Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:21 | mars 16, 2022

Delikatess

God morgon min vän. Hoppas att du har sovit gott.

Här hemma har barnen precis kommit iväg till skolan, jag har druckit mitt morgonkaffe och ska göra mig redo för jobbet.

Älskar stunden på morgonen utan stress, då jag kan njuta av lugnet, kaffet och nu se morgonsolens strålar leta sig in.

Bästa stunden på dagen.

Det är så härligt på jobbet när alla som kommer in är så mycket gladare nu när våren nalkas. Vi pratar om våren, ljuset och nuet. Lägger vår energi på att sprida glädje och känna det själv inom sig. Usch, så mörk i själen och dåligt man måste må när man är elak mot andra. Stackarna.

Spelade mellovinnarlåten flera gånger igår. Du hör den kanske i bakgrunden. Så bra!

Tröja Gestuz, jeans Lois och sneakers Axel Arigato.

Söta presentförpackningar med tvål och handkräm mm.

Ja, tack Sandra för ”lunchen” 🙂 En kompis var förbi och sa hej och kom med godis. Behöver alltid lite socker framemot eftermiddagen.

När jag kom hem åt jag upp ett paket crabsticks. Det är väl allt annat än krabba i dom där men ack så goda. Äckelgoda.

Jag gillar så mycket konstiga saker. Kanske min generation som växte upp på lite mer alternativa maträtter. Som skinkan i konservburk som mamma skar i tjocka skivor. Många fick nog ärtor och potatis till men vi åt den bara så rakt av. Minns gelén runt. Daller daller.

När det var riktig lyx. Då pratar vi lyx, då fick man ”elefantöra” (lövbit) med bea och pommes. Men det hände nog bara en gång om året.

Sen har vi burkchampinjoner. Kommer alltid vara en delikatess för mig 🙂

Hoppas du får en fin dag.

Allt Gott ♥️


43 kommentarer43 kommentarer om “Delikatess”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så enkel men snygg look!

  Svara
 • Mmm

  Svara
 • Jag växte upp på 70-talet, och kommer väl ihåg alla konstiga matkonserver mm. Särskilt när vi skulle ute och tälta åkte burkskinkan fram. Och när det serverades grillad kyckling och pommes var det verkligen fest, det hade jag knappt ätit innan. Och torsk var vardagsmat en gång i veckan. Likaså ugnbakad gädda.
  Kram och tack för goda (eller inte…) matminnen.

  Svara
 • Haha tack för en härlig kommentar 🙂 jag minns oxå torskens tid. Det var ju sk ” billig mat” men idag dyr:/ .. 🥰

  Svara
 • Suttit och läst lite kommentarer här och var. Varför säger man medvetet saker man vet sårar andra? Vad får man ut av det? Får man en ”kick” av det? Mår man bättre? Tycker man att man är en bättre människa än den man sårar/kränker? Allvarligt, jag skulle vilja veta varför det är så viktigt att säga till någon att den är ful/gammal, tar alldeles för många selfies -skulle också vilja veta var gränsen går, hur många får man egentligen ta? Varför väljer man att lyfta fram det negativa istället för det positiva?
  ”Love the life you live, live the life you love”☮️❤️

  Svara
 • Du skriver ofta kryptiska kommentarer IOr som det fanns någon sanning i dom. Men det är och förblir isåfall ett önsketänkande. Det ända vi ser som läser denna blogg är en person som sprider positivitet och värme, som är en extraordinär mamma till sina barn och som är mint lika vacker på insidan som på utsidan. Kan tilläggas en person som jobbar stenhårt, drivit företag, jobbar inom media medmera. På talom selfies så är män i alla åldrar nästan lika flitiga på att ta dom. Det är ett sätt att få kontakt och säga hej bland annat. En up date. Tiderna har förändrats tack och lov, kvinnor får ta plats……

  Svara
 • Fast hon skriver ju om kommentarerna och inte kritik om Hannah.

  Det kanske du som läser in något kryptiskt. Eller bara inte läste så noga.

  Svara
 • Njet,nja, så va…

  Svara
 • Inget kryptiskt i mitt inlägg, jag undrar bara varför man medvetet säger saker som såra andra.☮️❤️

  Svara
 • Svar till ior.

  Jag håller med dig.

  Det är många som skriver saker med ett bemötande mot andra som de nog inte vill ha själva.

  Och en del människor i olika forum säger att de inte bryr sig om vad varken vad andra säger till dem eller de själva säger till andra.
  Vilken trotsig barnslighet. Vuxna borde fatta att man ska skärpa till sig och inte vara som barn, med en attityd som barn ofta försöker sig på.

  Kanske typ i Liv och Vidas ålder, men de är ju barn och inte färdig utvecklade i hjärnan ännu. Det hör ju bara åldern till att vara så.
  Men en vuxen människa borde veta att de ska tänka efter bättre och ta ansvar. Vara förebilder.

  jag tycker inte heller att det är ansvarsfullt att anklaga någon för att vara elak så snabbt som många gör här bland kommentarerna. Visst finns de många som är elaka men det är lång ifrån allt som har det syftet, tanken bakom/ avsikten, Ibland kan det vara bra att läsa två gånger om man verkligen har tolkat det rätt och ta med att det kan vara svårt att vara tydlig i en kort text och hellre fråga.
  Men det kan vara svårare än det låter, för för mig med, Det är lätt att förhasta sig. Men man kan försöka lära sig av sin misstag och försöka vara bättre imorgon och framöver.

  Är det däremot helt uppenbart menar att vara elak så är det ju en sak!
  Det borde vara nolltolerans.

  Att fråga om tex hunden behöver ju inte tolkas som att vara elak.
  Men å ena sidan kan det tolkas som nyfikenhet, å andra sidan att person lägga sig i saker. Och vill veta och kontrollera andra.
  ”Hur man än vänder sig så man rumpan där bak ” eller hur lyder uttrycket.

  Det är väll förmodligen pågrund av att väldigt många människor som är okända för varandra ska socialisera i en värd som är relativt ny. Internet och socialmedie tiden? För det inte finns några tydligheter i den värden med hur hur man ska förhålla sig och det är för många människor att förhålla sig till.

  Jag tror bara att det här med att kommentera och kommentarsfält kom innan människor var redo för det och även rent tekniskt. Hade det funnits bank id för att identifiera så hade man åtminstone behövt stå för det man säger.

  Men det är bara vad jag tänker och tror om

  Jag tycker bara att man ska vara snäll så mycket man kan och säga förlåt när man misslyckas någon gång och därmed såra andra. Men även vara förlåtande mot sig själv för att det blev fel och bara lära sig till en annan gång. Då behöver man inte bli stört, kränkt och trotsig.

  Svara
 • Det är bra att kunna glädjas åt det lilla. Det ska man vara rädd om.
  Roligt med härliga minnen kring mat. Mamma var med i en grupp vänner som hade symöten. De träffades hos varandra och åt god mat och hade det trevligt, och kanske sydde på något litet projekt;)
  När de var hemma hos oss gjorde alltid mamma små ostkakor i ugnen med den festliga lilla burkchampinjonen på toppen:)
  Jag fick smaka på en sådan precis när de var klara och sedan fick jag gå upp för kvällen och sova. Jag kommer ihåg att jag låg i min säng nöjd att jag fått en lyxig varm ostkaka precis innan läggdags och somnade till ljudet av skrattande glada festklädda människor, och doften av den allra godaste lilla ostskapelse som jag smakat.

  Svara
 • Mysigt matminne från barndommen du hade, så fint att läsa! >3

  Svara
 • Åh, vilken lyx 🥳 känner med dig och minns liknande:) Kul med sådana här kommentarer! 💕

  Svara
 • Så fina kommentarer.
  Tack🙂♥️

  Svara
 • Hej
  Ja nu börjar man känna att de är vår på gång. Älskar våren lugnt och fridfull. Sommaren mer stress. Synd man bor så långt bort verkar ha mycket fint på ombonat. Vissa saker dyra men vissa normalt. Måste bara fråga med va är söta kakan. Ha nu en bäst dag och njut av dagen.
  Lena

  Svara
 • Hanna. Är det inte dags för dig att öppna ditt hem för flyktingar?! Du har hur stort som helst. Ett slott!
  Detta istället för din reklam av chips och onyttigheter som får dina följare att hamna i dåliga ovanor och blir allt fetare och fetare.
  Av vad jag känner till så tog varken du eller fin syster Magdalena något ansvar i flyktingkrisen 2015 från Syrien och Afghanistan. Inga ensamkommande barn alls hos dig och henne.
  Kan du göra någon nytta idag för flyktingar från Ukraina och göra en fin insats och få fler följare och bli uppskattad.

  Svara
 • ”Savis” igen, såklart. Inte mycket positivt från dig. Allt från att Hannah har för stora läppar (som att din åsikt skulle betyda något) till att Hannah bor i ett slott & har hur mycket plats som helst för flyktingar. Hon har 2 döttrar hemma, du kanske missat det.
  Du kanske vet att Hannah & Magdalena bl.a. startat barnhem i Indien? Kom tillbaks när du gjort något liknande. 🙏

  Svara
 • Bästa idag tror jag.Slott?Hannah var med i tv förut och bor i ett radhus.Inget slott.De byggde om tex.garaget för att alla barn skulle få egna rum.

  Svara
 • Elle så kan du ta ditt ansvar själv istället, gör det själv istället för att lägga det på Hanna
  Som man känner sig själv känner man andra…🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  Kan vara det dummaste jag läst på länge

  Svara
 • Kan vara det dummaste jag läst på länge 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Ta ditt ansvar själv istället för att lägga det på någon annan människa om du nu tycker det är viktigt..
  Som man känner sig själv känner man andra….

  Svara
 • Hahaha, Savis- du blir ju roligare för varje dag som går! 😀

  Svara
 • Nämen så sjuk kommentar. Alla måste själva få styra över på vilket sätt man hjälper Ukraina .. Hur många flyktingar har du själv hos dig? Oavsett så blir världen inte bättre av att vi skuldbelägger andra. Oförskämd kommentar!
  Angående chips så lär det knappast vara Hannas fel du äter det, du har ett eget val. Det gäller allt i livet.

  Svara
 • Sjukaste kommentaren… usch. Alla hjälper på sitt sätt. Skriv fina vettiga saker eller var tyst!

  Svara
 • Håll klaffen lixom…. Sägs att savis kämpar med viktnedgång å sluta röka på en å samma gång. Hon är förbannad å tar ut det över bloggare med stark karaktär. Trist.

  Svara
 • Men herregud människa ! Vad är det för fel på dig ?! Hur mår du egentligen?Du kanske borde se till dig själv och inte döma andra eller kasta ut dig saker som du inte vet ett skvatt om,
  Vi vet inte vad Hannah gör eller ringde gör, hon har inga skyldigheter att berätta för dig eller för oss andra . Ps läste den andra kommentaren du skrev om Hannahs utseende, Ta en extra titt i spegeln när du går förbi den!

  Svara
 • Du vet inte alls vad Hannah har gjort och inte gjort. Istället för att anklaga andra så kan du göra något själv!

  Svara
 • Hahaha! Du menar på riktigt att folk inte gör egna val utan blir påtvingade chips och godis?!? Stackars arma människor!
  Herregud säger jag bara. Och på tal om att hjälpa andra, Hannah har exempelvis ett barnhem i Indien, hur många har du själv startat?
  Jag får krupp på folk som du! Usch!!!

  Svara
 • Aha, det är Hannahs fel att jag är överviktig. Rackarns dig Hannah! 😂

  Svara
 • Sorry 😅🙈

  Svara
 • Åh, burkskinka med färskpotatis och pulverbea…. då är det sommar!! ☀️
  Det fick vi när jag var mindre… fredagsgott var baconlindad grillkorv med pommes…

  Svara
 • Vad mycket fint nu har i affären. Jisses vilken fin och tidig vår vi fått. Vad härligt. Ha det jättebra och tack för din mysiga blogg. kram.

  Svara
 • Hej!
  Ja denna mat minns kassler mest född 61 o det var mkt kassler . Nu vill jag inte ha kassler.
  Din blogg är så bra rogivande läser varje dag .
  Tack jag behöver lugn !

  Svara
 • Hej! Matminnen ja kassler är mitt född 1961 vill inte se kassler igen.
  Du skriver så bra och rogivande .
  Läser varje dag .
  Må så gott kram.

  Svara
 • Mår lite illa av tanken på burkskinkan… men det var rätt god faktiskt. Dallret var lite salt😅 krustader var fest när jag var liten och det älskar mina tonåringar när jag gör på fredagen! Lövbiff,pommes å pulver bea eller cafe de paris,då var det party!! Tack för mysigaste bloggen

  Svara
 • Tråkigt att Knorrs ”pulverbea” inte längre finns att få tag på, den var godast!! Eller vet någon var den finns att köpa?
  Har letat på många affärer utan resultat…. 🙁

  Svara
 • Den finns att köpa på Citygross😀

  Svara
 • Tack! 🙂

  Svara
 • Igenkänning på den märkliga maten man fick som liten 🙂 Själv fick jag stekt torskrom på burk och potatis. Inte ett dugg gott! Men som sagt….. Är man uppväxt på 70 talet så var ju ananas det mest exotiska man kunde äta 😀 Ljuvliga barndom.

  Svara
 • Blir alltid glad av din blogg! Tack för att du sprider värme och energi. Kram!

  Svara
 • Så snygga jeans!! Vilken modell av Lois? 🙂

  Svara
 • Hej hannah!
  De vita sneakersen som du åkte ner till Spanien med, vad är det för skor? Har letat utan att hitta, dem var så fina 🙂
  kram från sandra

  Svara
 • Anonym ; Jag tror det är Steve Madden
  Du får googla 😊

  Svara
 • Förlåt för sent svar. Ja, det stämmer som Marita skrev, dom är från Steve Madden. Finns hos Plainvanilla.se och även hos oss på Ombonat. Kram

  Svara