Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:36 | januari 22, 2022

Liten gnagare

God lördag vacker. Hoppas du har en fin helg och mår bra.

Jag gör inte många knop. Tar det lugnt i hemmets trygga vrå, tränat, myser med barnen och har haft en biodejt med min älskade mamma.

Veckan har varit bra. Trivs väldigt bra på jobbet, har världens bästa chef Jenny, som även blivit än kär vän. Liv älskar att komma förbi butiken efter skolan och häromdagen var inget undantag.

Då åt vi tillsammans och hon väntade på mig och så åkte vi hem tillsammans när jag jobbat klart.

Liv har distans, igen, då många av lärarna har corona. Men det går bra. Hon och hennes kompisar ”ses” över datorn och jobbar tillsammans. Jag är inte till någon större hjälp med matten iaf 🙂

Vidisen var också hemma. Hon fick också jobba med läsning och annat från köksbordet.

Blev akut sugen på valnötter och rotade fram några från i julas. Låg i sängen som en liten gnagare och knäckte nöt efter nöt. Äckelgott 🙂

Gårkvällens snacks var lite roligare.

Choooklad. Liv, Vida och jag myste ner oss i sängen och tittade på Talang och tårarna sprutade på mig under sista numret.

Det var en kvinna som gjorde sandkonst. Har aldrig sett det förr men det var så vackert och det var tillägnat hennes mamma som dött.

Tårar och snor rann 🙂

Tänkte på om min mamma går bort, den sorgen och smärtan som skulle förgöra mig.

Min fina Mammi. Vi hade en biodejt igår. Vi möttes i Mall of Scandinavia och åt en lite sen lunch och så tog vi en eftermiddagsbio. Utvandrarna. Den var fin men jag hade hoppats på att få gråta mer. Vi hade laddat med servetter. Jag tycker det är så förlösande att gråta. Men helst bara av glädje eller till filmer mm. Inte för att jag mår dåligt. Den gråten tycker jag mindre om.

Men tror att det är viktigt att gråta. Tårarna symboliserar mycket av det man vill ha ut ur sin kropp. Om det är sorg så är varje tår en droppe av sorgen som försvinner ur kroppen. Så ser jag det.

Den här lilla mopedbilen åkte framför mig när jag hade sjukt bråttom. Men istället för att bli irriterad blev jag lite full i skratt av texten. Varför inte tänka så istället 🙂 Hitta det positiva.

Så fort jag får lite tid över så försöker jag organisera och fixa hemma. Drar mig iofs rätt länge men när jag väl är i farten kan inget stoppa mig.

Smarta lådor och det ser bättre ut än mina gamla necessärer som stått där innan med allt smink.

Ikväll Jag ska äta tacos hos Ewa med barnen och sen hem och hitta nån bra serie som jag kan plöja. Tjejerna ska sova hos kompisar och killarna lär bara hänga i sina rum på undervåningen eller åka in till stan.

Klagar inte om dom åker inte till stan. Ja, så får man säga… iaf om man har två stora ”karlar” hemma som mest bara äter och skitar ner 😉 Undrar ofta vad som hände, vad går inte in?? Hur svårt kan det vara att ta undan efter sig, bidra med att ta ut sopor och plocka ur diskmaskinen, hänga upp blöta handdukar, inte ta tio nya glas varje dag och låta dom stå på rummet? Bortskämda är som tyvärr men är man 20 och 18 år så borde man kunna bättre oavsett om man har blivit curlad av som barn. Men jag har å andra sidan alltid varit noga med att dom ska ta ansvar och hjälpa till så jag förstår inte riktigt. Jag har curlat dom men inte låtit bli att uppfostra dom. Gör mig vansinnig iaf. Avskyr att höra min egna tjatande sura röst om samma saker hela tiden.

Någon som känner igen sig i detta? 🙂

Skärp er ungdomar!

Hoppas du får en fin kväll.

All Kärlek ♥️


21 kommentarer21 kommentarer om “Liten gnagare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej
  Har William flyttat hem igen? För visst flytta han till egen lägenhet.
  Ha en trevlig kväll.

  Svara
 • Han flyttade ihop med sin tjej men det är slut så nu är han hemma tills han hittar nytt boende.

  Svara
 • Åh vilka bra lådor till sminket. Var har du köpt dem?

  Svara
 • Äsch morsan e morsan. Jag tror det ordnar sig.Men uppmuntra unga grabbar till att de flyttar för sig själva INNAN de flyttar ihop med en tjej – jag kallar det för ”investering i framtida relationer med din framtida blivande sonhustru”, hahaha….nämen alltså det är viktigt att de SER vad som behöver göras innan de får en sambo som blir morsa åt dem….Det manliga släktet som växt upp med en mamma som varit hemmafru – jag bor i ihop med en…och ibland så går proppen på mig fortfarande….därför var jag ganska tydlig med vår son…Och han flyttade ju för att plugga så han hade väl inget val stackarn men han är kanonbra på allt från matlagning till städning. Och vet att det inte gör sig självt. Sedan kan man ju ha olika roller i en familj oxå.

  Svara
 • Ah det är där felet ligger hos min man, han bodde aldrig ensam.. 😀
  Hans mamma var förvisso inte hemmafru, utan heltidsarbetande, men barnen FICK inte göra något!
  Jag har väl lyckats fostra honom iaf lite grann, efter 23 år, men det går tröööögt ibland..
  Strumpor, tomma mjölkförpackningar och clementinskal, skäggrester i vasken, ja det tar liksom inte slut.
  Men så får han ett ryck ibland och dammsuger, och ska ha typ diplom för detta!
  Det är tur de är bra på annat, våra män! 🙂

  Svara
 • Hahaa. Du är då en söt och vacker gnagare Hannah ❤️ Du har ett roligt jobb. I butik. Jag vet när jag var arbetslös så sökte jag jobb i butik men fick inte napp. För en massa år sen, när jag var yngre. Känns som att det är lättare att hitta jobb i butik i storstäderna som invandrare, än här var jag bor. Nu har jag ett helt annat jobb som jag trivs bra med. Ha en fortsatt mysig lördag finis 🥰

  Svara
 • Såklart är vi fler som känner igen oss!!! ☺️

  Svara
 • Hög igenkänningsfaktor på den, det skulle kunna vara mina killar som du pratar om. Samma åldrar och ja det är så frustrerande! 😅🙈

  Svara
 • Undrar också vart du köpt förvaringslådorna till sminket?😊

  Svara
 • Känner igen mig, men det ordnar upp sig. Inget fel du gör. Kan dock tycka att min egen gubbe har lite liknande olater. Kanske inte 10 glas vid sängen, men någon strumpa här och där är det allt 😅
  Kul att du trivs med jobbet. Bra chef, guld värt 🙏

  Svara
 • Jisses vad jag känner igen mig i det du skriver om tonåringarna. Hur svårt ska det vara liksom? Soppåsar som står lutade mot ytterdörren kliver de bara över, disk i överflöd i sitt rum och inga egna initiativ till att ta hand om diskmaskinen 😅 Tur att jag vet att han sköter sig när han är ute bland folk 😄

  Svara
 • Jajaja har två tjejer på 19 och 16 år. Åh herregud. Kläder på golvet,handdukar,disk etc ja jag har curlat och nu är min ork slut…
  Butik är så mysigt att jobba i. Längtar tillbaks efter 15 år i vården! Kram

  Svara
 • Jag blev också otroligt berörd av Irinas sandkonst. Så vackert att jag grät… Många kramar Maria e

  Svara
 • Jag vill oxå veta var du har köpt sminklådorna?

  Jag tjatar! 🙂 vet att energin går men ska de lära sig så tjatar jag.. de är duktiga för de mesta så de känns bra!

  Kram

  Svara
 • Ja det är fruktansvärt när mammor dör…
  ”När mammor dör, då förlorar man ett av väderstrecken. Då förlorar man vartannat andetag, då förlorar man en glänta. När mammor dör, växer det sly överallt.”
  Göran Tunström

  Svara
 • Men Gud så fin text! Det gick rakt in i min själ. Jag förlorade min Mamma då hon var 58 år.. Hon var mitt allt. Ryggraden i vår familj som höll upp allt!

  Tack A!

  Svara
 • Jag grät oxå floder när jag såg denna bedårande konst. Per verkar även han vara lite känslig av sig har man sett genom åren💕

  Såg föresten att vi delar mycket lika smink 👍

  Svara
 • Så fint skrivet!

  Svara
 • Känner verkligen igen det där beteendet. Mina grabbar är likadana haha 😂

  Svara
 • Känner igen det så mycket! Noll egna initiativ, saker görs bara om de får strikta order med sträng röst. Så tråkigt! Blir lite besviken på mig själv också, trodde jag uppfostrat dem bättre.

  Svara
 • Är medlem i svenska stadskyrkan men tror inte alls på böner om ditt och datt. Fast smaken är ju som bak.n

  Svara