 • Vill bara kika in och önska God Jul och God fortsättning❤️

  Svara
 • God fortsättning önskar jag dig och din fina familj. Vilka härliga julbilder från ert firande, och vad fint du själv gjorde sen när ni kom hem. Du anstränger dig alltid för andra och får det mysigt. Vila nu i mellandagarna och bara ta hand om dig själv. Kram

  Svara
 • God fortsättning! Så härligt ni verkar ha haft det. Men vad är det William håller i handen på den ena bilden?

  Svara
 • Inte William, Mio.

  Svara
 • Det är en leksakspistol som lilla Louie fick av stora Louie i julklapp.

  Svara
 • God jul. Kommer sent men min moster dog idag. Så ledsen. Vad mysigt ni har det och fina bilder. Kram till dej. 😇dina barn är så fina. 😊

  Svara
 • Mio riktar en pistol mot kameran på ett kort. Har en fråga om det. Min äldsta är 16år och själv skulle jag aldrig ”tillåta det”. Men när ska man släppa och låta sina barn ta egna beslut som kan leda till negativa konsekvenser? Såklart är jag ju inte alltid med min son och såklart vill jag inte att han ska rikta en pistol mot någon. Utan kanske mellantinget? Jag vill gärna kratta vägen för min son men gör det nog förmycket ibland medan jag i den här bilden jag tycka att det görs för lite?

  Svara
 • Jag tänker att man dels inte kan bedöma en situation utifrån en bild och dels att man borde fundera lite mindre på hur andra gör och fokusera mer på sig själv och sitt eget beteende. Så länge ingen uppenbart skadas, vilket ingen gör här, är vi utomstående inte i någon position att säga att det görs för lite.

  Svara
 • Nja jag håller inte riktigt med. I mina ögon är det alltid olämpligt att sikta med en pistol rakt in i kameran. Inte heller om det varit någon av de mindre barnen som gjort det hade jag tyckt det var ok. Men min fråga var ju egentligen när man ska släppa att tillrättavisa och ta på sig ansvar för beteende.

  Svara
 • Jag håller med dig Barbro, märkligt beteende av alla speciellt de vuxna i sällskapet. Att en barnslig ungdom kan tycka det är ”fränt” är en sak men resten av det kristna sällskapet? Trodde heller inte det fanns någon vuxen idag som köper en pistol som ser ut som en riktig till ett litet barn (nu verkar det som att det inte är riktigt hela sanningen när man läser vad Magdalena Graaf skriver om ett ”skämt” i kyrkan) Att dessutom ha det dåliga omdömet att lägga ut en bild i sin blogg? Inte många rätt där inte.

  Svara
 • Det är i dina ögon ja, men vad du tycker är inte en absolut sanning. Därför är du som utomstående inte i en position att säga att det gjorts för lite. När man ska sluta tillrättavisa sina barn kan man bara avgöra själv. På dig låter det som att Hannah har slutat med det och det vet inte vi utomstående.

  Svara
 • Man ser det man ser Maja…

 • Vad vill du ha sagt med det? Ritva…

 • Barn har i alla tider lekt tjuv och polis och skjutit med antingen fingrar som ska likna pistol eller leksakspistol. Ingen reagerade då(de flesta iaf) på det, men nu i dessa tider så reagerar folk direkt när man visar ett vapen och det är inte alls konstigt då vi läser dagligen om skjutningar i bort land numera. Jag förstår dig Barbro, helt klart!

  Svara
 • svenskar i ett nötskal,, finns det inte problem så skapas det ett.
  Ingen som sett än hur de snittade de stackars prinskorvarna… de ser ju nästan ut som landminerna som placerades ut ut i det forna sovjet …ring SVT för f*n,,, ve o fasa!!!!!

  Svara
 • Ehh, något skillnad på de du skriver och själva budskapet. Folk måste väl få säga saker på ett trevligt sätt som Barbro gjorde utan att det behöver ”skapas ” problem ?

  Svara
 • Tycker inte det borde säljas leksakspistoler idag. Tänkte på den stackars pojken med Downs syndrom som blev ihjälskjuten av poliserna när han var ute och lekte med sin pistol. Dom vuxna borde ha bättre omdöme än att köpa dessa till barnen samt att inte skämta om rån mm.

  Svara
 • God jul fina familjen!

  Svara
 • God jul!
  ❤️

  Svara